Inför Nexam-rapporten (uppdaterad)

Hur kommer kemiföretaget Nexams q3/2014-resultatrapport att bli?

Massolit leverer en stark rapport!

Idag kom q3 och där fanns mycket att läsa, återkommer om detta lite senare under dagen.

Sälj Hexagon-aktien

Verkar vara skickligt folk bakom mät-teknikbolaget Hexagon, men aktien är högt värderad på börsen.

3 köpvärda bolag

Pedagogisk video

Dignitana - Äntligen närmar vi oss USA

USA är den marknad där Dignitana kommer att tjäna de stora pengarna. Inom 4-6 månader kommer Dignitana med stor sannolikhet att få godkänt utav FDA att sälja sin DigniCap. Inga konkurrenter de närmaste 2-3 åren.

Positiv trend etablerad i Neurovive Pharmaceuticals

Neurovive Pharmaceutical (NVP) är nu i en positiv trend. Aktien forcerade nyligen det starka motståndet vid 52-53 kronor. Där mötte aktien 50-dagars glidande medelvärde (SMA 50).

Kopy Goldfields genomgång/analys

Kopy Goldfields genomgång/analys. Riktkurs på 6-9 månaders sikt är 2,04 efter utspädning, om arbetet med Krasny-licensen går bra.

Strategi: agera bara ibland?

pedagogisk video

PHASE HOLOGRAPHIC: Center of Excellence etableras vid N.U of Boston

Northeastern universitetets initiala utvärdering har resulterat i en överväldigande mängd data som bekräftar HoloMonitor-teknikens betydelse och potential. Northeastern och Phase Holographic Imaging (PHI) har därför avtalat om att etablera ett Holographic Imaging Cytometry Center of Excellence i Northeastern universitetets regi. Det utökade samarbetet kommer gemensamt att tillkännages i en internationell press release.

Massolit, intressant värdering inför q3 rapporten

Som jag skrev i mitt första inlägg i juni motiverar en av de tre delarna i caset det nuvarande bolagsvärdet. Slår man ihop dessa tre delar, utan att dra alltför stora växlar av framtida vinster, ansåg jag redan då att Massolit borde värderats till 60 mkr eller 3,60 kr/aktie. Sedan dess har många saker gått Massolits väg och min bedömning är att aktien mycket väl kan komma att dubblas till 4 kr innan årsskiftet om q3 rapporten på fredag kommer in enligt mina förväntningar.

Rapportuppmärksammade Immunicums lovande terapeutiskt cancervaccin => urstarkt köpvärd aktie

Immunicums CSO får Athenapriset för forskningen om cancervacciner "som står på gränsen till ett stort forskningsgenombrott". SVTs Rapport uppmärksammade Immunicums cancervaccin, länkat nedan. En stor trigger inom kort är interimsresultat för effekt i den pågående Fas I/II-studien inom levercancer. Njurcancerstudien har redan visat mycket lovande överlevnadsdata. Immunicums cancervaccin har en ENORM värdepotential då verkningsmekanismen gäller över 80 % av alla årliga nya cancerfall i världen.

En rejäl uppvärdering i närtid

Ortomas patenterade 3D system för höft, knä och ryggkirurgi har potential att revolutionera hela det ortopedkirurgiska området när det kommersialiseras i början av 2015. Marknaden enbart i Sverige omsätter ca 2,5 miljarder sek per år (baserat på kostnader för alla höft/knä/rygg op kostnader för landstingen) och utifrån vilken succé systemet varit under testerna som genomförts vid Skånes Universitetssjukhus och Sahlgrenska så är det mest sannolika scenariot att systemet sätts i bruk omgående vid landstingen så fort systemet släpps, vilket lär ske inom någon månadstid.

Ecorub ett nytt Recyctec

Ecorub är ett relativt okänt litet cleantech bolag som vill bli stort. Med en nyförvärvad fabriksanläggning kommer snart volymproduktionen igång. Vid en jämförelse med Recyctec ser Ecorub billigt ut. Baserat på bolagets egna prognoser är en aktiekurs på 14-19 kronor möjlig på sikt jämfört med dagens 3,70 kronor. Ska bolaget värderas som Recyctec är en aktiekurs på 10 kronor rimlig vilket får bli den korta riktkursen.2

Samma signal som under IT yran!

Pedagogisk video

Bunkrar upp med Xact Bear

Börsen har stigit kraftigt. Läge att hoppa på tåget nu i hopp om fortsatt börsuppgång?1

Taurus - Därför kommer vi få se ett ökat nyhetsflöde framöver

Ni som tidigare följt mina blogginlägg vet att jag tidigare i år utlovade stora nyheter i oktober/november, något som vi tyvärr ej fått ta del av ännu. En viss eftersläpning föreligger men jag hävdar fortfarande att bolaget har ett antal ...

Heliospectra och "lilla" Google!

Internet of things kan vara nyckeln!1

Envirologic: Svinbra helt enkelt!

Envirologic är ett litet teknik företag som utvecklar automatiska lösningar för tvätt av djurhallar. De noterades nyligen till en kurs på 5 kr. 1

Nordea ser intressant ut!

pedagogisk video

NeuroVive: VD mycket optimistisk inför 2015

Stora Aktiedagen 2014 blev en ögonöppnare för många när Neurovive, som oförtjänt och ologiskt rasat från 82 kr under året, presenterades av VD i Göteborg den 24 november.

Josab stor initial-order?? (2014-11-25)

Ser ut som det börjar röra på sig i Kina för Josabs del mer konkret med första initial-delen 2014 på 242 miljoner SEK enligt Kinesisk media. 12,1 miljarder sek (5 år) ligger i ramavtalet för de 2 första provinserna och Josabs vattenreningsteknik bildar basen - det innebär en hel del för Josab.