Post entry

Acconeer - "Acconeers radarsensor A1 redo för massproduktion"

I veckan kom denna nyhet från bolaget och jag tror detta kan vara början på en fin resa! Det har även framkommit ett par andra intressanta nyheter under veckan som jag redogör för enl nedanstående.

"Acconeers radarsensor A1 redo för massproduktion

Under första kvartalet 2018 har Acconeers första hårdvaruprodukt, radarsensorn A1, genomgått slutliga granskningar, konstruktionsändringar och tester. Sensorn är nu redo för massproduktion. Den första produktionsvolymen av A111 har testats mot JEDEC JESD47JE (”Stress-Test-Driven Qualification of Integrated Circuits”) som är en global industristandard för att säkerställa komponenters tillförlitlighet. Force Technology har varit ansvarig för testernas genomförande som består av olika stressrelaterade tester, som bland annat inkluderat simulerad användningen över lång tid (mer än 10 år i normal användning), beständighet mot kyla, värme, spänning, luftfuktighet och elektrostatiska urladdningar - Med radarsensorn A1 redo för massproduktion har Acconeer tagit ytterligare ett viktigt steg i bolagets utveckling, vi kan nu ge garantier till våra kunder på sensorns tillförlitlighet över tid. Acconeer har ett mycket bra samarbete med sina leverantörer och jobbar kontinuerligt med dem för att säkerställa hög kvalité genom hela produktionsprocessen, säger Mats Ärlelid, CTO Acconeer AB. Mats Ärlelid, CTO Acconeer, Tel: 010 - 218 92 00, Mail: ir@acconeer Lars Lindell, VD Acconeer, Tel: 010 - 218 92 00, Mail: ir@acconeer.com Denna information är sådan information som Acconeer AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 april 2018 klockan 14.00.

Om Acconeer AB

Med banbrytande teknologi har Acconeer utvecklat en radarsensor som öppnar en ny värld för interaktion. Acconeers mikroradarsensor, med låg strömförbrukning, hög precision, liten storlek och hög robusthet, är en 60 GHz robust och kostnadseffektiv sensor för detektion, avståndsmätning, rörelsedetektering och kamerastödda applikationer med behov av låg strömförbrukning. Acconeer kombinerar fördelen med låg strömförbrukning hos pulsade radarsystem med hög noggrannhet hos koherent radar, allt integrerat i en komponent med en yta på endast 28 mm2. radarsensorn kan ingå i en rad mobila konsumentprodukter, från smartphones till wearables, men även inom områden såsom robotar, drönare, Internet of Things, sjukvård, fordonsindustri, industrirobotar samt säkerhets- och övervakningssystem. Acconeer är ett halvledarbolag och har som affärsmodell att sälja hårdvara till tillverkare av konsumentelektronikprodukter. Acconeer är listat på Nasdaq First North Stockholm med tickerkoden ACCON, Redeye är bolagets Certified Advisor (CA)."

Radarteknologibolaget Acconeer annonserar fler produkter för försäljning via digi-key

https://www.redeye.se/company/acconeer/external/a54fc9c8-26db-46d1-a2e0-229c681873c9-radarteknologibolaget-acconeer-annonserar-fler-produkter-foer-foersaeljning-via-digi-key

Vidare har vi fått in självaste Bo Ekelund i styrelsen , Grymt enligt mig.

Bo Ekelund, tidigare verksam i ledande positioner på Ericsson och Sony Ericsson, sedermera internationell företagskonsult för teknologi och industribolag. Bo har ett starkt affärs och teknikintegrationsfokus. Bo är dagligdags Partner på Amrop och agerar rådgivare och chefs och styrelserekryterare till ledande bolag internationellt och i Sverige. Bo är även ordförande i bolaget Handiscover och President för Harvard Business Schools alumniförening i Sverige. Bo är civilekonom och har en Ekonomie Magister från Lunds Universitet och har en examen från the General Manager Program på Harvard Business School.

https://www.amrop.com/consultant/bo-ekelund

Det har även förekommit lite rykten i veckan som gör gällande att Apple jobbar på en touches screen, kan det möjligtvis vara microradarsensorer inblandade? Vore ju inte helt orimligt tycker jag men i detta nu är det ju enbart rykten och spekulationer.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-04/apple-is-said-to-work-on-touchless-control-curved-iphone-screen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?