Post entry

100%-are på 1-2 månaders sikt. Endast inledningen på något ännu större!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

C-Rad - Definitivt genombrott i antågande.

Mycket positiv styrka från C-Rad idag!
Enligt mig helt logiskt att det vänder upp, tror att det finns en stor förväntan om högre nivåer efter ne.

Detta är ingen negativ ne för C-Rad. Nu köper man ett bolag med nya produkter som stärker C-rad´s position på strålterapimarknaden. C-Rad kommer att bli världsledande i både CT- och linac-rum med de nya produkterna som nu tas fram av C-Rad/Cyrpa. Dessa nya produkter gör också att C-Rad kommer att öka direktförsäljningen då sjukhus/kliniker tack vare större C-Rad-utbud "släpper in" bolaget i upphandlingar så att C-Rad slipper gå via distributörer och Elekta/Varian. Direkt så elimineras rabatten till dessa på ca 30-35%!

Agerandet från marknaden under ne-perioden har jag tolkat så här:

_* Till att börja med så blev det total panik när ne-besked kom och panikförsäljningar triggade fler att sälja. Ett initialt ras blev följden.

* Sen var det många som kallt, och helt fel enligt mig, räknade med att kursen skulle ner mot ne-kurs 12 SEK och att TR nästan skulle skänkas bort.
Dessa sålde bort sig fullständigt och en del stod med all säkerhet också utan TR när dessa avskildes från aktierna.

* Jag är säker på att de flesta VET att kursen snabbt kommer att gå över 20 och mot 25 efter ne. Detta gör nu att många väljer att köpa in sig då deras tänkta scenario med billiga aktier/TR inte blivit fallet än så länge. En del vågar nu helt enkelt inte stå utanför längre._

Helt logiskt enligt mig att många nu köper in sig och att det ger effekter iom att många håller koll på handeln och att fler och fler nu ger upp hoppet om ännu billigare aktier.

Det ÄR billigt nu, alltför billigt men ne pressar. Snart kommer läget att återställas. Som jag ser det så är C-Rad värt mer efter ne än när besked kom vid kurs 25 SEK.

Positiva besked från C-Rad i samband med emissionsbeslut.

Händelser efter ne-besked som ska skicka upp kursen rejält är följande:

_* q4-rapport med omsättningsökning på 211%.

* q4-resultat som visade ett EBITDA-resultat på 600 000 SEK. C-Rad visade för första gången ett positivt kassaflöde, det går helt åt rätt håll!

* En fantastisk prestation från C-Rad att man klarar detta UTAN att de stora avtalen med Elekta och GE gått in i aktivt läge än. Elekta kommer snart ha sitt interface klart och godkännandet i Kina för Sentinel är på gång i q2, samt jätteavtalet med GE inom 4DCT som också kommer igång i q2.

* Cyrpa-förvärvet ger C-Rad en rad fördelar med ovan nämnda gemensamma produkter och effekterna av detta.

* Cyrpa hade under 2012 en omsättning på 6 MSEK, men växer mycket snabbt. Redan inför 2013 hade orderstocken vuxit till 10 MSEK. Cyrpa kommer enligt C-Rad ge ett positivt tillskott till resultatet för 2013. Cyrpa har levererat produkter till linac-system från både Elekta och Varian.

* Cyrpa har redan fler nya produkter klara för lansering under 2013.

* Information från C-Rad i samband med info-träffar visar att förutom stark orderstock vid årsskiftet på 14,8 MSEK, så har man erhållit ordrar på totalt 11 st Sentinel/Catalyst EFTER den31/12 2012. Det har sedan gått ett antal veckor sedan den infon trycktes på papper och q1 är inte slut så det har med all säkerhet ökat ytterligare._

GEMini - Stort genombrott

Dessutom lurar nu GEMini på allvar runt hörnet, vi är 3-4 veckor ifrån ett stort genombrott för GEMini, VD Erik Hedlund har nu hintat några gånger om att stora saker är på gång och att man uppnått mycket goda resultat. Både i VD-kommentaren till rapporten och på info-träff i Göteborg där jag själv deltog.

Erik Hedlund fick en fråga om varför inte Elekta själva tar fram en detektorplatta, istället för att nu vara med i GEMini-utvecklingen och att Elekta har intresse för GEMini.
Svaret var intressant då han sa: "De stora bolagen gör allt för att minimera riskerna. Om ett mindre bolag utvecklar någon ny teknik som leder fram till en bra produkt, så köper man hellre upp bolaget i fråga."

Det är där vi hamnar till slut enligt mig, C-Rad kommer att bli uppköpt. Bolaget står inför en massiv lanseringsfas av produkter och kommer att ha en mycket hög tillväxt under 2013.

Sist men inte minst så är vi nu bara dagar från besked om att C-Rad i ne erhållit 31,7 + 10,2 MSEK. Totalt kommer C-Rad nu alltså ta in nästan 42 MSEK där 10 MSEK går till förvärvet. Kassan kommer alltså att vara mycket välfylld. Detta skall värdesättas i form av en betydligt högre kurs än dagens 16,4 SEK.

Tycker själv att det är självklart att C-Rad är värt mer än de 25 SEK som var aktuellt vid ne-besked. Rapporten skulle ensamt ha gett högre kurs.

Bara det beskedet att ne ger C-Rad 42 MSEK och denna ne-period är över borde på mycket kort sikt ge kurser på över 30 SEK.

Lägg då till alla extremt positiva nyheter som lär komma framöver. Tänker bla på Catalyst som standard inom "Free Breathing Gating" till alla Elekta-system med denna funktionalitet. Jag räknar själv med att Elektas nya Versa HD i samtliga fall kommer att levereras med denna funktionalitet och då också per automatik 1 st Catalyst till detta av Elekta kallat framtidens strålterapibehandlingssystem!

Det råder just nu ett otroligt köpläge på C-Rad, enligt mig det självklart absolut bästa någonsin. Det är osannolikt att marknaden inte inser detta och att en stor uppgång efter ne är given, Den kanske redan inleddes idag!?

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?