Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

Eyeonid - Teckna INTE

Det råder fortfarande IPO-hausse och det har fått rena lycksökare att försöka börsnotera sig. Eyeoneid är en av dessa. Mitt råd är att INTE teckna.

Det har varit småbolags-hausse på börsen och börsnoteringarna har stått som spön i backen. Man har kunnat tjäna väldigt mycket pengar på att bara teckna och sälja aktier i börsnoteringar på Firsth North och Aktietorget. Typexemplet Raybased såldes 4-5 gånger högre än teckningskursen.

Man har alltså kunnat teckna och sälja relativt riskfritt i hypade bolag. Detta har i sin tur lockat rena lycksökare som vill börsnotera sig och göra sig själva rika över en natt. Eyeonid är ett sådant bolag.

Eyeonid utger sig för att vara ett bolag som verkar inom IT-säkerhet och deras tjänst skall skydda människor från ID-stölder och kontokortskapningar. Denna typer av tjänster ligger helt rätt i tiden, eftersom denna typ av brottslighet är snabbt växande. Bolag som lyckas förhindra denna typ av brottslighet kan säkerligen bli väldigt lyckosamma, men Eyeonid är inte ett av dessa bolag.

Det första som slår en när man besöker hemsidan är att det finns i princip ingen information om själva tjänsten eller länkar till tredjeparter som verifierar att deras tjänst fungerar så som det är utlovat. Det finns i princip bara en länk till prospektet och anmälningssedeln.

Bolaget har en pre-moneyvärdering på 94 miljoner och nyemissionen sker till en kurs på 2,50 per aktie och vid full teckning så tillförs bolaget 9,5 miljoner kronor. Den här värderingen är ren luft eftersom än så länge existerar inte ens den påstådda tjänsten. I prospektet står det att den skall lanseras i hösten men jag har aldrig hört talas om några banker eller andra institutioner som rekommenderar denna "tjänst" till sina kunder.

Tittar man på hur många aktier det finns i bolaget så är det totalt 37 774 503 aktier. Bolaget i fråga bildades 2015 med 2 000 000 aktier. På drygt ett år har det tillkommit runt 35 miljoner aktier i bolaget. Hur mycket aktieägarnare betalade per aktie framkommer ju naturligtvis inte. Det känns som att de har betalat en spottstyver för aktierna och hoppas att bli rika över en natt genom att börsnotera bolaget till en fantasivärdering!

I början av april sålde New Equity Ventures sitt innehav i Eyeonid för 1,68 kronor per aktie.

http://www.di.se/finansiell-information/dagens-rapporter/?NewsId=61f85e57-058b-424a-af2e-d7258f7c63ff

Nu försöker de några månader senare börsnotera bolaget för ett pris som nästan är 50% högre. Det har inte presenterats några nyheter av substans som skulle motivera en sådan värdestegring!

I prospektet beskriver Eyeonid lite kort hur tjänsten fungerar.

"För att använda kundportalen registrerar sig den blivande användaren och verifierar sitt konto. Användaren kan välja på vilket sätt denne vill bli kontaktad av Eyeonid vid behov. Därefter väljer användaren att lägga till uppgifter att skydda. Uppgifter att skydda är till exempel personnummer, betalkortsnummer och emailadress som exempelvis används vid inloggning och identifikation. Registrering och administration av tjänsten kan ske antingen via webben eller en mobilapplikation."

Bolaget vill alltså på fullaste allvar att man skall dela med sig av sina kontokortsuppgifter så att de skall "skydda" dessa. Detta låter som upplagt för att bli utsatt för bedrägerier och ID-kapningar!

För att göra en lång historia kort, TECKNA INTE aktier i Eyeonid.

Slutligen vill jag tacka Mammaq och BopperJones som på ett förtjänstfullt sätt varnat för detta bolag i Placera-forumet.

 

 

Kommentarer

Anmäld.

Ni begår ett brott genom att systematiskt anklaga detta företag för bluff och nu också kortbedrägeri.

