Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

Dignitana spikrakt framåt

Otroligt att marknaden missat Dignitana.Jag sticker ut hakan och säger att ett börsvärde på 500-600 msek är i antågande.

 

Spikrak väg framåt för dignitana. Helt ortoligt att marknaden har missat men mycket beror nog på de stora utförsäljningarna som gjordes förra året av en storägare som vumpade hundratusentals aktier och fick alla bra nyheter att drunkna i ett överutbud av aktier. Dignicap kommer att säljas i mer eller mindre avtalade volymer för 400 msek och då är inte USA medräknat som borde innebära lika mycket till årligen. Smallcap hävdar att braincool kan vara värt uppåt en 100msek och det låter inte överdrivet kanske tvärt om mycket nyheter kommer säkert i år som kommer att göra allt tydligare. Att en storägares ekonomiska bekymmer gör att man kan köpa in sig på 150 msek i ett mectechbolag som redan gjort internationellt genombrott är fantastiskt och det är förmodligen bara en tidsfråga innan institutioner börjar nafsa på bolaget.

En omsättning i usa på 400 MSEKskulle generera en vinst på minsk 200 msek efter skatt och jag tror inte att det är mer än 3-4 år innan vi är där. alltså p/e-tal på en bra bit under 1 och det skulle inte förvåna om KonicaMinolta eller den andre hemlige partnern har slukat bolaget innan dess. Bolaget har enorma marknader framför sig och nu med flera ben att stå på har risken minskat väsentligt. Ett börsvärde uppåt 500-600 msek i väntan på amerikanskt godkännande är väl på sin plats.

 

Kommentarer

hej björnes, har kollat lite på dignitana. Idag säger vd att 2012 blir ett mellanår, dock med ca 40 miljoner i omsättning och vinst,och att de har problem med leveranserna från kitron. Hur tror du de löser leveransproblemen? känns lite oroande?

Det är ju humor i det. Mer än 100 % tillväxt och trots det ett mellanår :) Leveransproblemen är lösta och maskiner finns i pipen.

Det skulle inte förvåna mig om de höjer målet i samband med att den Europeiska distributören presenteras.

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.

Fler bloggar

2017-04-07