Post entry

AcouSort - En höst full av triggers!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Händelser sedan förra inlägget med kommentarer

2019-04-01 – CAMP och samarbete med GE HealthCare

I syfte att positionera Sverige på den internationella kartan inom behandlingar med cell- och genterapi har statliga Vinnova initierat projektet CAMP. Detta projekt har tilldelats 48 miljoner av en total satsning på 320 miljoner för att göra Sverige världsledande inom avancerade biologiska läkemedel. CAMP fokuserar på vetenskapen och teknologin som krävs för att överföra den breda forskning som finns till ett faktiskt kliniskt användande.

CAMP har stor och bred uppbackning både inom näringslivet och forskningen med många ledande aktörer inblandade. Bland alla dessa kan exempelvis Pfizer, GE HealthCare, KTH, GU, AstraZeneca och Karolinska nämnas.

Även AcouSort ingår i CAMP, i det viktiga delprojektet WP1 - Process Development, som handlar om att lösa de tekniska och logistiska utmaningar som finns för att göra gen- och cellterapi som behandlingsmetoder gångbara i stor skala.

Vid cellterapier måste olika celltyper av hög kvalité och renhet sorteras ut för att behandlingen ska vara säker. Startprodukten är oerhört viktig. Idag används i stor utsträckning antikroppar för detta. Antikropparna är programmerade att fästa på vissa celltyper och har en markör (oftast magnetisk eller fluorescerande). På det viset kan de senare urskiljas från övriga celler med hjälp av magnetisk teknologi eller laserteknik i en cytometer. Att ytmarkera celler på detta vis är inte skonsamt för cellerna och därför inte lämpligt i processer där cellerna ska odlas ex vivo och återinföras i människa. Det är dessutom dyrt.

Det AcouSorts teknologi klarar är att sortera celler utan att markera en enda cell. Man vidrör inte cellerna - akustiken gör en sortering som är väldigt skonsam och effektiv.

AcouSort samarbetar här med GE HealthCare som är världsledande inom cell-processing.

Följer man forskningen runt om i världen och vilka teknologier som krävs för att lösa de praktiska problem som finns, återkommer löpande akustofores som en säker metod för uppgiften. AcouSort baserar sin teknik på akustofores.

Ganska nyligen publicerades en intressant artikel från AcouSorts forskarteam där man lyckats sortera ut tre olika subpopulationer av immunceller i en och samma körning. Man har även lyckats med en hög throughput, tidigare en av teknikens flaskhalsar.

Läs mer om projektet här samt en intervju med Stefan Scheding - styrelseledamot och näst störste ägaren i AcouSort - som nyligen ökade på sin gedigna samling aktier:

https://atmpsweden.se/camp/projects/label-free-sorting-of-stromal-cell-preparations-for-clinical-use-2/

Stefan Scheding är även Vice Chairman för hela CAMP-organisationen: https://atmpsweden.se/camp/organisation/executive-board/

Pressmeddelandet från AcouSort:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=49973

2019-04-16 – Två nya Application Notes för AcouTrap

Exosomer / EVs är idag på väg att bli ett superhett forskningsområde med potential att leda till ett paradigmskifte inom diagnostisering av många sjukdomar där sjukvården i dagsläget har svårigheter att göra detta. Många bolag som bedriver forskning inom Exosomer / EVs värderas mycket högt. Som exempel kan nämnas företaget Exosome Diagnostics, som startades av svensken Johan Skog och såldes till ett Big Pharma-bolag förra året, där köpesumman uppgick till över en halv miljard USD.

AcouSort släpper här två nya Application Notes där man visar hur stor skillnad det är med AcouTrap jämfört med konventionella protokoll med centrifug inom forskning på just Exosomer / EVs.

Att ta fram Application Notes är en mycket viktig del av AcouSorts säljarbete, för att på ett tydligt och enkelt sätt visa produktens fördelar och hur den kan användas i specifika applikationer inom forskningen.

Inom områdena Automated Enrichment, Staining and Washing påvisar man bl a att ett arbete som kräver 140 minuter med centrifug utförs på mindre än 10 minuter på AcouTrap.

Tidsvinsten är enorm, men ännu viktigare är kanske repeterbarheten och möjligheten att automatisera arbetet.

AcouTrap har en inbyggd pipetteringsrobot. Jag har själv varit på besök i AcouSorts labb och tittat på när Mikael Evander, AcouTrap Product Manager, demonstrerade funktionerna. Man bygger i mjukvaran upp en sekvens utefter vad som ska utföras. Man sparar sedan sekvenserna för att kunna repetera protokollet. Mycket elegant.

Ett arbete med centrifug innebär mycket manuell pipettering vars repeterbarhet aldrig går att säkerställa. För att få en klinisk relevans vid ett forskningsarbete på exempelvis 100 olika prover måste repeterbarhet och kvalite kunna säkerställas.