Håller med dig om att det råder hysteri och att det noteras en massa skitbolag på börsen just nu. Tyvärr är det en hel del människor som inte kan se skillnad på ett bolag med potential och ett som bara är upp- haussat. Jag har noterat att du är en av de tre som försöker nyttja det genom att haussa skitbolaget The Marketing Group. Ett företag som fullständigt kommer att erodera och bli värt NOLL inom kort. Bolager bygger på att köpa i små bolag inom kommunikation och ge dem möjlighet till snabb exit. De säljer snabbt sina aktier och öppnar ett nytt bolag och flyttar över kunderna.

Tyvärr ser vi en del nybörjare som inte kan analysera bolag, de är de som främst blir lurade. Jag ser att du t ex inte ens har läst memorandumet och förstått hur Eyeonide jobbar med kreditkortsnummer, utan hittar på att de ska ha alla uppgifter.

Svårt att avgöra, men jag håller med dig i sak. Det är många skitbolag som har och kommer att noteras. det är viktigt att läsa på, förstå och agera efter det. Missriktade inlägg som detta kan få folk att tro att det är sant. Vänd er till ledningen och titta på material som är släppt av bolaget, inte av frifräsare med egen agenda som detta inlägg, då går man den sanna bilden. Men det kan vara svår med bolag som The Marketing Group som dessutom släpptes på engelska i sverige till svenskar - för att verka lite mer internationella! Men där är det lätt fråga sig varför ägaren säljer mest aktier varje dag och inte har någon form av inläsning (Lock-up.) Men det i ett bolag som Eyeonid finns inlåsning på 12 månader. Svaret är enkelt, alla ägare vill ur TMG, medans ägarna i Eyeonid vill vara kvar

50% högre räcker inte. http://bors.affarsvarlden.se/afvbors.sv/site/stock/stock_detail.page?magic=(cc%20(detail%20(tab%20news))%20(tsid%20780222)%20(article%20(id%20urn:newsml:six.se:20150729:ATORG_07297993:1)))

"Publicerad 2015-07-29 17:10

New Equity Venture International AB har genom dotterbolag genomfört en mindre investering i IT-säkerhetsbolaget Eyeonid Technology AB. I och med investeringen äger NEVI cirka 6 % av kapitalet. "

NEVI sålde 6% av bolaget, 500 000 aktier för 1,68kr/st = 840 000kr

http://www.di.se/finansiell-information/dagens-rapporter/?NewsId=61f85e57-058b-424a-af2e-d7258f7c63ff

840 000kr / 0,06 = 14 000 000.

Sedan det att NEVI sålde i april har alltså värdet på bolaget ökat från 14 miljoner till 94 miljoner.

Mitt råd lyder teckna ej men alla ska givetvis göra sin egen research och bilda sin egen uppfattning om bolaget.

Jag har inget intresse av TMG. Aldrig nämnt aktien innan.

Mjo, det osar verkligen katt om det här bolaget och "Coachen" som skrivit ett blogginlägg om dagen senaste veckorna.

Produkten finns inte och kan inte fungera även om den gjorde det, av skäl som redan listats i inlägget ovan.

Kapitalbehoven verkar vara enorma för ett bolag som ändå hade 0 utgifter förra året, då man inte hade någon personal men ändå genomförde 5 emissioner. Antingen tog man in skralt med kapital eller så brändes pengarna på något som absolut inte hade med verksamheten att göra.

Det dotterbolag som köptes (EyeOnID Technology) såldes i Maj i år, men trots att det köptes via apportemission verkar det inte ha genererat tillräckligt med intäkter för att driva verksamheten mer än en månad, då det nu är emission igen.

Apportemissionen är bolagets enda större affär. I verkligt kapital tog man in 1.850.000 förra året. Resten kom från en uppskrivning av dotterbolagets värde, som trots att den lilla VVS-firman gick back 3.5MSEK värderades till 13.5MSEK. Jag undras just vem som gjorde den värderingen...

Kritiker tystas genom censur, hot och smutskastning.

The list goes on, och inget av det får mig att vilja öppna plånboken för herrarna bakom det här bolaget.

Hur tycker du att din rekommendation om en dubbling i bolaget Oboya Horticulture som du haussade i början av maj? Ser att aktien har sjunkit med närmare 15%.

