Coming soon from Redeye: Updated website and features - Click here for more information

Gapwaves +40 %: Uppköpta av gigant eller en egen fingerprintresa? Gapwaves, därför ökar intresset för aktien när 5G nu kommer, en kort genomgång

Blir de uppköpta så att jättarna kommer åt patenten och tekniken, eller väljer de ett par stora exklusiva samarbeten med det vd kallas "giganter" som de för samtal med? Vad tror du? Det började i måndags efter att ha puttrat, bubblat och researchats länkar från telekombranschen veckan innan i olika aktieforum. Det 450 %-övertecknade 2016-noterade 5G-bolaget Gapwaves på First North Nasdaq fick då en nytändning bland investerare och har denna vecka gjort comeback med stark kursökning och hög omsättningsökning. Men varför? Jo, det är 6 nyheter som hänt, och jag tänkte snabbt gå igenom dem.

Nu när börsen eventuellt känns osäker så kommer folk att leta sig bort från traditionella verkstadsaktier till innovativa framtidsaktier där potential finns att både dubbla, trippla och tusenprocenta i gammal hederlig fingerprintmagi.  

En börsoro kommer att gynna patentstarka IT- och teknikföretag, som ger trygghet och känns som säkra hamnar att vila i med möjlighet till hög avkastning. Just nu i fokus är framförallt bolaget och aktien som sedan i måndags stigit med 40 %: 

  

Gapwaves i Göteborg grundades av framlidne geniet från Chalmers Tekniska Högskola, Per-Simon Kildal. Hans framstående forskningsinsatser resulterade i ett antal patent på vågledar- och antennprodukter och dessa har sedan 2011 vidareutvecklats och produktifierats för att denna höst 2017 kommersialiseras och släppas på marknaden. Kunderna är inte du och jag, utan som du förstår är det miljardomsättande globala koncerner som vill bli först, bäst, tryggast, snabbast och säkrast i steget från 4G och LTE till 5G.

Här är de 6 tecknen, signalerna och nyheterna jag vill diskutera med er andra:

1) Uppköpskandidat
Jarl Securities skrev i en analys av aktien: "
Kan bolaget visa viktiga referensorder etableras nya värden och bolaget kan bli upp-köpt till flera gånger nuvarande börsvärde." De referensordrarna ser nu ut att med snabb hastighet vara på ingående, allt enligt vd Lars-Inge Sjövist (bild ovan) denna vecka. 

Han sa redan i mars i Veckans Affärer detta:

"”Många företag kontaktar oss för att vi har en intressant teknik som gör att de ska kunna leverera 5G framöver. Vår teknik är lovande och vi för bland annat en diskussion direkt med ett antal storföretag och potentiella kunder som Ericsson, Huawei, NEC och Nokia. Vi har även dialoger med nya spelare som Facebook och Google som är på väg att bygga telekom och datanät med ambitionen att alla ska ha tillgång till internet." 


2) Vd-ordet av CEO Lars-Inge Sjövist (bild ovan) i delårsrapporten i måndags inklusive de nya produktfilmklippen:

"Gapwaves har som mål att inom en snar framtid kunna leverera platta gap-antenner för användning i radiolänkar vid frekvenser från 38 GHz till 80 GHz. Detta är en intressant marknad som uppskattas till 1,3 miljoner länkar per år, varav E-bandet står för 100 000 där Gapwaves kan etablera sig som en stark aktör.

På längre sikt fokuserar vi på att utveckla och kommersialisera aktiva (styrbara) antenner för 5G access- system över 28 GHz. Denna marknad har betydligt större potential och vi vet att vår teknologi, med låga förluster, verkligen kommer göra skillnad.
I beräkningar framgår att vår teknik har potential att öka prestandan med en faktor 1000. I praktiken innebär detta att en 5G basstation med en aktiv antenn från oss kan få 10-20 gånger längre räckvidd. Gapwaves lösning för aktiva antenner har fått ett ökat intresse och två av världens ledande telekomföretag har valt att teckna NDA med oss för att utvärdera Gap teknologin för aktiva antenner för 5G applikationer.

