Fingerprint scarred by the bullwhip

We argue that FPC stands well positioned to maintain its leading position in biometrics for mobile devices and will leverage its capabilities to drive adoption of biometrics in new segments and expand its offering. The share trades around our bear case and we see over 200 percent upside to our revised fair value.
 

Teckningstiden avslutas i Crowdsoft Technology

Sista dag att teckna Crowdsofts företrädesemission via nätmäklare är söndag 26/3 och med teckningssedel den 27/3. Teckningskurs är 0,20 SEK per aktie.

Senaste Bolagskommentarer

  • Alligator Bioscience
  • Targovax
  • ZetaDisplay
  • Fingerprint Cards
  • Paynova
  • Saniona
  • Lagercrantz Group
  • Xvivo Perfusion
  • Neonode Inc
  • Cantargia
Ledning
7.0
Ägarskap
7.0
Vinstutsikt
5.5
Lönsamhet
0.0
Finans.styrk.
2.0

Den första studien med ADC-1013 (anti-CD40) är nu klar och nästa steg är att analysera all data som den genererat. Bolagets mål är att presentera resultaten från denna analys på en vetenskaplig konferens under fjärde kvartalet i år. Eftersom ingen ny data presenteras gör vi heller inga ändringar i våra prognoser och motiverat värde är oförändrat på 44 kronor.

Alligator Bioscience: Fas I-studie genomförd

Den första studien med ADC-1013 (anti-CD40) är nu klar och nästa steg är att analysera all data som den genererat. Bolagets mål är att presentera resultaten från denna analys på en vetenskaplig konferens under fjärde kvartalet i år.

Redeye Investor Survey: Results for 5 ”Fight Cancer” companies

We have received answers from almost 600 investors in the Redeye investor community about their perceived knowledge, expectations and strengths and weaknesses of companies. The firms in this survey are Bioinvent International, Cantargia, Immunicum, Sprint Bioscience and WNT Research.

Targovax: Flyttar till Oslo Börs huvudlista

Bolaget ansökan om listbyte har idag blivit godkänd och bolagets aktier flyttas från och med i morgon (23 mars) från Oslo Axess till Oslo Börs huvudlista.

ZetaDisplay: Levererar Digital Signage-lösning till modekoncern

ZetaDisplays norska verksamhet ProntoTV, som förvärvades i mitten av 2016, har tecknat ett ramavtal med en stor modekoncern i norra Europa. Vi tror att kunden potentiellt är den norska klädbutikskoncernen Varner-Gruppen där bland annat butikskedjor i form av Dressman, Cubus, Carlings och Bik Bok ingår.

Initialanalys av ZetaDisplay - Början på en förvärvsresa

Härmed inleder Redeye bevakning av ZetaDisplay, en helhetsleverantör inom digital skyltning med en affärsmodell uppbyggd på tre olika intäktsslag. Genom noggrant utvalda och exekverade förvärv har bolaget fått fart på tillväxten och är lönsamt sedan 2015. Den fortsatta utvecklingen av de repetitiva intäkterna anser vi är den viktigaste värdedrivaren i bolaget. 
 

Teckningstiden avslutas i Annexin Pharmaceuticals IPO

Idag onsdag 22 mars är sista dag att via nätmäklare teckna aktier i nyemissionen och listningen av Annexin Pharmaceuticals på Nasdaq First North. Med teckningssedel kan aktier tecknas till och med torsdag 23 mars.

Högtryck hos Redeye med fem bolagspresentationer

Spago Nanomedical, Senzime, XMReality, Photocat och Annexin Pharmaceuticals presenterade på Investor After Work den 21 mars hos Redeye i Stockholm. Nedan kan du ta del av filmen.

FPC hit by the bullwhip

Fingerprint today slashes its short term guidance and withdraws the proposal for dividend. FPC now guides for a drop in first quarter revenues exceeding of 50 percent compared to Q1 2016. We will make downward adjustments to our estimates, especially in the short term.

Stark tillväxt under hög lönsamhet i SyntheticMR

Under Q4 uppgick EBIT-marginalen i SyntheticMR till starka 49 procent, vilket visar på hävstången i bolagets affärsmodell. Det starka rörelseresultatet i Q4 innebar att EBIT blev positivt för helåret för första gången i bolagets historia. 2017 förväntar vi oss att tillväxten forsätter och nästa marknad för etablering är USA. Efter den starka utvecklingen och med ett lägre avkastningskrav har vi höjt våra Bear, Base och Bull case rejält.
 

