Communityanalyser

Här listar vi de analyser som medlemmarna i vårt community skrivit.

Redeye står inte bakom texterna, men vi granskar alla analyser som publiceras av våra medlemmar.

A City Media AB (ACM) - Analys

AdCityMedia (ACM) är en framgångssaga med såväl organisk som förvärvad tillväxt som sedan sin premiär på börsen visat sig både förvärvsglad och att de kan utnyttja förvärven sin skalbarhet till att generera tillväxt. ACM har under senaste året haft en tillväxt om ca 100% jämfört med motsvarande års kvartal, visar på ett starkt kassaflöde från den löpande verksamheten, direktavkastning samt bra marginaler och verkar inom en bransch i framkant. Värderingen på bolaget är något som enligt mig inte avspeglar resonemanget varpå jag ser en uppsida om ca 30% inom ett år.

Invent Medic Sweden

Invent Medic Sweden - Sveriges nästa storbolag inom medtech?

Three Gates:Enorm uppsida

En kort analys av Three Gates och varför jag tycker man burde investera.

Alelion - Litium-jon batterier i teknikskifte

Alelion tillverkar och säljer smarta litium-jon baserade energilagringssystem till truckmarknaden. Idag används bly syra batterier som standard men litium tekniken håller på att få sitt stora genombrott. Litium istället för bly-syra ger en ROI på 637% under en trucks 8-åriga livscykel vilket ger en enorm kostnadsbesparing samtidigt som det är avsevärt bättre för miljön. Marknaden för truckbatterier är i dagsläget värd 40 miljarder per år och Alelion är preferred supplier till Toyota Material Handling och Jungheinrich och når via dom 35% av världsmarknaden. Alelion är dessutom enda godkända underleverantören av litium-jon till IKEA.

FrontOffice Nordic AB - Summering av PM 25/11-07/12

FrontOffice Nordic AB (FRNT MTF B) är ledande inom företagsrekonstruktioner och erbjuder tjänster inom bland annat ekonomi, juridik och finansiering. Bolaget använder sig av en egenutvecklad teknisk plattform, KROSS, som identifierar bolag i ekonomisk kris i ett tidigt stadium. Vidare så investerar FrontOffice i de case de finner intressanta.

FrontOffice Nordic AB (FRNT MTF B)

FrontOffice Nordic AB (FRNT MTF B) är ledande inom företagsrekonstruktioner och erbjuder tjänster inom bland annat ekonomi, juridik och finansiering. Bolaget använder sig av en egenutvecklad teknisk plattform, KROSS, som identifierar bolag i ekonomisk kris i ett tidigt stadium.

FrontOffice Nordic AB (FRNT MTF B)

FrontOffice Nordic AB (FRNT MTF B) är ledande inom företagsrekonstruktioner och erbjuder tjänster inom bland annat ekonomi, juridik och finansiering. Bolaget använder sig av en egenutvecklad teknisk plattform, KROSS, som identifierar bolag i ekonomisk kris i ett tidigt stadium. Att vidta åtgärder tidigt är av avgörande betydelse om en företagsrekonstruktion ska bli framgångsrik. FrontOffice har räddat över 130 bolag sedan start. FrontOffice har tillsammans med miljardären Peter Gyllenhammar startat ett investmentbolag, Reficere Kapital AB, där FrontOffice äger 20% och Peter Gyllenhammar 80%. FrontOffice kommer efter nyemission som genomförs under november (2016) att äga 29,9% av Abelco, vilket ombildas till ett investmentbolag. I FrontOffice finns ett starkt human- och socialt kapital, ett tydligt track record, kapitaltillgång, möjlighet till aktieägarspridning vid IPO/pre-IPO samt en stor tillväxtmöjlighet genom uppköp & organisk tillväxt.

Fingerprint Cards – Nyckeltalsanalys

Jag har varit och är positivt inställd till Fingerprint Cards (FPC), nu var det ett bra tag sedan jag sist skrev om FPC sist. Ett år har gått sedan vi fick rapporten som på något sätt etablerade FPC som ett bolag på banan och inte bara förhoppningar. Även om FPC själva har haft en glasklar utveckling under året är det långt ifrån vad man kan säga om FPC-aktien. FPC är det hårdast blankade bolaget på börsen, riktkurserna spänner mellan 40 och 209 kr. Är företaget verkligen så svårbedömt?