Det skriks efter en standardisering i branschen och alla verkar vara ense om att centrifugen är ett alltför trubbigt verktyg för dessa nanopartiklar.

Förhoppningsvis får vi se den första försäljningen av AcouTrap inom kort.

Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=50299

2019-05-09 – AcouTrap installeras på ett av Europas största läkemedelsbolag

AcouSort har en viktig uppgift i att förstå var produkterna gör som störst nytta och vilka applikationer / protokoll som är viktigast att fokusera på för att penetrera marknaden. Att de lyckats få ut teknologin för utvärdering på ett av Europas största läkemedelsbolag är till stor hjälp för att förstå marknadens behov och ger möjlighet att få en mycket bra referenskund i ett senare skede.

Under sensommaren fick vi veta att utvärderingen avslutats med både bra och mindre bra utgång. Mer om detta längre ned.

Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=50853

2019-05-28 – Volympotentialen för OEM-1 presenteras (500.000 moduler per år)

Det som tidigare offentliggjorts gällande projektet OEM-1 är att det är inom klinisk diagnostik i en produktfamilj hos Instrumentation Laboratory (IL). Även om det har gått att gräva fram mycket information genom min research har den officiella information som släppts fortsatt varit mycket sparsam. IL har krävt ett mycket snävt Non-Disclosure Agreement från AcouSort, där IL måste godkänna all information som släpps angående affären - inklusive pressmeddelanden AcouSort skickar ut.

Något som har nämnts vid ett par tillfällen, och som också fångat investerares intresse, är den höga volym OEM-moduler som affären förväntas leda till. På hemsidan skriver AcouSort att det “initialt” handlar om 100.000+ moduler per år och det nämndes även “several hundred thousands” i samband med börsnoteringen.

Vid presentationen på Småbolagsjakten fick vi veta att volympotentialen handlar om hela 500.000(!) moduler per år. (Jag har fått bekräftat att det handlar om moduler och inte blodprov då detta lätt misstolkas).

Det här en en stark indikator på vart AcouSort är på väg enbart med det första OEM-avtalet.

AcouSort kommer att erhålla royalties baserat på de volymer av semi consumable cartridges IL distribuerar till sina kunder.

I steget före behöver dessa semi consumable cartridges produceras och monteras ihop. Då behöver någon producera och leverera själva separationschippet, vilket separerar blodplasma från celler. Det är här det blir väldigt intressant då AcouSort ser stora möjligheter att även leverera hårdvaran till dessa 500.000 semi consumable cartridges som kommer att behövas varje år.

Just nu arbetar AcouSort med detaljer på designen och testar tillverkningsmetoder som är skalbara för hög volym. Mer om detta längre ner. 

Referens: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2537&v=X69GAUcOcms

2019-06-19 – Startar samarbete med världsledande forskare i Amsterdam

Detta avser tunga forskare som räknas som Key Opinion Leaders (KOL) inom forskning på Exosomer / EVs:

Edwin Van Der Pol: https://www.researchgate.net/profile/Edwin_Van_Der_Pol

Rienk Niuwland: https://www.researchgate.net/profile/Rienk_Nieuwland

AcouSort skriver i sitt pressmeddelande:

“Ett AcouTrap-instrument har installerats i universitetets laboratorium med syfte att generera extern data och validera teknikens användning tillsammans med flödescytometri som är specifikt anpassad för extracellulära vesiklar.”

På Edwins hemsida kan man läsa om att de söker en lösning på problemet med bakgrundsbrus vid körning av exosomer genom flödescytometri:

“Problem. Worldwide, our lab is at the forefront of EV detection by flow cytometry. Currently, we are analyzing hundreds of patient samples per month to investigate the clinical value of EVs. In one patient sample, flow cytometry (Fig. 1, left) typically detects light scattering and fluorescence signals of hundreds of thousands of individual EVs as small as 150 nm. However, it is unclear how to differentiate between relevant data and background noise. Hitherto clustering of potentially relevant data is done manually, which is a slow and subjective procedure.”

Utan att något är bekräftat kan man nog anta att de vill använda AcouTrap-teknologin för att just rensa bort bakgrundsbruset innan provet körs in i flödescytometern. 

I följande application note från AcouSort utförs just det Edwin och Rienks grupp eftersöker: https://www.acousort.com/wordpress/wp-content/uploads/2019/04/AT-EV-isolation-staining.pdf

Edwins hemsida: https://www.edwinvanderpol.com/publications/internships/20190329_Research_description_Machine_learning_EV_FCM.pdf

Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=51766

2019-06-24 – Biomarkör myocardial infarction hittad med hjälp av AcouTrap

AcouSort skriver i sitt pressmeddelande:

“I en vetenskaplig artikel publicerad i Nature Publishing Group-tidskriften Scientific Reports beskriver forskare vid Lunds universitet att de använt AcouTrap för att rena fram extracellulära vesiklar från plasmaprover. På så sätt har forskarna identifierat en ny potentiell biomarkör som i framtiden skulle kunna användas för att diagnosticera kranskärlsjukdomar.”

