Post entry

Acap Invest - Remiums kapitalmarknadsdag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Thomas Bolmgren vd för Acap Invest meddelade idag att man öppnar dörren för förvärv på Remiums kapitalmarknadsdag. Det gav aktien ett "glädjeskutt" med 6,7% och blev en av dagens stora vinnare. Flera intressanta affärsmöjligheter inom nya affärsområden men även tilläggsförvärv inom befintliga affärsområden.

Sono-gruppen som sysslar med inredning ser ut att gå bra och än så länge verkar inte konjukturen tagit ut sin rätt i bolaget, ingen avmattning i maj alltså.

Disab, som säljer industriella vakuumaggregat verkar gå ett bättre år till mötes än föregående. Inte heller här ser man några tecken på att konjukturen skall störa utvecklingen. Disab har redan tecknat ordrar för leverans 2009.

Cetec som sysslar med tillverkning av kapslad elutrustning samt seriemontage, automation och plåtbearbetning väntas få ett positivt resultat även om ledningen förväntat sig en större lönsamhet i ett tidigare skede.

MW Security som är verksamt inom säkerhetsbranschen (stöldskyddsutrustning) har en sämre historik och har även i år börjat lite trögt. Omsättningen skall dock bli högre i år.

TPS med inrikting mot energiproduktion med fokus på grön teknik och förnyelsebara energikällor verkar få ett mellanår men på sikt kan det bli mycket bra.

Jag tycker Acap Invest är en utmärkt aktie att ha i en långsiktig portfölj.

På återseende!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?