Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

Lundin rockar och jag bockar...

Lundin Petroleum levererar, rejält !


och bugar..

Dåligt med bloggandet en tid då koncentrationen har legat på att tjäna pengar genom gammal "hederlig daytrading" i ett hav som stormar mest varje dag.Ska bli bättring fr.o.m nu :)
I min senaste blogg från slutet av augusti skrev jag om min nya oljefavorit, Lundin Petroleum.
Jag köpte hyggligt många på 82 sek och idag får jag rundligt betalt för den satsningen..Helåret ser ut att gå med ett plus igen, mycket tack vare satsningen på Lundin Petroleum..Jättefyndet på norsk kontinentalsocken beräknas nu till mellan 800 - 1800 Miljoner fat i betingade resurser och VD Heppenstall menar på att det t.o.m kan vara ännu större..Vi lär få se kraftigt höjda riktkurser i Lundin inom kort..Tack tack Lundin !

BlackPearl har liksom dom flesta aktier fått kopiöst med stryk på börsen i år..VD John Festival kommer till Stockolm nästa vecka och den som bor i häradet kanske kan gå och "have a litte chat with John" på Hotel Radison..Jag har börjat köpa tillbaka BlackPearl på dagens nivåer och jag tror inte att VD kommer till Stockholm tomhänt..I ett meil i tisdags så var det mest glada tongångar och en passning om att "BlackPearl is doing very well"..Let´s hope so John.. :)

WTI -oljan ligger nu nära 80 usd/fat vilket är BlackPearls egna oljeprisprognos som man bygger sina framtidskalkyler på..Intjäningsförmågan, framtida avkastningsvärde, ev uppköpspris etc..Under 80 usd/fat är alltså inte önskvärt..81,25 usd/fat just i detta nu..Kan vara en idé att invänta och höra vad VD säger om läget innan man går in riktigt tungt igen..Stor uppsida från dagens nivåer om oljepriset inte faller ihop och att VD kommunicerar positiva saker om Blackrod och Onion Lake i första hand, och att man fortfarande är säkra på c:a 11,000 fat/dag vid årets slut..Nu knappt 7000 fat/dag..

Robothandel ? Varför kallas det för robothandel ? Är det R2D2 eller C3PO som trycker på knapparna ?
Det handlar ju om datorer och ingenting annat..State of the art förvisso, men datorer är det likt förbannat..Märkligt..Läste att några traders på Nordnets kontor i Stockholm lipade krokodiltårar över "robotarna"..Ja ja, men man måste gilla läget grabbar och inte börja lipa offentligt..Mina modeller fungerar inte längre sa en.."Robotorna" har gjort att jag halverat min omsättning sa en annan..Hm, är det omsättningen som är viktig eller är det vinsten ? Jag ska försöka redogöra senare om hur jag har agerat och agerar i datorhandelns mörka värld..Det är svårare idag, men inte alls omöjligt att tjäna pengar..Jag har inga direkta modeller, utan lever högt på det psykologiska spelet..När rubrikerna i affärstidningar och annan press vrålar ut med stora bokstäver om katastrof, kollaps, 70-80% nedgång uti fall att det och det händer, så pallar många inte längre och säljer av..En idiot till ekonom skrev att det inte kommer att gå att tjäna pengar på börserna dom närmaste 30 åren, he he..Varför får dom komma till tals ? .. Återkommer i ärendet..Kom ihåg att det är i lägen som nu det skapas många nya miljonärer..

Lundin Petroleum - 82 Sek- NAUR - 8,50 Nok - BlackPearl 25 Sek - Polarcus 2,95 Nok och Integra 0,37 cad = Den långa portföljen just nu..

Har kollen på Panoro - ShaMaran - DetNor - Pricer - som alla är mycket köpvärda på dagens nivåer..Tradar i aktier som H&M - Investor m.fl..Tar hem några tusen här och där, och ibland så looooosar jag, men så länge jag tjänar mer än jag looooosar så är det bra..Det blir runt 10-15 affärer per vecka..Räcker gott..

Fundamenta, kassaflöden, orderböcker etc verkar ha tappat all trovärdighet av marknaden då rädslan och skräcken satt klorna i dom flesta..Om/när vi får klarhet om hur Grekland landar - kraschlandning - ? så kanske vi kan få en någorlunda normal börs igen..Fram till dess så är det osäkert där ute..Lundin Petroleum känns dock klockren, och jag tror vi har 140 - 150 sek innan årets slut..

May the force be with me :O)

Kalles farsa

 

Kommentarer

Bra blogg (som vanligt). Vi är nog många som gärna ser att du börjar skriva mer ofta :-) bra affär på LUPE, grattis.

Nu kanske det är dags för Lundinarna att stuva om i portföljen efter att ha pressat ner kursen i pärlan lagom till köpfesten i LUPE :-) Oj vad många teorier man kan hitta idag huruvida pärlans kurs är styrd eller inte. Vad är dina tankar så här innan JF kommer till stan?

