Avvaktande Öppning Runt Nollan

Börserna i USA handlades högre under tisdagen, något som spred sig vidare till Asien nu under morgonen. Ledande terminer indikerar på en öppning för OMXS30 runt nollan.

Intresserad av investeringar inom den heta Gaming-sektorn?

Starbreeze, Stillfront, THQ Nordic, Funcom, G5 Entertainment och fem spännande onoterade Gaming-bolag gästar Redeye torsdag 30/3 kl. 14-16. Den starka lineupen inkluderar även Didner&Gerge, Spiltan och Swedbank Robur. Under det livesända eventet kommer investeringar, spelutveckling och företagande i sektorn diskuteras. Missa inte detta!

Senaste Bolagskommentarer

  • Respiratorius
  • LIDDS
  • Immunicum
  • Alligator Bioscience
  • Targovax
  • ZetaDisplay
  • Fingerprint Cards
  • Paynova
  • Saniona
  • Lagercrantz Group
Ledning
5.0
Ägarskap
7.0
Vinstutsikt
5.0
Lönsamhet
0.0
Finans.styrk.
0.0

Respiratorius meddelade under morgonen att det amerikanska patentverket utfärdat en Notice of Allowance för en avdelad patentansökan gällande bolagets biomarkör RESP3000. Patentet ger bolaget ett utökat produktskydd och gäller fram till 2031. Patentsituationen har tidigare varit en av de större riskerna för bolaget, men vi ser nu att allt fler marknader ställer sig i ledet bland de som godkänt bolagets patentansökningar.

Immunicum: CEO interview with Carlos de Sousa

Carlos de Sousa explains the uniqueness and potential of Intuvax, what to expect during the next 12 months and why Immunicum is an attractive investment opportunity.
 

Respiratorius: Utökat patentskydd i USA för RESP3000

Det amerikanska patentverkets Notice of Allowance ger bolaget ett utökat produktskydd och gäller fram till 2031. Patentsituationen har tidigare varit en av de större riskerna för bolaget, men vi ser nu att allt fler marknader ställer sig i ledet bland de som godkänt bolagets patentansökningar.

aXichem - På väg mot kommersialisering

Slutrapporten från den studie i Kina som bolaget genomfört för foderingrediensen aXiphen®feed är mer övertygande än tidigare preliminära rapporter. Ett Novel Food-godkännande av aXiphen beräknas komma i mitten av 2017 och är en förutsättning för kommande kommersialisering i Europa. Läs mer och ladda ned den nya analysen.
 

LIDDS - Ny metod för NanoZolid med antikroppar

I ett samarbete med Uppsala Universitet har man visat i prekliniska studier att drug delivery-teknologin kan användas med antikroppar. Intratumoral behandling skulle kunna minska systemiska biverkningar samt minska frekvensen av injektioner i en behandlingscykel. Ansatsen är ny för LIDDS och ett intressant steg för bolaget att utöka sin utvecklingsportfölj till immunbehandling av cancer.

Teckningsperioden avslutas i Senzime

Idag måndag 27/3 är sista dag att via nätmäklare teckna aktier i Senzimes fullt garanterade företrädesemission. Teckningskurs är 5,40 SEK.

Immunicum: Fördröjt listbyte

Sent i fredags eftermiddag meddelade Immunicum att deras ansökan om listbyte till Nasdaq Stockholms huvudlista fördröjs och det ser ut att kunna bli aktuellt först under H2 2017. 

Fingerprint scarred by the bullwhip

We argue that FPC stands well positioned to maintain its leading position in biometrics for mobile devices and will leverage its capabilities to drive adoption of biometrics in new segments and expand its offering. The share trades around our bear case and we see over 200 percent upside to our revised fair value.
 

Teckningstiden avslutas i Crowdsoft Technology

Sista dag att teckna Crowdsofts företrädesemission via nätmäklare är söndag 26/3 och med teckningssedel den 27/3. Teckningskurs är 0,20 SEK per aktie.

Alligator Bioscience: Fas I-studie genomförd

Den första studien med ADC-1013 (anti-CD40) är nu klar och nästa steg är att analysera all data som den genererat. Bolagets mål är att presentera resultaten från denna analys på en vetenskaplig konferens under fjärde kvartalet i år.

Redeye Investor Survey: Results for 5 ”Fight Cancer” companies

We have received answers from almost 600 investors in the Redeye investor community about their perceived knowledge, expectations and strengths and weaknesses of companies. The firms in this survey are Bioinvent International, Cantargia, Immunicum, Sprint Bioscience and WNT Research.

