Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

Enzymatica: Risk för kursnedgång

Detta bolag har du kanske inte investerat i ännu och tur är väl det. Investerarprofilen "JimmyBa" avråder det starkaste från detta bolag.

Bolag Enzymatica AB
Rek. Sälj
Kurs vid analys 6.50
Aktuell Kurs 2.63
Förändring -59.5%
Kursgraf

Försäljningen är skrattretande
Fortfarande bara 400.000 kr i omsättning trots att de funnits ute i tre år med sin produkt !? Det innebär att de har sålt max 2000 av sina preparat, detta motsvarar ungefär den batch som skickats ut till återförsäljarna.

Alla i ledningen smygsäljer
Insiderförsäljningarna kan beskådas på Aktietorget. Det duggar tätt mellan försäljningarna och styrelsen och övriga insiders tävlar om vem som kan sälja mest. Som bekant går det inte att sälja särskilt stora poster i små bolag som detta utan att kursen dumpas.

Är allt en bluff?
* Man kan fråga sig om det hela inte är en bluff. Initierade källor säger att Magnus (muskelbyggaren) fick aktier i utbyte mot att han lånade ut sitt namn i reklamsyfte.

* Hela tiden kommer nya löften om framtida vinster men om det ska gå så bra framöver varför säljer ledningen då sina aktier redan nu?

Slutsats
Skynda er och sälj innan ledningen har dumpat kursen för dig.

 

Kommentarer

Varning för Troll - JimmyBa

Jag har köpt aktier i Enzymatica vid introduktionen förra året, det är ett biotech företag, som har som strategi att lansera registrerade med tech produkter med början 2012. Jag är nöjd med min investering och undrar verkligen vad JimmyBa är ute efter

- Försäljningen: Det var fel, eftersom Enzymatica inte har lanserat några medtech produkter ännu, utan har sagt att de första registrerade produkterna skulle komma 2012, så är det väl inte dåligt att dom sålt för en halv miljon under hösten, då dom testförsäljer framtida registrerade produkter i hälsofackbranschen, men har större ambitoner för registrerade produkter.

- Ledningen smygsäljer - fel igen - om man följer bolaget så meddelande dom en affär med Montpelier, en av de större investeraraktörerna som gick in för sina kunders räkning - vad jag förstår förklarar denna affär i princip hela deras försäljning - för att öka antalet aktieägare o handeln i aktien.

- Bluff: Ja, de är ju bara JimmyBas påståenden. Jag tycker att dom har levererat allt dom lovat sen introduktionen, det är ett biotechföretag som kräver registrerade produkter och dom siktar på registreringar från 2012 under förutsättning att deras studier faller väl ut o att dom går runt 2013, det förklarar väl också kursutvecklingen som varit plus 100%, sen introduktionen till 3,40 kr. Att hoppa på Magnus Samuelsson är direkt fel och lågt, hur han gick in som ägare är ju publik information, han har ju investerat sina egna pengar, för övrigt används han inte vad jag sett i deras marknadsföring.

- Löften - dom har inte lovat mer än vad som sagt från början...

Slutsats: För att komma med sådana säljtips bör det vara mer stringens i analysen - så skärpning JimmyBa

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.