Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

NEW YORK: LÄTTA UPPGÅNGAR UTÖKADES, DJIA +0,6%

STOCKHOLM (Direkt) Onsdagen började med försiktiga uppgångar som sedan tilltog på New York-börsen. Bakom uppgångarna låg, förutom att tisdagen föll mycket, att stark sysselsättningsstatistik publicerades.

Dow Jones Industrial Average var upp 0,6 procent till noteringen 12.835 strax före klockan 18, medan det bredare Standard & Poor's 500 också steg 0,6 procent till 1.351,6. Nasdaq Composite ökade 0,8 procent till 2.934,1.

"Marknaden vill helt enkelt gå upp. ADP-rapporten [sysselsättningsstatistiken] var positiv. Det växande deltagandet i det grekiska skuldbytet muntrar upp. Dessutom finns en rapport om att Federal Reserve kommer att fortsätta köpa obligationer, men de tänker inte utöka sin balansräkning", förklarade Jack Ablin, investeringschef vid Harris Private Bank i Chicago, uppgångarna i en kommentar till Bloomberg News.

Deltagandet i nämnda skuldbyte uppgår nu till nästan 60 procent enligt en sammanställning från Bloomberg News, ungefär dubbelt så mycket som under tisdagen.

Apple var i ropet under onsdagen på grund av den väntade lanseringen av en ny version av läsplattan Ipad. Samtidigt väntas priset på den existerande versionen sänkas, vilket väntas pressa konkurrenterna, framför allt Amazon som säljer Kindle. Apple var upp 1,1 procent och Amazon 1,9 procent, den senare efter att ha visat upp en försäljning i februari som steg med 66 procent på årsbasis enligt Bloomberg News.