Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

Förtroende för ledningen viktigt

Börs-VD till fyllecell i handbojor ger inte direkt förtroende...

   
Har du verkligen lämnat ditt tidigare guldägg Northland helt Ture frågade någon.

Ja jag har lämnat. Potential finns fortfarande men är kraftigt reducerad med utspädningen nu kanske från ca 50 NOK till ca 20 NOK vid full produktion som också skjutits fram till kanske 2016/17. Sedan är förtroendet för ledningen också kraftigt reducerad de kan ju komma med ett nytt börsstopp när som helst med ny utspädande bookbuildning när/om pengarna sinar... Dessutom finns förstås risker med förseningar, fördyringar och macro kvar fortfarande.

Jag tar smällen och går vidare om det är något jag är bra på är det att ta förluster och inte bli sittande med surdegar. Det är bättre att börja med något nytt och friskt tycker jag. Tack och lov så har annat gått bra i portföljen som Balder och Betsson t.ex. 

 

Frågan är om inte förtroendet för Malmbergs ledning minskar efter detta...

Malmbergs huvudägare och VD verkar ha firat det fina utvecklingen för
företaget ordentligt så det slutade i handbojor i fyllecellen hehe.  

http://na.se/nyheter/orebro/1.1543381-osk-s-storsponsor-i-slagsmal-med-vakt 

http://na.se/nyheter/orebro/1.1543437-folke-misstanks-for-knytnavsslag-i-ansiktet 

Det måste vara lite dov stämning i ledningsrummet på Malmbergs efter detta... sprit ska tas i lagom mängder...:-)

 

Mitt förtroende för VD och huvudägare Selin i Balder är däremot orubbat.

Selin verkar ha fått smak på Danmark med ytterligare ett köp:

"Fastighets AB Balder har ingått avtal med Sjælsø Gruppen A/S om köp
av en bostadsfastighet om 6 830 kvm innehållande 75 ägarlägenheter i
Ørestad Syd, Köpenhamn. Fastigheten var färdigställd 2009 och är fullt
uthyrd och kommer att tillträdas i slutet av första kvartalet."
 

Ska vi gissa att det inte dröjer länge innan det kommer ut nya
preferensaktier i Balder igen vilket ökar det egna kapitalet och möjliggör ytterligare lån och expansion. Senast gick man via Swedbank vilket verkar ha varit ett lyckokast och ökat fokus på preferensaktierna med
kursuppgång. Preferensaktier har varit en riktig värdedrivare i Sagax och i en uppåtgående marknad så ger det i alla fall en fin hävstång. Den höga räntan kompenserar man med att låna kanske bortåt 3 ggr så mycket till låg ränta och Selin har säkert räknesnurran igång ordentligt...;-)  

Jag har ökat i Balder med Naurpengarna. Den låga räntan och milda vintern är mumma för fastighetsbolagen. Visst bolaget är udda och ger ingen utdelning utan alla pengar används till substanstillväxt istället. Vill man ha utdelning så finns ju preferensaktien istället och jag har även lite sådana i portföljen. Kör hårt Selin...

 

Kommentarer

Du är nog inte ensam om att sitta med naurpengar! Fult spel av ledningen, det var skönt att lämna bolaget.

Ja Malmbergs säljer bra, chefen på jobbet gillar deras produkter, dom är billiga i inköp vilket ger bra marginal. Elektrikerna är inte lika nöjda, produkterna går under "skit grejer". =)

Kommer antagligen öka i Ratos men är sugen på att ta in något annat också. Sålde mina Balder med fin vinst för ca 1år sedan. Kanske dax att gå in igen. Är Balder Pref att föredra tycker du?

Har du några andra bolag än B&B Tools under bevakning om man får fråga?

/rörmokarn

Ja Joe känns skönt att gå vidare men jag hoppas att projektet blir lyckat ändå det behövs i Pajalaområdet. Men risk/rewarden har blivit betydligt sämre för aktieägarna nu.

Balder har varit en fin placering där jag tidigare hyvlade lite på den här nivån men nu köper tillbaka. Caset känns väldigt starkt nu med den låga räntan och med preferensaktierna som värdedrivare. Selin håller i kostnaderna och älskar att göra affärer. Bolaget är väl beroende av honom men han är ju inte lastgammal och kör säkert länge än. I dagsläget efter uppgången för preferensaktierna tycker jag stamaktierna är klart intressantast.

I B&B Tools har jag bara tagit en bevakningspost men är lite tveksam hur jag ska göra. Lågt värderad ja men svag balansräkning och det är möjligt att konkurrensläget ökat. Får utvärdera vidare.

Jag har även börjat tanka i några mindre case men är förhindrad att skriva om dem än.

Mvh

Säkert klokt att stå över ett köp i Malmbergs även om nyckeltalen är tilltalande, förövrigt är det inte första gången det blåser om Jan Folke http://di.se/Templates/Public/Pages/ArticlePrint.aspx?pl=3001__ArticlePageProvider

Malmbergs är förövrigt ett familjeföretag där medlemmarna styr bolaget som sitt eget. Vare sig det rör sig om personer i ledningen, styrelsen eller på ägarsidan är det Folke, Folke Folke. Skulle inte förvåna mig ett dugg om det visade sig att de redovisade resultaten var friserade. Inte klokt egentligen att Malmbergs under sista kvartalet redovisar 19% marginal på att vara en importfirma, luktar gravad hund om du frågar mig.

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.

Fler bloggar

2017-04-07