Det var ju det där med att läsa på, förstå och sedan rekommendera. Jag tror att man måste skaffa sig lite trovärdighet också innan man skriver den här typen av inlägg. Ett tips är att vara försiktigt med tips innan du själv förstår.

Du har uppenbarligen inte förstått hur tjänsten fungerar på Eyeonide, men kastar snabbt ut dina åsikter. Tror du på allvar att Eyeonide själva, ens har möjligheten att nyttja systemet?

Det trista med dina inlägg är att det går att följa, även efter att det har blivit precis tvärt om vad du förutspår. Men jag har noterat att du tar bort en del av det du skriver efter för att städa bort det värsta du sprider. Tror att detta blir ett sådant inlägg inom kort

Vi förstår precis hur EyeOnID's "tjänst" (som inte finns ännu, bör tilläggas) är tänkt att fungera. Skillnaden är bara att vi inser att det inte kommer ha någon som helst effekt för bolagets användare, och därför faller hela intäktsmodellen.

Jag har samlat in rejält med information om EyeOnID och har bestämt mig för att lämna över hela paketet till åklagarmyndigheten och uppdrag granskning.

Att reka ett bolag och ha fel är en sak. Att göra en setup som stinker bedrägeri lång väg och sedan ändå vägra svara på relevanta frågor är något helt annat. Att du inte inser det bevisar bara hur otroligt inskränkt du är, och det får mig att tro att du är en av dom som blivit lurade i den här affären.

Att du samlar på dig rejält med information om Eyeonid gör mig glad. Passa på att läs den också då, så förstår du vad du missar. Att du lämnar över något till åklagar myndigheten gör mig inget, förutom att du belastar oss skattebetalare ännu mer med nonsens de måste gå igenom.

Lycka till med dina tok haussningar på bolaget TMG. Ser lite illa ut bara att bolaget sjunker som en sten, ägarna stor säljer och du rekommenderar folk att köpa dem samtidigt.

Hallå!

Ja det ska med spänning se vart handeln inleder och vad bolaget presenterar. Det finns två scenarion:

Scenario 1: Bloggskaparen får rätt om att bolaget är legitimt och att deras tjänst existerar. Stämmer detta så blir det ingen kritik mot övriga investerare som Almi som även finns med i bolaget.

Scenario 2: Bolaget är scam och påhitt. Storägare börjar sälja ut efter lock-up och allt är ett luftslott. I detta fall kommer skaparen av detta blogginlägg framstå som en idiot.

Vart var riddarna när Plejd och Raybased noterades? Märkte inte av denna häxjakt då?

Blir även intressant med denna anmälan mot bolaget ni beskriver. Kan du skicka ett privat PM eller spalta ner här vad anmälan gäller?

Märkligt att du nämner att TMG "sjunker som en sten" när den i skrivande stund är 60% upp sedan 13'e juni. Ägarna är dessutom under lockup, så dom säljer inte. Däremot säljer teckningsåtagarna sina aktier och tar hem vinster i förtid.

Tråd rensad! Personangrepp är inte okej, vänligen höj nivån på diskussionen. Mvh Admin

Kallepigg måste du uppvisa samma beteende du uppvisar emot dem som är kritiska emot Interfox?

Nej folk får givetvis tycka EyeonID är skräp utan att du bör yttra dig ett endaste dugg!

Bjaen: Kallepigg har all rätt att kritisera oss som tycker att Eyeonid är rent skräp, men det hjälper ju knappast hans sak att hota att anmäla oss för förtal och det ena med det andra.

Återigen så var det BopperJones som började hota att anmäl alla som var inblandade i detta. Undrar om han avser att polisanmäla NGM och Emiminova också då? Avanaza lär väl vara medskyldig samt DI, de har ju annonser från bolaget.

Ett argument som jag har sett att ni använder er av är att vem vill lämna ut sina kortuppgifter till ett företag sådär?

De riktar sig ju primärt mot banker och kortföretag med sin tjänst och de har ju redan dina kortuppgifter. Sen lämnar du de 16 siffrorna på framsidan av kortet, inte det andra.

