Coming soon from Redeye: Updated website and features - Click here for more information

Köpläge i Oncology Venture?

En av 2016 års raketer inom bioteknik - Oncology Venture - genomför just nu en nyemission. Kan det bli startskottet för en ny kursrusning uppåt om de får in hela kapitalet? Bolaget har mycket höga ambitioner och jämför sig med framgångssagorna Tesaro och danska Genmab. (se längre ned)

Oncology Venture (Aktietorget) vann omedelbart placernas gunst vid sin börsintroduktion på Aktietorget. Bolaget som utvecklar precisonsmedicin inom cancer har kommit med nyheter och samarbetsavtal i en rasande takt och aktiekursen har svarat fantastiskt på det. Från introduktionskursen 8 kr klättrade aktien som högst upp omkring 75 kr!

Nu genomför bolaget en nyemission som ska ta bolaget ett ordentligt kliv vidare finansiellt där man siktar på att dra in 53 mkr,till kursen 42 kr. Aktien har rekylerat ordentligt från toppnivåerna och handlas nu kring den aktuella emissionskursen.

Det behöver knappast poängteras att det finns risker med alla investeringar inom bioteknik men för den som tror på bolagets vision om att bli ett miljardbolag inom läkemedel med redan nu många produkter i pipeline och förhoppningsvis minst ett av dessa godkänt till försäljning (gärna fler såklart) kan emissionen vara en klart intressant ingångsnivå. En fulltecknad emission skulle mycket väl kunna ge aktien rejält med bränsle igen.

Undertecknad äger aktier i Oncology sedan börsintroduktionen och avser fortsätta med det, och teckna nya aktier i emissionen. Håller båda tummarna för att emissionen når ett bra utfall och att Oncology därmed kan fortsätta hålla den smått osannolikt höga utvecklingstakten (vilket då förhoppningsvis ger samma fina effekt på aktiekursen).

 

Pressrelease från i fredags:

"Oncology Venture ser ett spännande 2017 framför sig med sju produkter i pipeline - vd (Finwire)"
2017-03-17 15:42

Källa: Aktietorget/Finwire

 

Kommentarer

Tycker marknaden börjar bli mättad på biotech nu. Många som tar en pengar och glory days känns förbi. Givetvis kommer de mest intressanta vara populära men hur vet man det ärligt talat. Jag som hade mycket biotech kör inget biotech numera. Däremot medtech teknik är annat.

Jo marknaden blev ordentligt mättad i höstas, nog därför vi fått se utblåsningen inom bioteknik. Kanske är därför bästa läget nu när intresset är lågt och aktiekurserna låga. Vi har många fina lovande små bioteknikbolag på börslistorna. Så länge som det kommer goda nyheter kommer aktierna sttiga, oavsett bransch.

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.