One touch - FPC gör en Zlatan!

"The fingerprint scanner is the star of the show here, working wonderfully well" -Techradar.com2

Profeten är tillbaka!

Jag har varit borta ifrån bloggen i två år eftersom jag haft en liten "svacka" i bloggandet. Däremot har jag varit lika aktiv i aktiemarknaden. Senast i fredags! Wow, vilken smäll av Alibaba va?Profeten var i alla fall på plats långt i förväg!

Elekta står inför uppstuds

Video

Iaktta försiktighet - det mörka tittar fram

Pfizer måste snart ta konsekvenser av alla stämningar som inkommit vad gäller världens bäst säljande substans i hela världen – statinen Lipitor, som påstås orsaka Diabetes typ 2 hos kvinnor.

Heliospectra - På begäran

Ett bolag som har möjlighet att revolutionera växthusmarknaden!

Hur jag tänker vid selektering av aktier, stora som små.

I det här inlägget presenterar jag några nyttiga punkter som jag tycker är värda att utgå ifrån när man tittar på nya investeringar/spekulationer. Bland dessa punkter återfinns ledningens förtroende och bolagets skuldsättning.

Spekulativt köp: Xact Bear

Börsen på nya rekordnivåer utgör som vanligt läge för att tanka på fler andelar i pessimismfonden Xact Bear.1

Recyctec - Ready for Takeoff!

Med utbyggnad klar om ett par veckor och finansiering avklarad har Recyctec bäddat för avtal på miljardmarknad. Lysande affärsmodell där man tar betalt i båda ändarna.

BrainCool - angrepp från två flanker

Braincool´s satsning inom oral mukosit kan få rejäl draghjälp från oväntat håll. Patienter som drabbas av oral mukosit är inte bara onkologens klient utan i allra högsta grad även tandläkarens.

Explosiv Köpsignal i Sintercast

Vi har senaste dagarna kunna läsa om de mycket intressanta som sker i Sintercast och i deras industri med bl.a EcoMotors och Bill Gates. Dessutom köprekommendation av Björn Davegårdh. Jag tänkte bidra med en kort grafteknisk kommentar.1

Omxs30 mot 1470-1500

Pedagogisk videogenomgång inför vecka 39

Sveriges mest spännande bolag just nu.

Heliospectra's product är världsledande inom intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling. Det mest intressanta är dess användning på den amerikanska marknaden, vilket nu är i rullning...1

SinterCast Köprek av Björn Davegårdh - EcoMotors klart?

Allt fler tecken tyder på att det måste vara EcoMotors som är slutkunden för SinterCast PM den 16 jan 2014. Eminente SinterCast-jägaren Willy följer nu på morgonen upp resonemanget på sin sida www.wian.se. Bara en tidsfråga innan kursen skjuter i höjden. En av sveriges skickligaste analytiker talar sig även varm för bolaget i en aktuell krönika. Se längst ned. Detta blir stort!2

Veckans midcap swing

2 intressanta midcap aktier.

Bolaget insiders älskar

Redan i våras började insiders köpa friskt, och har sedan dess fortsatt. Under 2014 har insiders köpt aktier i Dignitana till ett värde av ca 2,4 miljoner kronor, och visar därigenom tydligt sin tro på bolaget.

Volvo lockar till sig köpare

Pedagogisk video

Safe at Sea - Spänningen stiger/enorm potential med BP

Med tanke på att Safe at Sea redan nu nått längre än något annat bolag när det gäller BP så förtjänar det mer uppmärksamhet! Vi vet att man passerat det kritiska Fas 2-testet där V.I.P-personer från BP var på plats. För egen del ...

Nästa Höströkare...

Senaste tiden har vi sett ett antal bolag kursdubbla på kort tid. Egna favoriter har varit Kancera samt Opcon som länge haft problem men ännu en gång skänkt glädje och avkastning i ett kort perspektiv. Jag tror på mer i Opcon men väljer att sälja hälften och säkra 50% av vinsten i båda bolagen för en investering i nästa möjliga rallykandidat. Sintercast!4

Vikten av disciplin i en bull market

I takt med att aktievärderingarna tickar uppåt är det vanligt att man omedvetet börjar flytta fram sitt risktagande. Här filosoferar jag lite hur jag tänker kring mitt sparkapital som ligger utanför börsen och hur jag just nu bygger upp en krigskassa för framtida aktieköp.

Jordbruk: Black Earth Farming, Agrokultura, Trigon Agri

Köpläge i jordbruks-aktierna Black Earth Farming, Agrokultura och Trigon Agri?1

Delta Minerals - fortsätter leverera

För snart en månad sedan skrev jag om Delta Minerals för första gången och sedan dess har mycket hänt i bolaget och i handeln med aktien har ökat. Förutsättningarna är mycket goda för en intressant och bra kursresa framöver.