När du lämnar ditt inlogg så lämnar du ju naturligtvis inte lösenordet också men plattformen hittar om ditt specifika inlogg förekommer på ställen där det inte ska förekomma.

Vilka företag som de har testat tjänsten hos kommer du snart bli varse, de går ju naturligtvis inte ut med nåt sånt innan avtal är påskrivet.

Nu har jag skrivit färdigt i denna eftersom jag vet att de som började skriva skit om företaget gör det på grund av en personlig vendetta på småbolagsjaktens admins.

Fundera på det ni andra.

Tråd återigen rensad. Åtgärder kommer att vidtas. Mvh Admin

Hoppas detta inte är riktat emot mig? Jag har varit saklig och inte riktat personangrepp mot andra skribenter.

Nu blir det jobbigt för vissa.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/06/23/eyeonid-group-ab-eyeonid-tecknar-avsiktsforklaring-om-samarbete-med-mysafety-group.html

En bra start med en miljon kunder, säg 3-4:- per kund i månaden=36-48 miljoner in om året.

bra skrivet spekulanten!

Här har vi det. Du vet att man inte bör yttra sig ett dugg. Ändå gör du det själv? Så när jag säger det är det strunt, och när du säger det till någon annan? Vad kallas det? Och du häcklar gärna andra, och bra oförskämd. Jag kanske skulle kommentera dig vare dag. Du påstår att du besitter ärlighet. Vem haussar?Jag vill minnas att vi båda rekommenderade Alzinovas-analysen av AG, och då vet du vad som står där. Ändå 30 inlägg som var fan så mycket mer onyanserade än de flesta Cyxone-inläggen. Dyker ändå upp och klagar på ett bolag som är i samma sits. Alzinova är lovande, men dina inlägg prisade bolaget på exakt de grunder du sågar Cyxone. Antaganden och förhoppningar. Vad kallas det? Du prisar kunskap och orkar inte läsa intervjun där alla frågor får svar. Det har ett namn, detta. jag vill att du ska säga vad det kallas. Man bedömer samma sak med olika måttstock? Man brukar kallas något då. Säg mig vad man kallas? Du får göra saker, andra inte får mot dig. Något i stil med "Hur är det med Beowulf.. Får de upp nånting av värde" Den sortens kommentarer. Jag kanske ska göra det varje dag? Påminna om all dynga du spritt. Skulle du gilla det? Är svaret ja, är ditt svar ovan falskt. Är svaret nej, gör det inte mot andra. Du får gärna höra av dig , ett svar kan jag få. Vad kallas man när man agerar som du? H är en ledtråd. Är man H, tar man inte tillbaka felaktigheter. Kommer du på något sagt som du måste vetat var osant? För du är inte så korkad, så vilka motiv du hade i Cyxones hägn, vet jag inte. Och jag gissar att jag inte får reda på det, H-du minns? Hur är det med minnet? Vänligen/Max D

Och jag är ärlig, så jag ändrar mig när jag har fel: "Hur är det med Copperstone" är lämpligare.

Jag har lovat att inte förutsätta på Cyxones forum, men du är rolig. Min språkliga nivå. Den var bra, nästan bäst hittills. Meningen som kritiserar mitt språk, är naturligtvis en som har mycket att önska vad gäller språklig finess och klass. Sprint.B: HELT annorlunda jobbar de inte. De tjänar pengar på avtal, utan patent. Du bevisar att man inga behöver för att sluta goda avtal. Så goda argument, mot dina invändningar, levererar du själv, Och patentkonflikter? Kräver inte det att det finns patent, som en konflikt kan handla om? Cyxone har ju inga? Och i vanlig oordning, är det något du bara slänger ur dig. Du"spekulerar". Visa på patentbråken. Jag väntar. Vänligen/Du vet vem

Vi har på pränt att TMG inte kunde nå 3,5€, enligt dig. Det bevisar att du kan ha fel. Så om någon annan har fel, bör du plocka fram en bibel och läsa bergspredikan, och kanske därmed bli lite mer ödmjuk. Inte tala som om du är expert, och nästan ingen annan når upp till dina nivåer. Som om du är en av ytterst få som kan värdera bolag. Då kan ta hjälp av Sokrates. Skrävlare vet nästan uteslutande mindre än andra. Människor som har kunskaper och en del livserfarenhet, vet att det är stillöst, och en tecken på brister, att hålla på och berätta för andra hur mycket man vet och kan. Människor som verkligen vet och kan lite mer än andra, har sällan det behovet. Kritisera dig själv hårdast, och var frikostig mot andra.

