Coming soon from Redeye: Updated website and features - Click here for more information

Appspotr – suveränt PM

Oj vilket dunder PM Appspotr levererade i morse.

 

Tidigare kursraketen Appspotr vars affärsidé är att Appar ska vara enkla att producera och kodning ska inte behövas, ( samma utveckling som skett vad gäller hemsidor) kom i morse med detta PM

http://www.aktietorget.se /NewsItem.aspx?ID=82693

Appspotr som toppade på 18 kr i början av året har tappat halva börsvärdet i takt med att det varit tyst från bolaget. Nu förstår vi varför, man har förhandlat med stora elefanter, ( åtminstone en) och nu fick vi resultatet.

Verkligen inte dåligt av lilla Appspotr att inte bara få till ett samarbete med Paypal utan dessutom bli Solution Partner .  PayPal är nämligen världsledande inom betaltjänster.

Lite info om PayPal här:

PayPal är ett e-handelsföretag som erbjuder tjänster för betalningar och penningöverföringar över Internet och via mobil. Med PayPal kan man betala och överföra pengar utan att avslöja sina betalningsuppgifter, och man kan välja att betala med antingen kontosaldot på Paypal eller med det kreditkort som man har valt att koppla till sitt Paypal-konto. Paypal fungerar som ett elektroniskt alternativ till traditionella betalningsmetoder så som checkar och betalningsanvisningar.

PayPal har över 192 miljoner aktiva konton på 200 marknader och i 25 valutor över hela världen.

PayPal grundades 1998 av bland andra Elon Musk, ( TeslaElon) och har kontor över hela världen. 2010 öppnade PayPal regionkontor i Stockholm för den Skandinaviska marknaden. Under åren 2002-2015 ägdes PayPal av auktionssajten Ebay. Under år 2015 delades bolagen upp i två fristående företag.

Hittade denna årsrapport från 2015

https://investor.paypal-corp.com/secfiling.cfm?filingid=1633917-16-113&cik=1633917

Revenue 9,24 billions, (miljarder) dollar !!

Intäkter på ca 81 miljarder SEK , helt galna siffror.

Att smidigt få kunderna att betala kommer vara guld värt när Appspotr med sina senaste lanseringar ( e-handel/social interaktivitet) nu kan rikta in sig inte bara på att öka antalet användare utan att också tjäna pengar.

Jag noterar i PayPal PM:et:

1

”Initialt kommer lanseringen att riktas mot Västeuropa”. Bör alltså innebära en vidare utrullning över resterande världsdelar om lanseringen går bra.

2

PayPal har själva identifierat ett stort behov att inom B2B segmentet lansera e-handel via sin egen app- wow !

Räkna med att efterfrågan är därefter med andra ord.

3

Nästan för bra för att vara sant men lilla Appspotr ”är för närvarande den enda leverantören av app-baserade e-handelslösningar som har godkänts som Paypal Solution Partner.

Kort och gott ett dunder PM och nu väntar vi på nästa drag från VD Patric Bottne.

 

Kommentarer

Nyss gick PayPal själva ut med en release om samarbetet:

http://news.cision.com/se/paypal

Bolaget kan komma med hur mycket produkt utvecklings Pm som helst. Även om gratis användarna som registrerats är högt. Tjänar bolaget enormt lite pengar. Senaste delårsrapporten var väl intäkter på 20 tusen ungefärliga. Om affärsmodellen var så himla bra borde väl intäkterna öka?

Förstår inte heller i storheten kring detta. Vare sig den mediokra tjänsten som Appspotr erbjuder eller denna icke-nyhet med Paypal och B2B-betalningar.

Varför ens nämna 81 miljarder som Paypal har i B2C-betalningar? Helt irrelevant och vilseledande. Företag handlar helst på faktura med så många betalningsdagar som det bara går. Cash before delivery lär inte bli nån hit.

Rapporten sista mars blir spännande. Hur många betalande kunder har de fått in? 10? 30? Ett börsvärde runt 90 mkr får de sannolikt svårt att motivera... troligen även på lång sikt.

Förstår inte storheten ? Nej uppenbarligen inte. Låt mig förtydliga. "AppSpotrs appbaserade e-handelslösning kommer att marknadsföras mot B2B-kunder i PayPals kanaler under 2017" B2B innebär företagskundkategori hos PayPal MEN att betalningstjänsten självfallet kan nyttjas av konsumenter. En konsument som vill köpa exempelvis en tröja hos ett företag kan alltså använda PayPals lösning. Kollat upp lite statistik och PayPal har smått otroliga 15 miljoner "merchant accounts" alltså B2B kunder.

PayPal har 197 miljoner konton totalt, m a o 182 miljoner konsumentkonton.

Det är rätt hyfsade siffror det.

Mvh

Carpe Diem

Söker du att förbättra din befintliga verksamhet? Vill du starta en ny? Är du i behov av en finansiär? Behöver ett lån av någon anledning ?? Freeman Finance är äntligen här för att lösa alla dina ekonomiska problem som vi erbjuder garanterade lån till intresserade låntagare, våra tjänster är mycket snabb och 100% tillförlitlig så detta är ett gyllene tillfälle på din tröskel att äntligen få den drömmen lån av er och lösa alla dina ekonomiska problem ..

Kontakta oss idag via e-post eller sms oss för snabb svar .. E-post: Freemanloanfinance@Gmail.com www.freemanfinance.webs.com Tveka inte längre eftersom du är bara ett meddelande från att få din dröm lån ..

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.