Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

ASPIRO: ÄNNU INGEN KOMMENTAR FRÅN SCHIBSTED OM BUD (NY)

(Tillägg: tredje stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Acceptperioden för det norska mediehuset Schibsteds bud på Aspiro har nu gått ut, men än så länge har Schibsted, som rapporterade sitt resultat för det fjärde kvartalet på torsdagsmorgonen, inte kommenterat utfallet.

Den grupp på knappt 300 mindre ägare som protesterat mot budnivån och som använt Facebook för att samla motståndet, säger sig ha samlat nejröster motsvarande drygt 13 procent av aktierna. Schibsteds bud är villkorat bland annat av att ägare motsvarande minst 90 procent av aktierna tackar ja.

Även Swedbank Robur, vars ägande i Aspiro uppgår till 1,9 procent av kapitalet, har tackat nej. Budpriset avspeglar inte bolagets potential, skriver fondförvaltaren i en kommentar.

Aspiroaktien har i veckan handlats klart över budnivån 1:65 kronor per aktie, med enstaka avslut ändå upp till 1:80 kronor.

Schibsted, Aspiros dominerande ägare, lade den 12 januari ett bud om 1:65 kronor per aktie för samtliga utestående aktier. Den preliminära acceptperioden angavs till "omkring" den 15 februari.

Om Facebookgruppens uppgifter är korrekta återstår för Schibsted att förlänga budet, avstå från villkoret om 90 procents uppslutning, höja budet eller dra tillbaka det.