Dessutom kan du inte döma bolag, enbart genom att peka på dagens kurs, eller de senaste månadernas kursrörelser. Är man idiot för att man propagerar för Oboya, bara för att de inte lyft, kursmässigt? Vilket ord ska isåfall användas för dig som spådde att TMG, först var helt omöjligt, sen behäftat med alla jordens problem, och slutligen inte kunde nå 3,5. Du dömde totalt ut det bolag, av alla på hela börsen som, möjligen med något enstaka undantag, givit en möjligheten att tjäna mest pengar. Jag har snart betalat av det jag stoppade in, så även om bolaget konkar imorgon kommer jag knappt göra förlust. Så framöver är allt bonus. Och detta har skett på några enstaka månader. Det säger inget om framtiden. Men det är ett faktum. Så återigen, om vi följer ditt exempel: vad ska vi kalla dig? Är vi konsekventa, bör vi kalla dig för det jag nämnde ovan. Din argumentation gör dig möjligen förtjänt av epitetet. Om ägarna saknar lock-up och vill gå ur, varför är de kvar?

Jag kallar inte människor för sådant, pga kursrörelser, dock. Jag konstaterar bara att du kan ha fel. Det vore dags att du inser det, du med. Mvh/Max Dahl

Jag har hissat Oboya sen innan årsskiftet. I det stora hela har det gått bra men de har det kämpigt nu återigen.

Jag har aldrig påstått att jag är ett allvetande orakel.

Vi väntar fortfarande med spänning på att Eyeonid ska noteras. Varför drar det ut på tiden? Kan inte vara så att det är något skumt på gång?

Istället för att tjafsa som små barn kan nu alla bilda sig en egen uppfattning om EyeOnID. Även The Marketing Group som verkar väcka känslor presenterar.

Spännade dag med många intressanta bolag.

Aktiedagen i Stockholm 12 september

Måndag 12 september kl 08.15-20.30 Stockholm Waterfront Congress Center, Nils Ericsson Plan 4.

Fri entré. Sista anmälningar 9 September.

Program

08:15 Registreringen öppnar, vi bjuder på kaffe och smörgås

Förmiddagsprogrammet

08:45 Nanologica arbetar med nanoteknik inom life science. VD Andreas Bhagwani

09:15 EyeonID hjälper till att identifiera och varna kunden när privat och känslig information som påverkar det verkliga livet, relationer eller finansiell säkerhet finns tillgängligt på nätet.

VD Daniel Söderberg

09:45 Paus med kaffe – ställ dina aktiefrågor till Gunnar Ek

10:15 Kungsleden - affärsidén är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige och leverera attraktiv totalavkastning. Chef Fastighetsinvesteringar Ylva Sarby Westman

10:45 myFC Holding är ett svenskt teknikföretag som specialiserat sig på bärbara bränsleceller för laddning av smarta mobiler, surfplattor och actionkameror. VD Björn Westerholm

11:15 Gasporox mäter koncentrationen av gasen inuti förpackningens gasutrymme. Förpackningarna kan vara t ex brickor, flaskor, påsar och vara tillverkade av material såsom plast, folie, kartong och papper. VD Märta Lewander Xu

11:45 The Marketing Groups affärsidé är att samla framgångsrika marknadsföringsbolag under ett tak. Under första halvåret 2016 förvärvade The Marketing Group 13 bolag med specialiserade tjänster och geografisk bredd. VD Toby Street

12:15 Vi bjuder på lunch

Eftermiddagsprogrammet

13:00 ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknads. VD Leif Liljebrunn

13:30 Index Pharmaceuticals utvecklar läkemedlet cobitolimod, som är avsett att användas i behandlingen av måttlig till svår ulcerös kolit, det vill säga blödande tjocktarmsinflammation. VD Peter Zerhouni

