Tio skäl till varför du ska köpa guld

Under 2013 har guldpriset sjunkit med ca 28%. Från den högsta notering som guldet har haft, ca$1900 i september 2011 är nedgången ca 35%. Från 2001 till 2012 har guldet stigit varje år och det är därmed inte så konstigt att guldet får ett år med rekyl. Uppgången från 2001 till 2012 var ca 745% och var därmed den klart bästa tillgångsklassen under den perioden. 1

Fortnox fullvärderat, sälj Sagax

Är aktierna i IT-bolaget Fortnox respektive fastighetsbolaget Sagax köpvärda eller ej?

Bygga en portfölj från grunden

Att bygga en aktieportfölj från grunden kräver tålamod och engagemang och passar inte alla.

Medfield blir stort

Medfield står enligt min bedömning för den största aktieresan av dem alla. Värderingen kommer att explodera i takt med att denna doldis vinner mark.

Sälj Anoto-aktien

Är aktien i teknologiföretaget Anoto köpvärd eller ej?

OMXS30 - Redo för att ta fart?

OMXS30 ligger långsiktigt i en uppåtgående trend. Kortsiktigt befinner sig dock indexet i en konsolideringen mellan ett stödområde vid ca 1318 och ett motståndsområde vid ca 1376-1382. OMXS30 har nu dock fått en köpindikation som ökar möjligheten för att indexet snart ska ta fart uppåt.

Sänkt riktkurs för Africa Oil - Köprekommendation kvarstår!

Pareto Securities sänker sin riktkurs för oljeprospekteringsbolaget Africa Oil med 15 kronor till 75 kronor men upprepar sin köprekommendation.

Crown Energy, Cortus: Svar från Ulrik Jansson

Är aktierna i oljebolaget Crown Energy och miljöteknikbolaget Cortus Energy köpvärda eller ej?4

CellaVision: Definitionen av GARP

GARP eller "Growth at a Reasonable Price" är en etablerad investeringsstrategi som går ut på att hitta tillväxtbolag med rimlig värdering i motsats till många älskade tillväxtbolag som värderas högt. CellaVision är just ett sådant bolag, med möjlighet att växa intäkterna med minst 15% i flera år men med en prislapp som lyser rött: 11,5x vinsten för 2015.

AIK Fotboll: Inför matchen mot Örebro

Kan AIK vinna matchen mot Örebro?1

God ingångskurs i Opcon

Industriföretaget Opcon AB ligger nu i en turn a round, men har samtidigt en svag ekonomi. Besparingar har lett bolaget närmare en breakeven samtidigt som intäkterna ökat. Samtidigt har Hongkong Snowman Technology Ltd. Hongkong, Kina i veckan seglat upp som största ägare med en riktad emission.2

ECOMB på AktieTorget: Kurspotential för teknikbolag inom energi och miljö

ECOMB AB (publ) på AktieTorget är okänt för de flesta. Senaste åren har Bolaget haft en svag marknad och gjort förluster, men år 2005 omsatte ECOMB 39 mnkr med en vinst på 7,6 mnkr på en god marknad. Med en kommande stark marknad kan omsättning och resultat snabbt vända upp. Aktien pressas av en pågående nyemission, men på ett års sikt känns en uppgång med 35 procent till över 4 kronor realistisk (marknadsvärde efter pågående nyemission cirka 50 miljoner kronor).

Hexatronic – Insiders visar vägen

2014 blir året då frukterna ska skördas efter 2013 års förvärv.

Swedish Orphan Biovitrum - Varningstecken

Swedish Orphan Biovitrum har haft en fenomenal utveckling på börsen sedan slutet av 2011 med en uppgång på nära 800 %. Kurskurvan visar likt Kinneviks börsdiagram innan kraschen, paraboliska tendenser, detta i kombination med en ökad handelsaktivitet vid nedgångsdagar stödjer en trendvändning framöver.

Fingerprint - Sesam öppna dig!

Alibaba är världens största e-handelsplattform, och nu skall du kunna köpa dina varor med endast ditt fingeravtryck.2

Vitrolife-aktien fullvärderad

Man skulle ha tagit rygg på finansgeniet Dag Tigerschiöld och köpt Vitrolife-aktier billigt för några år sedan.

Josab (Tålamod är en dygd)

Det är inget litet projekt som Josab håller på med tillsammans med ICW och övriga partners och vi måste ha lite tålamod tidsmässigt. Det är inte Ölands norra udde som skall ha vattenrening utan hela Kina bokstavligen. Man kan läsa det även i Kinesisk media via Vataple att Josab måste förbereda sig för flera platser i Kina.1

Sensys Traffic

Sensys Traffic ökade i fjol orderingången med över 400 procent. Förutsättningarna för ett bra resultat de närmaste åren är därmed goda, motiverar Aktiespararen sitt köpråd.

SOBI - Positiv fas-3!

Positiv fas-3 studie för SOBI Specialistläkemedelsbolaget Sobi, Swedish Orphan Biovitrum, meddelar i pressmeddelande att data från fas-3 studien av Eloctate visade att profylaktisk behandling med dosering två gånger i veckan resulterade i låg blödningsfrekvens hos barn under 12 år. Studien uppfyllde de primära målen och resultaten möjliggör ansökan om marknadsföringstillstånd inom EU.

Sälj SEB-aktien

Kraftiga resultatförbättringar och uppgångar av börskursen för SEB de senaste åren. Aktien fortfarande köpvärd?

Cefour måste välja väg

( Röstas ansvarsfrihet igenom stänger man dörrar )