Stärkt ledarskap i Paynova

I Redeyes rating av Paynova så är det just bolagets management som har fått högst rating, nämligen 7 av 10. Med de nya föreslagna styrelseledamöterna stärks vår tilltro ytterligare på bolagets ledarskap och dess förmåga på att leverera.

Hansa Medical: Formgivande period väntar - kraftig värderingshöjning

Hansa Medicals ledande läkemedelskandidat IdeS har lovande potential att nå en nischad marknad och möjlighet till premieprissättning, vilket borgar för hög lönsamhet. Vi har gjort en del ändringar i vår rating och antaganden, vilket resulterar i en kraftig höjning av vårt värderingsintervall.

Waystream: Intressanta kundmöjligheter under 2017

Waystream är ett innovativt techbolag som möjliggör nätverkstjänster genom att sälja exempelvis routrar och switchar. Bolaget växte tvåsiffrigt i senaste kvartalet och expanderar internationellt. Vi har ställt några frågor till vd Johnny Hedlund om affärsläget, vilka länder som är mest intressanta och hur den finansiella situationen ser ut.

Saniona: Start av fas IIa-studie inom Prader-Willi Syndrom närmar sig

Myndigheter i Tjeckien och Ungern har godkänt ansökan från Saniona. Indikationen ser vi som en intressant särläkemedelsindikation med ett stort behov av nya effektiva behandlingsalternativ, där en produkt som Tesomet, som sänker aptiten, kan ha betydande potential.

Intervju med Senzimes vd Lena Söderström

Medicinteknikföretaget Senzime genomför just nu en företrädesemission och flytt till Nasdaq First North. I en intervju förklarar vd Lena Söderström mer om bolagets produkter och vilka problem de kan lösa, det viktiga licensavtalet i Japan samt viktiga milstolpar att se fram emot kommande tolv månader.

Ny karaktär på senaste förvärven i Lagercrantz

De senaste två förvärven är i den mindre storleksordningen, men intressant är att båda bolagen ligger utanför Norden. De skiljer sig även i andra avseenden från alla nya produktbolag som förvärvats under de senaste åren.

Teckningstiden inledd i XMRealitys IPO

AR-bolaget XMReality avser noteras på Nasdaq First North och som Redeye Premium-medlem finns möjlighet att teckna digitalt med garanterad tilldelning (först till kvarn) på upp till 100 000 SEK.
 

Xvivo Perfusion - Riktad emission minskar osäkerhet

Kapitalanskaffningen görs med syftet att accelerera takten i bolagets kliniska utvecklingsprojekt, där fokus kommer att läggas på hjärtprojektet. Vi kommer inom en snar framtid att uppdatera vår modell, där estimaten nu även kommer att inkludera hjärtprojektet och PrimECC. Aktien lyfter i morgonens handel.

Genombrottsorder i Indien - aktiv period för Waystream

Waystreams Q4 visade på en stark försäljningstillväxt och rörelsekostnaderna (exkl. COGS) som andel av försäljning sjunker för andra kvartalet i följd. Bolaget toppade således också våra förväntningar gällande EBITDA och vi ser fortsatt uppsida till vår base case-värdering.

Från augmented reality till hjärt- och kärlsjukdomar

Medicinteknik vid operationer, augmented reality (AR) samt forskning inom hjärt/kärlsjukdomar och Parkinsons stod i fokus under gårdagen. Bolagen var XMReality, Senzime, Annexin Pharmaceuticals och IRLAB Therapeutics. Se presentationerna och Q&A i på länken nedan.

Videointervju med SyntheticMR

Vd Stefan Tell berättar hur han ser på bolagets befintliga avtal med stora aktörer, USA-marknaden och möjligheterna kommande två år.

Stark avslutning på året för Polygiene

Polygienes rapport för det fjärde kvartalet visar att bolaget är tillbaka på tillväxtspåret och att Q3’16 endast var ett hack i kurvan. Försäljningen överträffar våra prognoser och växte 35% medan resultatet kom in något lägre på grund av högre rörelsekostnader än väntat.
 

Neonode Q4 - Substantially lower operating loss

Today's report from Neonode was solid and OPEX was 20 percent lower in Q4'16 compared to Q4'15. Sales were a bit lower than estimates due to a slower AirBar start than we anticipated.