14:00 Karessa Pharma unika teknologi gör att läkemedel kan ta en genväg till rätt plats i kroppen. VD Torbjörn Kemper

14:30 Vigmed Holding är ett svenskt medicintekniskt bolag vars affärsidé går ut på att erbjuda marknaden unika nålskyddade stickprodukter. VD Henrik Olsen

15:00 Paus med förfriskningar

15:30 RhoVac bedriver forskning och utveckling av immunterapeutiska läkemedel. VD Anders Ljungqvist

16:00 Eurocine Vaccines utvecklar och kommersialiserar nasala vacciner. VD Hans Arwidsson

16:30 Scandinavian Enviro Systems har en patenterad teknik för att återvinna kimrök, olja, stål och gas från uttjänta däck. VD Thomas Sörensson

17:00 Copperstone Resources är ett gruvutvecklingsbolag som fokuserar sin verksamhet främst på Copperstoneprojektet i Skelleftefältet. VD Per Storm

17:30 Paus med förtäring

Kvällsprogrammet

18:00 Soltech energy utvecklar, marknadsför och säljer solenergisystem som är en del av en fastighets yttre skal i form av ett tak och/eller vägg i glas VD Frederic Telander

18:30 Savo-Solar med dess högeffektiva fångare och storskaliga solvärmesystem har fört solvärmeteknologin till en ny nivå Presentation på engelska VD Jari Varjotie

19:00 Peckas Naturodlingar odlar fisk och tomater (och även andra grönsaker) året om i en modern akvaponi, en kretsloppsodling där fisken ger näring till växterna och växterna renar vattnet. VD Hugo Wikström, säljare Daniel Brännström

19:30 Hanza är en snabbväxande industriell affärspartner inom tillverkning. VD Erik Stenfors

20:00 Aktiespararnas Börspanel Agnetha Jönsson, Aktiespararen, Markus Augustsson, Jarl Securities, Gunnar Ek, Aktiespararna, Moderator: Lars Håkanson

20:30 Avslutning med utlottning

En bokningsbekräftelse kommer skickas ut senast två arbetsdagar efter din anmälan är gjord. Vi debiterar en no-show-avgift på 150 kr för de som inte avanmält sig och ej närvarar under evenemanget. Avanmälan skickas till event@aktiespararna.se.

Oj, vad hetsigt agg. Mot ett företag. Det verkar mer som att detta var ett personligt dilemma med andra skribenter, jag vill gärna upplysa andra som läser detta inlägg att själv göra sin hemläxa och att bolagets fundament är otroligt stark numera.

I dagsläget har man fått två skarpa avtal på tre respektive sex år och ytterligare två LOIs ligger på bordet under förhandling. Jag skulle ljuga bra mycket om jag inte nämnde att detta spektakel förmodligen tryckt ner kursen under IPO, för det vill jag ändå upplysa er att jag är tacksam över att kunna gå in på sunda nivåer med fin chans för ännu större uppsida.

Hur känns det en dag som denna, spekulanten?

Förstår att du, bopperJones, Turbjörn och Olle89 lyser med er frånvaro efter de avtal och LOI som Bolaget har skrivit. Kan inte vara lätt att vara så okunniga.

Jag tror att vi kan dra ett streck över tidigare spekulationer (som ändå hade lite substans) om tekniken. Bolaget har haft fullt upp i några månader nu och dagens avtal var en väldigt stor överraskning för min del måste jag ändå säga.

SRS, trodde ej de hade det i sig! Nu väntar vi ivrigt på skarpt avtal med MOWA till sommaren.

Det här är inte över ännu. Vi får se hur det går med bolaget i långa loppet. Många bolag har tokrusat för att sen falla tillbaka på samma nivå eller lägre. Se t ex Crunchfish mfl.

Jag står fortfarande för att jag inte tror på Eyeonid men jag tänker inte lägga någon mer tid att säga åt folk att inte handla. Har inget intresse att maniskt tokbaissa enskilda bolag varje dag.

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.

Fler bloggar

2017-04-07