Expres2ion – Hög avkastning till låg risk

Expres2ion Biotech Holding har under sin kortvariga existens producerat och konstruerat ca 250st komplexa proteiner. Verkningsgraden är ca 90%.  Bolaget är helt unikt och Expres2ion plattformen saknar konkurrenter. Bolaget del äger i dagsläget ca 10st läkemedelskandidater som antingen är i pre-klinisk/klinisk fas. Målsättningen är att öka andelen delägda kandidater och inom några år äga +20st. I och med att bolaget har en strategi om att del äga ett större antal läkemedelskandidater är sannolikheten hög att man kommer att inneha ett antal i kommersiell fas som i sin tur ger betydande intäkter till bolaget. Expres2ion räknar med att ha en läkemedelskandidat i kommersiell fas från och med räkenskapsåret 2018. Bolaget bygger sin intäktsmodell på tre typer av avtal. MLA, RLA och CLA. Där MLA och CLA redan idag genererar intäkter. Bolaget räknar med att generera ett positivt kassaflöde from årsslutet 2017. Givet kassan på 15-18mkr innebär detta att nyemissionshotet är i princip obefintligt. Bolaget går runt på intäkter om 10-12mkr. Expres2ions management har erfarenhet av större affärer, befintliga relationer med big pharma, äger stor del av bolaget och har en världsledande kompetens inom området. Den totala marknadspotentialen inom vacciner beräknas uppgå till 450-500 miljarder SEK år 2020. I och med Expres2ions breda kundportfölj och starka plattform ser vi chanserna som mycket goda att man kommer kunna nå betydande intäkter. Låg värdering. Bolaget värderas idag till ca 70-75mkr. Givet kassa om 15-18mkr, 10st delägda kandidater och en proteinplattform som redan idag genererar intäkter anser vi bolaget vara för lågt värderat. Vi anser det vara rimligt att bolaget värderas till 150-200mkr. Detta innebär således en riktkurs om 17,2-22,9kr. Enligt VD Steen Klysner upplever Expres2ion idag en extrem efterfrågan på bolagets protein plattform. ”Vårt största problem idag är efterfrågan, vi hinner inte med att hantera antalet förfrågningar och kommer därför vara tvungna att rekrytera 2017”

På god väg mot storskalig produktion - Alelion

Bolaget närmar sig nu sin andra rapport sedan notering på Nasdaq First North (Fredag 18/11). Under sensommaren och hösten har Alelion haft en fin resa på börsen med nya samarbetsavtal och orders som trillat in. Kvartalsrapporten ser med tanke på de orders som vi vet trillat in under Q3 ut att kunna bli avsevärt mycket bättre än Q2, som i sig var över förväntan. Rapporten kommer förhoppningsvis även kunna bli en bekräftelse på att bolaget är på god väg att nå sina visioner om årsomsättning på 500mkr 2018.

Köp

Oasmia Pharmaceutical - 13 snabba om varför jag investerar

Oasmia utvecklar nästa generations läkemedel, främst inom onkologi. Bolaget är väldigt nära genombrott på marknaden och stora saker har skett i bolaget på kort tid. Nedanstående analys är en lightweightvariant som skall vara lätt att förstå, även för en novis inom branschen. Till dem flesta punkterna inkluderar jag källhänvisning. Det spekuleras om ganska höga summor i ett kommande avtal, vilket jag valt att exkludera i min analys, och tänker inte heller diskutera några riktpriser.

Shortcut Media - Lönsam tillväxtmaskin

Scandidos- årets aktie 2017?

Taurus har bottnat - det här talar för möjlig uppgång

Taurus Energy på Aktietorget har haft en svag period de senaste månaderna och aktiekursen har gått ned med ca 50% sedan början på sommaren, en nedgång jag nu efter senaste rapporten ser högst obefogad. Det här talar för en vändning...

Nuevolution - RORing possibilities

ROR gamma antagonist(inverse agonist)global pipeline There is a significant unmet medical need for oral (small molecule) drugs that are safe and effective in the treatment autoimmune diseases such as Multiple Sclerosis (MS), Rheumatoid Arthritis (RA), Inflammatory Colitis, Psoriasis, COPD, Asthma etc. NUEVOLUTION is very well positioned for this huge market. Tonight September 13, 2016 Nuevolution will be presenting at the annual Rodman&Renshaw Global Investment conference in New York.

Avvakta

Alteco Medical - från surkart till kursdubbling

Alteco har haft en ökenvandring senaste två åren men potentialen finns där om styrelsen visar lite 'guts'