Ett annat område där vår teknik visar stor potential är inom fordonsindustrin, som fokuserar allt mer på utvecklingen av autonoma fordon. Denna marknad har potential att växa snabbt då det årligen produceras cirka 90 miljoner fordon, varav personbilar svarar för drygt 70 miljoner. Inom detta område bidrar vi med en antennlösning som möjliggör ett bredare synfält och en förbättrad förmåga att identifiera föremål med radarteknik.

Under våren har vi identifierat ett ytterligare affärsområde för Bowtie antennen. Antennen har visat sig vara mycket passande för att användas i mobiltelefoner. Detta är också en enorm marknad där det årligen säljs cirka 1,2 miljarder mobiltelefoner.

För att summera så ser jag stora framtida affärsmöjligheter för vår teknik."

https://www.youtube.com/watch?v=Hb3pMvSUGA8

https://www.youtube.com/watch?v=iQ7xqxUc77M

https://www.youtube.com/watch?v=cuyUMRmHUvc

 

3) Pressmeddelandet i måndags : 5G-FÖRETAGET GAPWAVES TECKNAR NDA-AVTAL MED TVÅ VÄRLDSLEDANDE TELEKOMFÖRETAG Gapwaves har ingått non-disclosure-avtal (NDA) med två av de ledande globala telekom-företagen avseende kommande samarbetsprojekt: 

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/05/16/gapwaves-gapwaves-5g-foretaget-gapwaves-tecknar-nda-avtal-med-tva-varldsledande-telekomforetag.html


4) Aktiespararnas intervju med VD i tisdags, där CEO avslöjar hur långt de kommit i de kommande affärerna och samarbetena, och att de ska söka 22 miljoner från EU med stor chans att beviljas:

https://www.youtube.com/watch?v=saIclEtqUuE5) Förändringen av marknad, bransch och konsumenter att vilja lansera 5G redan 2018 istället för 2020: 

http://www.lightreading.com/mobile/5g/3gpp-approves-plans-to-fast-track-5g-nr/d/d-id/731018


"As expected, the 3GPP has approved plans to speed up the development of 5G new radio (NR) specifications by six months, a move that could allow some operators to launch standards-based 5G services as early as 2019.

The approval means that NR specifications will be frozen at the end of this year instead of in mid-2018, as originally planned, and should allow vendors to begin working on standardized 5G equipment sooner than expected.

It means that a version of 5G technology called "non-standalone," which uses the 5G NR in conjunction with an existing 4G network, could appear in the market in 2019."6) Nyrekryteringarna och professorn på Chalmers som CTO
Gapwaves jagar just nu fler duktiga medarbetare för att kunna ta det stora klivet som verkar gå lite fortare än de räknat med (positivt för oss aktieägare och bolaget). De söker personal, se denna annons i MetroJobb:

Och de meddelade igår dessa rekryteringar:

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/05/18/gapwaves-gapwaves-gapwaves-utser-cfo-vp-supply-och-coo-till-foretagsledningen.html  

"Det är mycket glädjande att vi i denna expansiva fas förstärker Gapwaves företagsledning med viktiga och skickliga medarbetare, säger VD Lars-Inge Sjöqvist. Gapwaves möter med sin unika 5G-antennteknik en utmanande men samtidigt en ny spännande och expansiv marknad där vi nu skapat viktiga affärsrelationer med de största globala aktörerna inom telekom i världen."

 

Ja, som ni ser. Spännande och kul att följa detta bolag just nu.

Det som kan ligga absolut närmast i framtiden som trigger är en uppdaterad analys av Analysguiden och Aktiespararna. Den ser jag fram emot. Men mest längtar jag efter att kunna surfa snabbare och utan begränsningar, så att 5G äntligen är på väg känns fantastiskt skönt. Mer nyheter från Gapwaves lär dugga tätt denna vår.

