Coming soon: Updated website and features - Click here for more information

Communityanalyser

Här listar vi de analyser som medlemmarna i vårt community skrivit.

Redeye står inte bakom texterna, men vi granskar alla analyser som publiceras av våra medlemmar.

Dramat fortsätter

God afton kära läsare. Jag tänkte dela med mig av mina tankar kring gårdagens halvt kryptiska yttrande från alla våras älskade Riksantikvarieämbete och Naturvårdsverket. Jag har fått in en hel del undringar, både folk som frågar "Är det kört nu?" och "Detta var väl det bästa som kunde hända?!"

Three Gates:Uppvärdering på gång!

Net Gaming - affiliate med dubblingspotential

Net Gaming kan vara börsens mest missförstådda och undervärderade bolag. I analysen nedan beskriver jag varför jag tror det finns en potential på 50-150 % under 6-12 månader och varför jag anser att riskerna som diskuterats är klart överdrivna.

IQS Energi Komfort - Möjlig dubblare 2017?

IQS Energi Komfort ökade under 2016 omsättningen med 148 % och förbättrade resultatet före skatt från -10.5 MSEK till 1.6 MSEK. Bolaget handlas till P/E 26 för 2016, men ifall tillväxten 2017 landar på 20 % och bolagets marginalmål på 10 % uppnås så handlas bolaget till P/E runt 6.5 för 2017.

Hamlet Pharma mot fas II studier

Början på slutet?

Nyheterna haglar kring Beowulf och företaget hårdbevakas nu av journalister, investerare och gruvmotståndare. Med an aktie som går likt en jojo på Aktietorget är det lätt att bli åksjuk och tänka "jag orkar inte med det här längre". Samtidigt är det många som nu är mer positiva än någonsin. Vad händer? Vad kommer att ske? Dagens inlägg blir av det kortare slaget men jag hoppas att det kan komma till nytta.

Resurs Holding

Underskattad, bortglömd och hatad?

FrontOffice Nordic AB - Framgången fortsätter i det dolda!

FrontOffice Nordic AB (FRNT MTF B) är ledande inom företagsrekonstruktioner och erbjuder tjänster inom bland annat ekonomi, juridik och finansiering. Bolaget använder sig av en egenutvecklad teknisk plattform, KROSS, som identifierar bolag i ekonomisk kris i ett tidigt stadium. Att vidta åtgärder tidigt har avgörande betydelse om en företagsrekonstruktion ska bli framgångsrik.

IQS - Rapport som bevisar Turnaround.

Med ett börsvärde på 36 MSEK, en tillväxt på 140 % och en omsättning på 60 MSEK för 2016 har IQS ett P/S-tal på 0.6. För IQS, som gick med 1 MSEK vinst redan under första halvåret och som under andra halvåret har förbättrade vinstmarginaler och 50 % högre omsättning, så väntar nu en mycket intressant rapport den 28/2. Aktien har tidigare toppat på 11.9 kr och ligger nu nära introduktionskursen 8 kr inför den stundande rapporten. Bolaget kan tillsynes verka bortglömt och marknaden tycks ha missat flera viktiga nyheter vilket bidragit till att aktien sjunkit

Smart Eye - dags att spänna fast sig

Det finns mycket som pekar på att 2017 blir året då eyetracking-tekniken inom bilar får sitt stora genombrott. Smart Eyes teknik kommer att få en central roll i i självkörande bilar och bolaget kommer sannolikt kunna kapitalisera stort på teknikskiftet och samtidigt bidra till att rädda liv.

Beowulf Mining - Efter yttrandet

Mycket har hänt den senaste månaden och jag känner att det är dags för en uppdatering gällande Beowulf Mining. Denna analys kommer således vara en fortsättning på den föregående och saker som bakgrund, värdering etc kommer därför att utebli. Utgångspunkten ligger i att samla den information som finns och diskutera de möjligheter och risker som för närvarande föreligger.