Köp

NUEVOLUTION - Big Data approach till läkemedelsutveckling

Nuevolution är ett svensk-danskt biotechföretag med en unik plattform för preklinisk läkemedelsutveckling. Bolaget erbjuder en Big Data liknande approach vilken innebär en grundläggande förändring av preklinisk läkemedelsutveckling av små molekylära läkemedel, dvs läkemedel som kan intas oralt, t ex i tablettform. I jämförelse med läkemedelsindustrins konventionella metoder kan Nuevolution både kemiskt bygga och ”screena” enormt stora bibliotek av substanser både snabbare och billigare. Bolaget har bibliotek på +1 miljard substanser, dvs upp till 1000 ggr så stora bibliotek som läkemedelsindustrin kan ”screena” med konventionella metoder. Denna Big Data approach har intresserat många läkemedelsbolag vilka bolaget har byggt relationer till över åren. Sedan ett par år tillbaka har Nuevolution utifrån plattformen valt att utveckla egna läkemedelskandidater i tidig fas med en strategisk inriktning mot immunologi, cancer och immunoterapi. Målsättningen är att genom approachen finna läkemedelskandidater som kan ha en ”First in class” eller ”Best in class” karaktär, dvs resultera i läkemedel med mycket stora värden. För dessa typer av kandidater betalar gärna läkemedelsindustrin mycket stora belopp redan i tidig fas. På de två senaste presentationerna på stora vetenskapliga konferenser, dels den 22 augusti och dels den 30 augusti i år har Nuevolution presenterat två projekt i sin pipeline (Se Library på hemsidan – Nuevolution.com). I det ena, Inverse ROR gamma avseende autoimmuna sjukdomar och i det andra, GRP78-hämmare avseende cancer. I dessa projekt har det biologiska målet ”screenats” mot 830 resp 650 miljoner olika substanser med mycket intressanta resultat.

Köp

TC TECH: Too good to be true?

TC TECH har utvecklat ett system för tillverkning av avancerade plastdetaljer. Grunden för verksamheten är en patenterad induktionsteknik som gör det möjligt att mycket snabbt och precist hetta upp och kyla ned material. Låter det torrt och tråkigt? Kanske det. Men bolagets potential är svindlande!

Enorama Pharma – Undervärderat!

Enorama Pharma handlas fortfarande långt under emissionskursen trots intresset för bolaget ökat med stigande omsättning och kurser de senaste veckorna. Enligt min analys är aktien mycket köpvärd för den som är beredd att vara långsiktig.

Paradox Interactive – Ledaren av det svenska spelundret?

Paradox Interactive är ett svenskt gamingbolag med huvudkontor i Stockholm, som grundades år 1998 och noterades på OMX First North den 31 maj 2016. De har gjort sig kända som världsledande utvecklare av strategi och rollspel i historiska miljöer. Succéspelen Europa Universalis och Crusader Kings är de mest kända titlarna men idag innehåller portföljen även succér som Cities: Skylines, Stellaris och Pillars of Eternity. Totalt utgörs portföljen av 83 titlar varav de flesta ägs av Paradox. Den 28 juli jämförde VD:n Paradox och spelbranschen med film-och underhållningsindustrin i stort. Han berättar att filmen Arn med en budget på ca 200 miljoner är den film som haft störst budget genom svensk filmhistoria. Samma år, 2015, startade Paradox 5 projekt med en budget som översteg detta. Men idag utgörs verksamheten inte bara av egen spelutveckling utan den har på senare år kombinerats med flera mycket framgångsrika förläggarroller där bolaget bland annat finansierar, testar, marknadsför och distribuerar externt utvecklade spel.

Resurs Holding - Börsens mest bortglömda aktie?

Den 28:e april klev Resurs Holding in på börsen, eller rättare sagt Large Cap-listan. Sedan dess har det hänt ungefär ingenting med värderingen, åtminstone inte i rätt riktning. Det är märkligt, mycket märkligt. Q1-rapporten var stark och nog fortsatte allt den fina tillväxttrenden. P/E-talet hamnar i trakter kring 12-13, konkurrenterna värderas upp mot 30+ i P/E, detta trots sämre tillväxt och siffror. Resurs kan mycket väl vara ett sådant case där man har en klart attraktiv risk/reward. Ska någon riskfaktor nämnas så är det en kraftig räntehöjning i så fall… men det händer inte på en dag eller ens ett år och det verkar heller inte finnas i Ingves tankar att trissa upp räntan.

Auriant Mining (UPDATE) - Things Just Got Cheaper and de-risked.

This is an update to my previous post which can be found here : http://www.redeye.se/analys/userreport/auriant-mining-watch-out-here-comes-turnaround I've been investing in cheap resource stocks this year, but this one is probably the cheapest one so far. Today Auriant announced its operational update as followed: -- Gold production , including gravitational plant production, increased by 64% to 385.3 kg (12,389 oz), compared to 234.5 kg (7,539 oz) in H1 2015. -- H1 2016 gold production is ahead of our initial expectations. Based on this actual result and our expectations for production in the second half, we have adjusted Auriant's production forecast for the year to 1.1 tonne, an increase of 10% on our previous estimate. -- Tardan gravitational plant produced 87.3 kg (2,807 oz) of gold, an increase of 326% compared to H1 2015 – 20.5 kg (659 oz). -- Gold grades in the ore mined in H1 2016 were 4.42 g/t, an 80% increase on that achieved in prior period (2.46 g/t). -- The volume of gold in ore and tailings stacked on heap leach increased by 25% compared to H1 2015. Let*s update the target price...