 


Källor: 

http://www.gapwaves.com 

http://old.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/Gapwaves/Analyser/2016/Val-rustade-infor--utbyggnad-av-5G/

https://www.va.se/nyheter/2017/03/20/vi-kommer-att-synas-lovar-gapwaves-vd/

https://www.svd.se/telia-och-ericsson-testar-5g-2018

https://www.avanza.se/placera/forum/forum/gapwaves.html

 

Kommentarer

Länken till Metro Jobb föll bort pga miss av mig, här är jobbannonsen som visar vart Gapwaves ska, en av många rekryteringar på ingån. Man gillar att det handlar om sälj, eller hur, som aktieägare:

-------

Säljkoordinator till Gapwaves AB i Göteborg Gapwaves startade sin verksamhet 2011 i syfte att möjliggöra en effektiv trådlös kommunikation genom att utveckla vågledar- och antennprodukter baserat på den så kallade GAP-vågledarteknologin. Användningen av mobildata förväntas växa upp till 10 gånger under den närmsta femårsperioden, vilket utmanar världens mobila datanät till sina gränser. Gapwaves mål är att bidra till realiseringen av nästa generations mobilnät, 5G, genom sin patenterade GAP-vågledarteknologi. Gapwaves söker nu tillsammans med Oddwork efter en Säljkoordinator till teamet i Göteborg för att vara med och lösa framtidens trådlösa kommunikationsutmaningar!

Om tjänsten som Säljkoordinator Som Säljkoordinator kommer du att vara drivande i att utveckla nätet av återförsäljare och distributörer för bolagets produkter. I ditt arbete kommer du att hantera avtal, marknadsmaterial samt bygga upp- och underhålla relationer med partners och återförsäljare i bland annat Europa, Asien och USA.

Hantering av bolagets avtal med partners ingår i dina dagliga uppgifter. I din tjänst är det centralt att hålla ordning på regler för avtal och tillägg för att därefter kunna följa arbetets fortgång och se till att affärsöverenskommelser möts. I ditt arbete skapar du förutsättningar för långsiktiga relationer med olika samarbetspartners och återförsäljare genom grundlig research. Du tar fram information och underlag för att på ett framgångsrikt sätt serva distributörerna och skapa förståelse för kundens behov och olika arbetskulturer. Vidare förser du återförsäljare med marknadsmaterial i form av prisuppgifter, bilder, filmer och övrig information som efterfrågas. Din tjänst innefattar även ett par resdagar per månad. Främst för mässor och kundbesök då det ligger på ditt bord att ta fram all relevant information samt skapa resplaner. Som Säljkoordinator rapporterar du direkt till bolagets säljchef och utgår från huvudkontoret vid Röda Sten i Göteborg.

Vi söker dig som... ... har ett entreprenöriellt mindset och vill vara med och driva bolaget framåt! Du är redo att ta nästa steg och axla en betydelsefull roll i ett bolag som står inför en av de mest spännande faserna i dess historia! Du är en handlingskraftig ”doer” med ett intresse för teknik och har förståelse för hela utvecklingskedjan från idé till färdig produkt. Som person är du en god människokännare och lagspelare, vilket innebär att du är lyhörd i mötet med andra, prestigelös och anpassningsbar till nya situationer. Du förstår vikten av kvalitet, i såväl dialogen med din omgivning som i produktutbud.

Du har en relevant högskoleutbildning inom teknik samt ett stort intresse för försäljning och kundrelationer. Vi ser gärna att du har en examen från exempelvis Chalmers eller KTH, där du med fördel har studerat utomlands. Positivt är också om du bär med dig någon erfarenhet från arbete med kundrelationer, avtal, frakt, försäljning inom teknikområdet, möjligen från en större svensk teknikkoncern. Dina engelskkunskaper är goda och du kommunicerar obehindrat på både svenska som engelska i såväl tal som skrift.

Denna process är en rekrytering där du efter avslutad rekryteringsprocess blir anställd hos Gapwaves.

Vad Gapwaves erbjuder dig Gapwaves är sedan november 2016 listade på Nasdaq First North och erbjuder dig en viktig roll i ett växande bolag med stora planer! Som en del av Gapwaves starka team får du ta del av en härlig arbetsmiljö med högt i tak, där laganda och entusiasm står i centrum. Bolaget står för en lösningsorienterad mentalitet där alla brinner för att bygga bolag tillsammans!

Källa: http://www.metrojobb.se/jobb/1100856-säljkoordinator-till-gapwaves-ab-i-göteborg

Bra genomgång. Tycker att man kan stryka under det där med bow-tie antenner i de nya 5G telefonerna lite mer dock.

Bara DET borde resultera i en kursdubbling. Detta med bow-tie är heller inte med i de få analyser som gjorts.

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.