Targovax: Flyttar till Oslo Börs huvudlista

Bolaget ansökan om listbyte har idag blivit godkänd och bolagets aktier flyttas från och med i morgon (23 mars) från Oslo Axess till Oslo Börs huvudlista.

ZetaDisplay: Levererar Digital Signage-lösning till modekoncern

ZetaDisplays norska verksamhet ProntoTV, som förvärvades i mitten av 2016, har tecknat ett ramavtal med en stor modekoncern i norra Europa. Vi tror att kunden potentiellt är den norska klädbutikskoncernen Varner-Gruppen där bland annat butikskedjor i form av Dressman, Cubus, Carlings och Bik Bok ingår.

Initialanalys av ZetaDisplay - Början på en förvärvsresa

Härmed inleder Redeye bevakning av ZetaDisplay, en helhetsleverantör inom digital skyltning med en affärsmodell uppbyggd på tre olika intäktsslag. Genom noggrant utvalda och exekverade förvärv har bolaget fått fart på tillväxten och är lönsamt sedan 2015. Den fortsatta utvecklingen av de repetitiva intäkterna anser vi är den viktigaste värdedrivaren i bolaget. 
 

Teckningstiden avslutas i Annexin Pharmaceuticals IPO

Idag onsdag 22 mars är sista dag att via nätmäklare teckna aktier i nyemissionen och listningen av Annexin Pharmaceuticals på Nasdaq First North. Med teckningssedel kan aktier tecknas till och med torsdag 23 mars.

Högtryck hos Redeye med fem bolagspresentationer

Spago Nanomedical, Senzime, XMReality, Photocat och Annexin Pharmaceuticals presenterade på Investor After Work den 21 mars hos Redeye i Stockholm. Nedan kan du ta del av filmen.

FPC hit by the bullwhip

Fingerprint today slashes its short term guidance and withdraws the proposal for dividend. FPC now guides for a drop in first quarter revenues exceeding of 50 percent compared to Q1 2016. We will make downward adjustments to our estimates, especially in the short term.

Stark tillväxt under hög lönsamhet i SyntheticMR

Under Q4 uppgick EBIT-marginalen i SyntheticMR till starka 49 procent, vilket visar på hävstången i bolagets affärsmodell. Det starka rörelseresultatet i Q4 innebar att EBIT blev positivt för helåret för första gången i bolagets historia. 2017 förväntar vi oss att tillväxten forsätter och nästa marknad för etablering är USA. Efter den starka utvecklingen och med ett lägre avkastningskrav har vi höjt våra Bear, Base och Bull case rejält.
 

Stärkt ledarskap i Paynova

I Redeyes rating av Paynova så är det just bolagets management som har fått högst rating, nämligen 7 av 10. Med de nya föreslagna styrelseledamöterna stärks vår tilltro ytterligare på bolagets ledarskap och dess förmåga på att leverera.

Hansa Medical: Formgivande period väntar - kraftig värderingshöjning

Hansa Medicals ledande läkemedelskandidat IdeS har lovande potential att nå en nischad marknad och möjlighet till premieprissättning, vilket borgar för hög lönsamhet. Vi har gjort en del ändringar i vår rating och antaganden, vilket resulterar i en kraftig höjning av vårt värderingsintervall.

Waystream: Intressanta kundmöjligheter under 2017

Waystream är ett innovativt techbolag som möjliggör nätverkstjänster genom att sälja exempelvis routrar och switchar. Bolaget växte tvåsiffrigt i senaste kvartalet och expanderar internationellt. Vi har ställt några frågor till vd Johnny Hedlund om affärsläget, vilka länder som är mest intressanta och hur den finansiella situationen ser ut.

Saniona: Start av fas IIa-studie inom Prader-Willi Syndrom närmar sig

Myndigheter i Tjeckien och Ungern har godkänt ansökan från Saniona. Indikationen ser vi som en intressant särläkemedelsindikation med ett stort behov av nya effektiva behandlingsalternativ, där en produkt som Tesomet, som sänker aptiten, kan ha betydande potential.

Intervju med Senzimes vd Lena Söderström

Medicinteknikföretaget Senzime genomför just nu en företrädesemission och flytt till Nasdaq First North. I en intervju förklarar vd Lena Söderström mer om bolagets produkter och vilka problem de kan lösa, det viktiga licensavtalet i Japan samt viktiga milstolpar att se fram emot kommande tolv månader.