Coming soon from Redeye: Updated website and features - Click here for more information

HemCheck: Hemolys i 1,1% av proverna enligt studie

När jag kikade igenom caset Hemcheck hittade jag en hel del info om Hemolys.

Hemolys nämns rätt ofta i länkar till landsting. Lösningen att undvika hemolys är enligt åtskilliga länkar från Landsting. Det är utbildning, handhavande och teknik.

Enligt denna länken utfördes en studie med resultat när man använde rätt teknik och utbildning.

https://www.vardfokus.se/tidningen/2010/nr-2-2010-2/ofta-hemolys-i-blodprover-med-pvk/

"En retrospektiv undersökning av alla blodprover inom analysgrupperna rutinkemi och hjärtmarkörer tagna på sjukhusets akutmottagning mellan april 2005 och mars 2006 visade att 5,9 procent av samtliga blodprover uppvisade hemolys, mot 1,6 procent på resten av sjukhuset.


En kompletterande undersökning av tusen blodprover från maj-juni 2006 visade hemolys i 1,1 procent av 628 prover tagna med Vacutainerkanyl, och i 14,8 procent av de 393 prover som var tagna med Venflon.


Projektets styrgrupp beslutade därför att på försök införa lokala rekommendationer för akutmottagningen om att provtagning i första hand skulle göras via Vacutainerkanyl, och att så grov nål som möjligt skulle användas vid all provtagning, utom för patienter under 20 år, där det inte fanns några hemolyser, och svårstuckna patienter. 
 "

Det är en intressant artikel om behovet av Helge. Fyller den tekniken ett behov då handhavande och rätt teknik räcker för att minska andelen till försumbara nivåer?

DISCLAIMER: Jag har inte tecknat aktier i Hemcheck, eller ansökt om det. Tänker ej heller köpa aktien närmaste tiden. Men tycker denna information är intressant utifrån om något behov av Helge finns inom sjukvården.

Objektiv Information en intressent av Hemcheck uppskattar.

/Bjaen

 

Kommentarer

Märkligt att du orkar lägga ner tid på ett case som du uppenbarligen inte är intresserad av....hmm...

Du skämmer endast ut dig, ingen tar dig seriöst Björn.

Börja med att kika på presentationsvideon om bolaget och du kommer aldrig kunna baissa ner fundamenta. Tror du på fullast allvar att de riktigt tunga investerarna som är med skulle lägga sin dyrbara tid och pengar på ett bolag som inte har något att komma med? Du är så kär i dig själv och din egen "förträfflighet" så du inbillar dig att du vet bättre och kan bättre än allt och alla. Det vore kul om du kunde förklara läget kring SHL. Om det inte fanns någon marknad, varför köper då världens största privatägda industriella aktör 5% av bolaget vid introduktion? Du bör ju kunna detta mycket bättre än dem...

SHL Group is currently the world’s largest privately-owned designer, developer and manufacturer of advanced drug delivery systems such as Auto Injectors & Pen Injectors.

80% Of the world's Top 25 Pharmas are working with SHL Group.

Jag vet vad du kan göra ring Landstinget och berätta. Att de använder fel nålar och utbildar personalen. Så att du blir kränkt när syftet med din investering kanske inte fyller något behov. Att det är kränkande för aktieägarna i Hemcheck när en studie "råkade" visa inte önskvärt innehåll.

Det fina med denna "kränkande" var att den utfördes på akuten där Hemchecks största marknad finns.

CHECK!

Mvh Bjaen

Läste detta "kränkande" från annan signatur som arbetar inom kvalificerad forskning:

"Angående HemCheck var den första kommentaren jag fick från en kunnig läkare att hemolys sker väldigt sällan och om det sker är behandlingsmetoden tillräcklig"

" Bjänn har en poäng. En nyexaminerad med. doktor från östeuropa kommenterade att han stötte på hemolys en gång på två år under sin tid på akuten. Detta är då i ett land med låg standard. "

Sedan förstår jag inte varför vissa aktieägare ska bete sig riktigt illa ex Clausin riktigt oseriöst.

Jag lade med minst en timma i en längre granskning av detta case och valde att avstå pgr av det jag fört fram. Att behovet av Helge är väldigt låg. Det finns fler negativa faktorer jag hittade men dessa tänker jag inte redovisa om ingen uttryckligen Önskar det.

Jag tycker Bjaen tillför väldigt mycket på olika forum. Visst spårar det ur ibland men Bjaens kunskaper tror jag ingen betvivlar.

Bjaen är en väldigt sund motpol till alla haussare (jag själv inkluderad) och är utan tvekan den skribent här på Redeye jag får ut mest av att läsa.

Med vänlig hälsning

Tändstickskungen.

En sund motpol är någon som har fakta och inte drar lögner ut röven.

Björn har ett väldigt dåligt rykte inom traders och andra seriösa investerare. Björn säger att han lagt 1timme på att analysera Hemcheck. Tillåt mig att småle.