Hej, tänkte bara kolla hur du ställer dig till AOI? Och varför PEN åkt ur portföljen :D ? Ha d gött.

Vad sålde du QEC på? Synd det inte kom någon blogg om det. Bloggarna kommer numera mest när du fått in en träff vad det verkar...

Hej knutsson.

Inte är kursen styrd i BP inte. WTI priset har gått ner från c:a 100-105 usd och är nu under 80 usd.Mindre bra för Kanadensiska tungoljebolag. Lägg sen till den allmänna oron och vi får kursfall i alla små upstreambolag.Jag ökar i BP på kurser runt 24-26 sek.Mycket intressant att få höra vad VD har att säga om läget.. mvh

Felipe :

AOI är högintressant. Flera borrningar på gång- skuldfritt och rejäl kassa. Räcker med en träff för stark kursuppgång från låga nivåer..Risken är som vanligt att man torrborrar..PEN och AOI åkte ur på försommaren just av den anledningen att när börserna världen över börjar falla så faller alltid små o medelstora upstreambolag med liten eller ingen produktion mycket mer än mogna bolag..Så är det bara..Dom åker nog in igen så fort turbulensen lägger sig och marknaderna lugnar ner sig. Nu har jag redan 5 aktier i min portfölj och jag har aldrig fler än så..Man kan inte alltid ha alla aktier som man är positiv till. Jag ändrar i portföljen när jag anser det befogat, så den kan ändra utseende på veckobasis..

adam3:

Kan inte skriva om alla köp/sälj jag gör, och jag hoppas det är en tillfällighet att dom senaste bloggarna har kommit för att det är goda nyheter..Tog en rejäl sommarledighet och så var jag tvungen att helt fokusera på daytradingen under augusti och stora delar av september månad.Därav få bloggar..Ska bättra mig..Ang Qec och alla andra shalegasbolag verksamma i Quebec så ligger ju bollen hos Guvernören..Så länge man inte får lov att borra kommersiellt så finns det inte mycket att skriva om..Alla väntar på beslut i frågan, som verkar dröja och dröja, tyvärr..tror jag fick 13-15 nok för mina sista..Testbrunnar får borras, men inte mer..Qec har ju oljetllgångar - lätt olja - och man har börjat fokusera mer på det under tiden som man väntar på beslt..Qec:s värde idag motsvarar väl ungefär kassan, så resten får man gratis..Det är av avgörande betydelse att Quebec kommer att tillåta shalegasutvinning..Om det blir ett Nej, så faller casen i Quebec..Inget av detta fanns i korten när bolagen började köpa landområden i Quebec..Om det blir ett Nej, så kommer många bolag att känna sig lurade på konfekten..Flera anlytiker bl.a i norge menar ändå att Qec idag är värd runt 11-13 nok..Vi följer upp vad som händer, OK ? mvh

Hej hej! Anledningen till att det kallas robothandel kommer ifrån att handeln sköts av program som kallas robotar. (ofta refererad som bot). Vanligaste förekomsten är nog så kallade crawlers som man använder för att traversera länkar mellan websidor och analysera sidornas innehåll. T.ex. crawlar google nätet för att erbjuda sin sökfunktionalitet.

Kolla in den här länken om du är mer intresserad: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_bot

KF: Jag vet att du inte har något ansvar för att skriva vad folk vill läsa om men det adam3 påpekar, och även jag i detta inlägg, är väl att du skriver oftast om och när det har gått bra.

Jag som har följt dig en längre tid kan ju t ex undra varför du aldrig nämner Rock Energy, Integra eller STP längre. De har ju alla 3 fått duktigt med stryk den senaste tiden. Jag anklagar givetvis inte dig för detta, marknaden är helt kaputt just nu och dessa aktier går dåligt trots goda nyheter (RE och STP). Jag är inte ute efter några glädjeanalyser utan mest intresserad av att se någon som har kunskap och kunnande skriva om bolagen. Har du gått ur? aldrig gått in?

kul att du är tillbaka oavsett vilka bolag du skriver om.

Hej Kalle! Inga åsikter om PetroGrand? Gamla Malka var ju en av dina favoriter och när Maks tog över rodret var du en av dem som trodde starkt på detta case. Med tanke på närhet i tiden till borrningar och spekulationer om samarbeten så borde väl detta ha goda möjligheter. Vad är din åsikt?

Mvh

DRoid

Hej Kalles farsa! hoppas allt är fint! Jag hade uppskattat om du kunde skriva några rader ang Panoro energy! Den har ju ramlat en del sen du skrev din rek Mvh Tobbe.

Köpte mina LUPE när den sniffade på 80 riksdaler och ett par dagar senare var den uppe på över 130 och idag över 170 så tackarrrrr skulle jag vilja säga till Lundin... =)

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.

Fler bloggar

2017-04-07