Post entry

Abelco Investment Group - för bra avkastning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Abelco Investment Group handlas sedan 1,5 dag på NGM. Det faktum att den stora gruppen investerare inte alls hittat bolaget, gör att aktien på nuvarande nivå är mycket köpvärd och kan på sikt ge en bra avkastning.

Abelco är ett mindre investeringsbolag som började handlas i onsdags. Under överraskande stor handel steg kursen från tidigare emissioner till 12 resp. 15 öre till som högst 25 öre, sist 0,233 öre.

Abelco investerar i första hand i bolag som är under rekonstruktion eller genomfört en sådan. Genom sin storägare FrontOfficeNordic och dess dotterbolag SvenskRekonstruktion får Abelco en unik tillgång till bolag som klarat sig igenom ekonomiska problem men som är livskraftiga och har en bra framtid. I dessa bolag investerar Abelco till en låg värdering, hjälper till med utvecklingen mot större lönsamhet samt leder bolaget till handel i dess aktie. Detta är en värdeskapande process, som mycket väl kan ge flera 100 % ökning för Abelco. Som aktieägare får man sedan i typfallet de aktier utdelade som Abelco äger, vilket gör att aktieägaren får en likvid aktie utan att betala något.

Bolaget har genomfört en riktad emssion nyligen till ett antal investerare, så kapital finns att gå vidare med ytterligare investeringar.

Exempel på redan gjorda investeringar, TBS och JVM, finns beskrivna i denna länk:

http://www.abelco.se/portfolj/

Placeringshorisonten från investering till exit (fr a listningf är max 12 månader i normalfallet. Trots att bolaget är ganska nytt har man redan gjort några lönsamma investeringar bl.a i form av emissionsgaranter i Samtryggs listningsemission. Man har vidare investerat i PrettyClose till kursen 3,20. Påföljande emission har skett till kursen 4,00, så redan där en värdeökning. Ytterligare en investering, som ska realiseras inom några månader, är en medverkan i en markaffär i Tyskland.

Det som gör bolaget så intressant är att de kan plocka guldkornen bland bolag som haft problem, investera till en låg värdering, medverka till lönsamhet och därefter lista bolagets aktie och dela ut (eller behålla en del) till aktieägarna. De aktier som man investerar i kommer inte bara via FrontOfficesNordic utan man har ett stort nätverk som kan fånga upp många potentiella objekt, men där man kan vara mycket selektiva och bara investera i de bolag som har störst potential till minst risk.

Ytterligare ett plus är ledningen med nye VDn Reinhold Konnander samt styrelsen med bl.a FrontOfficeNordics VD Johan Lund.

Jag tror, att på dagens kurs är det mycket intressant att göra en investering i Abelco. Kan vara mycket troligt att minst ett par bolag delas ut till aktieägarna per år. Det kan innebära en direktavkastning på åtskilliga 10-tals procent per år, kanske uppåt halva börsvärdet.

Var och en får göra sin hemläxa och fatta sina beslut, men att sätta sig in i Abelco Investment Group kan vara en ansträngning som på sikt kan ge mycket bra avkastning, både i form av kursuppgång och utdelning i form av aktier.

Att börja med listningsmemorandum är ett bra förslag. Finns på Abelcos hemsida.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?