Coming soon from Redeye: Updated website and features - Click here for more information

Resurs Holding

Underskattad, bortglömd och hatad?

Bolag Resurs Holding
Rek. Köp
Hej gott folk,
 
Jag har funderat lite kring Resurs Holding och tycker personligen att aktien är relativt underanalyserad, underskattad och bortglömd. Tillväxten plus en fin direktavkastning gör att det ser aptitligt ut. Frågan är om det kostar mer än det smakar. Sett till p/e känns Resurs billigt om man jämför storbankerna. Däremot är det svårt att dra paralleller då Resurs faller under begreppet nisch-bank.
 
Jag jobbar förnärvarande på e-handel inom Xxl. Varenda cykel som säljs inom Sverige är försäkrade med solidförsäkringar dvs Resurs. I takt med att cykelförsäljningen ökar, vilket den gör explosionsartat bör även solid försäkringar växa enormt och bidra till Resurs kursresa.
 
I skrivande stund står aktiekursen i 59,20. Kursen har varit slagig sedan börsintåget. Vilket delvis speglats i kvartalsrapporterna som både blandat och gett. Den globala geopolitiska oron speglar hela finanssektorn men de lite mindre tenderar att ta mer stryk.
 
Jag ser en fin potential i Resurs samt tror det kan vara ett bra case att lägga i en utdelningsportfölj de kommande 10 åren. En riktkurs på 70kr finner jag rimligt. Sen är storbankerna kraftigt upphandlade och har höga p/e så det känns logiskt att investerare börjar leta sig till nischbanker likt Resurs i finanssektorn för att leta tillväxt. 
 
/Jesper Nurkkala
 
 

Kommentarer

Varför kör XXL Resurs Bank i butik men inte i e-handeln? Vore sjyst om XXL-kunderna kunde handla med sitt XXL-kort (Resurs Bank-kort) även på nätet. Bra för aktien också...

Ska ta upp detta på nästa debref. I min analys var det mest solidförsäkringar som stod på agendan.

Denna text är skriven av vårt forums användare. Det är insändaren - och inte REDEYE - som ansvarar för inläggets innehåll. Det är således den enskilda signaturen som är ansvarig för inläggets innehåll och trovärdighet. Läsarna av inlägg uppmanas att på egen hand kritiskt analysera och granska informationen.