Shortcut Media - Lönsam tillväxtmaskin

Shortcut Media (SMG) är en mediekoncern inom filmproduktion, grafikproduktion och efterbearbetning, detta är exempelvis i reklam-, företags- och animerad film som syns både på TV, webben, samt sociala medier. Koncernen har haft en kraftig lönsam tillväxt från start, där omsättningen ökat från 1 MSEK 2011 till 34 MSEK 2015. Den kraftiga tillväxten har dels skett organiskt och dels genom förvärv, nyemissionen vid notering skulle dels användas för fortsatta förvärv och varav senaste var Good Motion och Oddway där 60 % av aktierna köptes med huvudsakligen kassa och till en mindre del lån. Företaget siktar på att bli marknadsledande i Sverige och totala omsättningstillväxten under tre första kvartalen 2016 var 271 % (Organisk 44 %) jämfört med samma period föregående år.

Taurus Energy efter veckans godkännande - det är nu det händer!

Här kommer en uppdaterad analys efter veckans viktiga nyhet. Taurus har stigit ca 50% sedan min analys i höstas men aktien har fortfarande mycket mer att ge...

KöpCyxone

Varför det kan vara värt att titta närmare på Cyxone

I händelse att ni missat ett av listornas mest pressade bolag sedan årsskiftet rekommenderar jag att ni tar del av nedanstående information och läser in er på Cyxone (CYX).

Den korrekta analysen

Under två års tid har jag följt företaget som varit ett av de mest omtalade bolagen på Aktietorget under samma period. Samtidigt som intresset är stort är okunskapen om möjligt större och felaktiga antaganden publiceras ibland som vedertagna fakta av olika profiler på nätet. Denna analys ska skingra molnen och förklara hur läget egentligen ligger till för 2017 års raket. Jag talar givetvis om Beowulf Mining!

Pharmacolog Druglog® En enkel lösning på ett svårt problem

Ett oupptäckt bolag som är förbi startgroparna. Vi fick även möjlighet att intervjua företagets VD Karl-Erik Carlström.

Nexstim: Framtiden inom strokebehandling

En analys av företaget Nexstim, ett medicintekniskt företag som fokuserar på att förbättra rehabiliteringen för strokepatienter med hjälp av "non-invasive" hjärnstimulering

A City Media AB (ACM) - Analys

AdCityMedia (ACM) är en framgångssaga med såväl organisk som förvärvad tillväxt som sedan sin premiär på börsen visat sig både förvärvsglad och att de kan utnyttja förvärven sin skalbarhet till att generera tillväxt. ACM har under senaste året haft en tillväxt om ca 100% jämfört med motsvarande års kvartal, visar på ett starkt kassaflöde från den löpande verksamheten, direktavkastning samt bra marginaler och verkar inom en bransch i framkant. Värderingen på bolaget är något som enligt mig inte avspeglar resonemanget varpå jag ser en uppsida om ca 30% inom ett år.

Invent Medic Sweden

Invent Medic Sweden - Sveriges nästa storbolag inom medtech?

Three Gates:Enorm uppsida

En kort analys av Three Gates och varför jag tycker man burde investera.

Alelion - Litium-jon batterier i teknikskifte

Alelion tillverkar och säljer smarta litium-jon baserade energilagringssystem till truckmarknaden. Idag används bly syra batterier som standard men litium tekniken håller på att få sitt stora genombrott. Litium istället för bly-syra ger en ROI på 637% under en trucks 8-åriga livscykel vilket ger en enorm kostnadsbesparing samtidigt som det är avsevärt bättre för miljön. Marknaden för truckbatterier är i dagsläget värd 40 miljarder per år och Alelion är preferred supplier till Toyota Material Handling och Jungheinrich och når via dom 35% av världsmarknaden. Alelion är dessutom enda godkända underleverantören av litium-jon till IKEA.

FrontOffice Nordic AB - Summering av PM 25/11-07/12

FrontOffice Nordic AB (FRNT MTF B) är ledande inom företagsrekonstruktioner och erbjuder tjänster inom bland annat ekonomi, juridik och finansiering. Bolaget använder sig av en egenutvecklad teknisk plattform, KROSS, som identifierar bolag i ekonomisk kris i ett tidigt stadium. Vidare så investerar FrontOffice i de case de finner intressanta.