Post entry

Ryska fyndköp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det finns en lång rad aktier på den svenska aktiemarknaden som har stora intressen i Ryssland. Jag tror att det är läge att botanisera bland dessa.

Politiska konflikter och Rysslands isolering har skrämt de större placerarna. Det ger uppenbara köptillfällen för den påpasslige.

Black Earth Farming, är en spekulation i att rysk jordbruksmark skall öka i värde. Priset för sådan mark är mindre än en tiondel av motsvarande värde i USA och Europa. Genom att investera i maskinparken, och tillämpa moderna jordbruksmetoder, kan avkastningen höjas avsevärt.

Alliance Oil ökar ständigt sina oljereserver. De äger redan nu ofantliga mängder olja, och har dessutom ett raffinaderi, 225 bensinstationer och 24 oljeterminaler. För närvarande pågår tunga investeringar för att fyrdubbla kapaciteten på oljeraffenaderiet.

EOS Russia äger andelar i rysknoterade kraftbolag. De har tillgångar inom både krafgenerering och distribution. Den ryska kraftsektorn genomgår en total omvandling och modernisering. Den stora tillgången i EOS Russia har nu omvandlats till ett antal regionala bolag. Det ökar möjligheten till uppvärdering.

Malka Oil. Den som läser bloggarna av "KallesFarsa", vet att här finns potential om produktionen kan hållas uppe. Förmodligen finns stora obevisade reserver. En utbyggnad av pipelines kommer att förbättra distributionen.

Lundin Petroleum har gjort fynd i Kaspiska havet, och har sedan länge arbetat i Ryssland vilket måste anses som en fördel.

Russian Real Estate (Ruric) Fastigheter i St Petersburg. Aktien är inte speciellt aktuell just nu. Marknaden är svår på grund av all korruption, men med tanke på att prisutvecklingen på hus i Ryssland har varit hausseartad, så bör man hålla ett öga på bolaget.

Vostok Nafta är något så trevligt som ett Ryskt investmentbolag. Största innehavet är det ovan omtalade Black Earth Farming.

Varyag Resources. Riskkapitalbolag med fokus mot rysk skog, gas, kol och bergmaterial. Fokus är mot investeringar i onoterade ryska bolag.

Även Tele2 och dess huvudägare Kinnevik har stora intressen i Ryssland.

I vidare bemärkelse kan även ABB och Ericsson räknas till de "ryska aktierna".

Jag tycker inte att det finns någon anledning att betala dyra förvaltningsavgifter för någon rysk fond, när det finns så många fina ryssalternativ att köpa på den svenska aktiemarknaden.

....

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?