Post entry

Imint, bara fakta (än så länge)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kursen visar en trend nedåt, tonen på forum och grupper på Facebook låter annorlunda än vad den gjort tidigare under året.. vad är det egentligen som har förändrats för Imint senaste tiden? Har det kommit några nyheter som förändrar utgångsläget?

Jag tänker inte spekulera eller ta upp några rykten, bara göra en liten sammanfattning av det bolaget gjort under året.

Imint har varit noterat på Aktietorget sedan 2015-12-16 har under den tiden som gått varit väldigt konservativa gällande sin nyhetsrapportering. Om vi bortser från standardiserade nyheter som information om optionsinlösen, bokslutskommuniké, årsstämma, årsredovisning och delårsrapporter så har det kommit ytterligare PM vid 6 olika tillfällen:

2016-01-18 Imint förstärker organisationen

2016-04-29 Imint öppnar kontor i Kina - lokal säljchef anställd

2016-05-06 Imint har tecknat utvecklingsavtal för videostabilisering

2016-05-25 Imint fortsätter utveckla organisationen

2016-06-15 VD i Imint avyttrar mindre del av sitt innehav

2016-07-15 Imint tecknar licensavtal för videostabilisering

Personer som har knutits till/anställts under året är följande

Katarina Bonde – Styrelseordförande
Katarina är ett styrelseproffs och återfinns bland annat i styrelsen för Opus group, Fingerprint, Nordax bank, Avega group, MSAB, Mycronic, Propellerhead och Sjätte AP-fonden

Johan Svensson – Produktchef för Vidhance Mobile
Johan är civilingenjör i Teknisk fysik. Har arbetat för GE Healthcare närmare 11 år innan han avslutade den anställnignen och började arbeta för Imint i mars i år. Under sin tid på GE hade han ledande- och expertroller inom optik och sensorteknik.

Mikko Alanko – Ansvar för affärsutveckling i Asien
För bästa beskrivning av Mikko så citerar jag från Linkedin ” Globally experienced and dedicated Telecom professional with more than 20 years of successful Business Development experience with ICT- companies in Asia and Europe. Established contacts within the Telecom sector across the world. Extensive knowledge and experience in Asian Telecom markets. Based in Asia since 2002. Permanent resident of Singapore since 2007 Specialties: Strategic negotiations, Global partner development, Creative business modelling, Alliances, Off-shoring to India and China, Mobile software/ content/ application distribution and licensing to OEM's, Operators etc, Proven ability to work efficiently in cross-cultural environment, through MBA and international work experience. The big picture”

David Zhang – Säljchef för kinesiska fastlandsmarknaden
Zhang har mer än 10 års erfarenhet av avancerad mjukvaruförsäljning till stora företag i Kina, har tidigare ansvarat för utländska bolags etablering och tillväxt i Kina, och bland annat varit säljchef för HP Software i Shanghai.

Sami Niemi – Strategisk rådgivare
Niemi var en av grundarna till svenska Scalado, som växte till ett av de ledande mjukvarubolagen inom mobil bildhantering ”mobile imaging”, med över en miljard produktlicenser sålda. Scalado blev uppköpt av Nokia 2012, och senare en del av Microsoft. Inom Microsoft samlade Niemi ett team av över 200 medarbetare för att driva utvecklingen av ny kamera- och fotofunktionalitet, som återfinns i bland annat i operativsystemet Windows 10.

Huan Zhang – Support- och utvecklingsingenjör
Kommer närmast från Intel i Shanghai där Zhang arbetat med videoalgoritmer. Zhang har erfarenhet från telekomindustrin genom tidigare anställningar vid Alcatel Lucent i Paris samt Ericsson i Shanghai.

Utöver dessa anställningar så är det som rapporterats
- att ett utvecklingsavtal är skrivet med ”ett större asiatiskt teknikbolag”
- Imint tecknat sitt första licensavtal med Mundo Reader S.L och varumärket BQ
- VD Andreas Lifvendahl har sålt 14 500 av sina 171 270 st aktier (motsvarande 8,5 % av sitt innehav). Varför han sålde framgår inte av pressmeddelandet.

Intäkterna från licensavtalet med BQ har ett uppskattat ordervärde på ca 1 000 000 kr över 2 år. Följande går att läsa i PM: Kunden valde Vidhance Premium Video Stabilization efter teknisk utvärdering av ett flertal alternativ. Till det avtalade samarbetet hör också att kunden i sin marknadsföring lyfter fram Vidhance som en viktig funktion vid lanseringen av sina telefoner.

Utvecklingsavtalet är värt ca 800 000 kr enligt PM. Summan visar på ett stort intresse för Vidhance av ”teknikbolaget” och jag har letat mycket för att hitta ett motsvarande avtal inom telekombranschen utan resultat. Jag ska inte spekulera här och nu men om man är villig att betala 800 000 kr för utveckling/integration vad kommer då en eventuell licensiering att ge Imint för intäkter???

Vidare kommenterar VD i delårsrapporten följande:
” Det utvecklingsavtal med ett asiatiskt bolag som annonserades den 6 maj 2016 har varit en prioriterad uppgift för bolaget, och vi börjar nu närma oss färdiga produkter i utvecklingsarbetet.”

Detta var den korta sammanfattningen utav den information som Imint har gett oss under året.

Var och en är nu fria att själva spekulera och jag kommer att spekulera fritt här i bloggen då jag har något väsentligt att dryfta…

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?