Coming soon from Redeye: Updated website and features - Click here for more information

SKF: PROGNOS KVAR NÅGOT LÄGRE EFTERFRÅGAN EUROPA 1 KV - IR

STOCKHOLM (Direkt) SKF står fast vid sin bedömning om att efterfrågan på bolagets produkter och tjänster i Europa ska bli något lägre i det första kvartalet 2012, jämfört med fjärde kvartalet 2011.

Det säger SKF:s ir-chef Marita Björk till Nyhetsbyrån Direkt.

SKF:s aktie stiger rejält på Stockholmsbörsen på torsdagen och analytiker Direkt talat med förklarar rörelsen med vd Tom Johnstones uttalanden i en artikel i Dagens Industri.

I artikeln uppges att vd:n inte ser någon anledning att ändra prognosen om en högre efterfrågan i Nordamerika i det första kvartalet. När det gäller Europa uppges Tom Johnstone se en ljusning och någon referens till liggande prognos om något lägre efterfrågan görs inte.

"Det är en positiv underton i artikeln och det tolkas nog som att det gått bra under den första delen av året. Han ändrar inte sin guidning, men marknaden tror säkert att det går lite bättre i Europa än man vågat hoppas", säger en analytiker till Direkt.

Enligt Marita Björk kvarstår även SKF:s guidningar om att efterfrågan i Asien och Latinamerika det första kvartalet, jämfört med det fjärde kvartalet 2011, förväntas bli relativt oförändrad.