Det är rätt uppenbart att ett gäng personer försöker sprida lögner och okunskap. Att säga att man "känner en läkare" ger inte någon vikt i ett argument.

Men det allra sjukaste är att Björn väljer att lägga ner så otroligt mycket tid och energi...på ett case som han inte ens är intresserad av.

Om Björn är så säker på att behovet som Hemcheck kan tillför inte behövs. Ja då kan man undra varför SHL valt att investera i det lilla Hemcheck. Svar på detta?

Varför?

Clausin du är en förvirrad Hemcheck haussare. Den där Etikbloggo är ett äkta fjant projekt aktieägare i Interfox gjorde när jag skrev en blogg som sågade bolaget totalt.

Vad hände sedan?

7000 småsparare sitter fast i Interfox. Avtalet kom aldrig och nu kommer aktien avnoteras och de flesta kommer troligen göra en enorm förlust. Det som står där är påhitt av aktieägare i Interfox som fick en stor käftsmäll av aktietorget. Det hela är rätt ironiskt ärligt talat.

Ta och ryck upp dig Clausin och ta dina lättkränkta kommentarer någonannanstans.

SHL tänker jag ärligt talat inte kommentera ett dugg med tanke på hur du beter dig. Är det så jobbigt att hemolys är inget problem i sjukvården? För mig är det uppenbart Helge behövs inte när 1% av alla prover drabbas när provtagning sköts rätt.

Du frågar efter fakta och det har du fått men problemet är att du blir arg istället för att tänka efter.

Hoppas på skärpning från dig hädanefter och inse när du har fel.

Detta är också intressant:

"– Den tydligaste orsaken till att andelen hemolys i blodproverna var högre på akutmottagningen än på resten av sjukhuset var den typ av kanyl som användes, säger Kjell Andersson, medicinteknisk civilingenjör och verksamhetsutvecklare på Centrala staben vid Kärnsjukhuset i Skövde och en av rapportens två författare"

Faktum är att Helge är totalt onödig då rätt kanyl används vid provtagning och jag skulle tro det är åtminstone den som används i Sverige.

Om Hemcheck går upp eller ner är inte mitt problem jag skrev varför jag valde att inte köpa aktien.

När det gäller att referera till bra fakta är 1% länken den bästa man kan få tag på. Direkt från kvalitetsansvariga inom svensk sjukvård.

Det som däremot är påhitt är att Helge är en suverän produkt som kommer förändra vården, dvs fakta vs påhitt om Helge.

Du är ju åtalad din fjant!!!

http://borssnack.di.se/?f=1&t=2349663

-9% Clausin ät det därför du agerar som du gör? Hållet femman imorgon tro om folk dumpar så här kraftigt?

Bjaen eller bjaern snälla skriv bara om de företag du investerat i, dom blogginläggen är så mycket bättre än sånna här baisande inlägg om ett företag du "inte" har något intresse för..

Fortfarande inget svar angående shl? :)

Jag har som hobby och numera huvudsakliga inkomst från långsiktig stockpicking. Därför granskar jag företag närmare om det är värt att investera i. I Hemcheck studerade jag konceptet eftersom jag har aktier i liknande bolag ex Redsense och Acousort.

Som praxis försöker jag oftast skriva varför jag inte tycker det är intressant. Sällan på Redeye men oftast på Twitter. Ibland finns det uppenbart negativa faktorer som ger en totalt motsatt version av de som vill attrahera folk att investera i aktien. Ex studien om antalet faktiska fall av hemolys. Samt att hemolys inträffar knappt när personalen är utbildad och använder rätt utrustning. Dessa Informationskällor kommer ifrån kvalitetsansvariga inom svensk sjukvård. En primärkälla något betydligt bättre att lita på än de påhitt om hemcheck som skrivs av Oracle & Clausin signaturerna. Att Hemchecks Helge kommer revolutionera sjukvården. Att revolutionera något som inte är något problem och knappt existerar i modernt sjukvårdsarbe enligt primärkällor.

Ja då kommer haussarna och hänvisar till sekundära källor och pumpar med att produkten kommer revolutionera sjukvården. Man ta sig för pannan ärligt talat om vilka påhitt folk som investerar i aktier tror på.

Slutsatsen blir att aktieägarna blir kränkta av kvalitetsarbetet på svenska sjukhus som visar att behovet av Helge är väsentligt lägre än vad de tror.

SHL tecknade Units för 3 milj kr vilket inte är särskilt mycket för att dra några slutsatser. Dra inte för stora förhoppningar på det.

Mvh Bjaen

Hemcheck sågas hårt i en omfattande analys av börskollen. Jämför detta med påhittet i Redeye bloggen om Hemcheck.

Ja vad säger Clausin mfl

https://soundcloud.com/user-558317973/borskoll-avsnitt-9-hemcheck-och-appspotr

Sticker ut och påstår att hemcheck kommer värderas 3 kr framöver.

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.