Och sedan:

“I artikeln poängteras även att isoleringen av vesiklar i AcouTrap endast tog sju minuter att genomföra per prov, vilket bör jämföras med den traditionella tekniken centrifugering som tog mellan en och två timmar. Dessutom ger AcouTrap även möjlighet att automatisera provhanteringen. Detta förenklar hanteringen av stora mängder prover, vilket är en förutsättning för att en teknik ska kunna användas kliniskt.”

Det här är intressant från två aspekter som beskrivs ovan. Dels från ett forskningsperspektiv, hur mycket AcouTrap snabbar på arbetet men även hur arbetet kan standardiseras och automatiseras. Mängder av patientprover kan köras genom AcouTrap utan variation. Manuellt arbete med centrifug och pipett kan aldrig upprätthålla samma repeterbarhet och säkerhet.

Det blir ännu mer intressant om man tittar utifrån ett kliniskt perspektiv. När ‘liquid biopsies’ / ‘diagnoser mha EVs och exosomer’ ska ut i klinik behövs en robust teknologi som går att automatisera. Först måste plasman isoleras från helblod (vilket AcouSort har en väl beprövad teknik för). Därefter måste nanopartiklarna Extracellulära Vesiklar (EVs) anrikas från plasman för vidare analys. Här tillkommer dåAcouTrap-teknologin som utför reningen på 7 minuter mot flera timmar i centrifug. Dessa två teknologier kan arbeta in-line i en klinisk analysmakin.

Därmed löser AcouSort här två grundläggande processer och möjliggör Liquid Biopsy vid Point-Of-Care.

Liquid Biopsy

’Liquid Biopsy’ är ny en metod att detektera biomarkörer i kroppsvätskor utan det kostsamma och tidskrävande kirurgiska ingrepp en vanlig biopsi innebär. Det skapar även många helt nya möjligheter att snabbt diagnostisera sjukdomar mycket tidigare i sjukdomsförloppet än vad som annars är möjligt. Inom Liquid Biopsy är CTC (Cirkulerande Tumörceller) och Extracellulära Vesiklar / Exosomer av stort intresse. AcouSorts teknologi har bevisats fungera perfekt inom dessa områden.

Liquid Biopsy kommer att minska påfrestningar på sjuka patienter genom lägre frekvens av ingrepp och röntgen. Sjukvården sparar här stora resurser och ökar samtidigt vetskapen om vad som händer i patienten mha enklare monitorering via blodprov eller andra kroppsvätskor.

Point-Of-Care

Point-Of-Care-enheter är en benämning för medicinska enheter som kan användas nära patienten för snabbare diagnoser. Produkterna klarar automatiskt av det som tidigare behövt göras av utbildad personal i labbmiljö. En vanlig glukosmätare är ett exempel på en väldigt enkel form av Point-Of-Care-enhet.

Artikeln i sin helhet (engelska): https://www.nature.com/articles/s41598-019-45473-9

 Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=51839

2019-06-25 – Application Note för AcouWash

AcouWash är en fantastisk produkt. Detta är tydligt inte minst genom att den blev utsedd till topp 10 bästa uppfinningar 2018 i en av världens största tidskrifter inom Life Science. För att tydliggöra AcouWash affärsnytta och effektivitet ytterligare har man nu arbetat hårt med att ta fram marknadsföringsmaterial, “application notes”.

AcouSort skriver i sitt pressmeddelande:

“Nyligen publicerades en tillämpning som beskriver hur AcouWash kan användas för tvättning av celler. Materialet påvisar AcouWash effektivitet för borttvättning av föroreningar i känsliga cellprover. Materialet kommer användas för marknadsföring av systemet i kontakt med kommersiella intressenter.”

 Och sedan: 

“Materialet beskriver hur tillämpningen kan förenkla uppreningen av känsliga cellprover i ett automatiserat steg. Med AcouWash är det möjligt att integrera flera processteg i ett automatiserat flöde och tvätta bort olika typer av föroreningar från cellprover med väldigt hög effektivitet utan att skada cellerna. AcouWash kan med fördel användas för att automatisera provupparbetning och minska variationen i provkvalitet jämfört med de manuella tvättprotokoll som är standard att använda i dagsläget.”

Application Note finns här: https://www.acousort.com/wordpress/wp-content/uploads/2019/06/AW-Cell-Wash.pdf

The Scientist top 10 innovations 2018: https://www.the-scientist.com/features/2018-top-10-innovations-65140

Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=51854

2019-06-27 – AcouSort erhåller ca 4 miljoner SEK för sitt projekt AcouPlast.

 AcouSort skriver i sitt pressmeddelande:

“AcouSort AB (publ) (”AcouSort”) erhåller finansiering av Vinnova genom Eurostars för projektet AcouPlast. Projektets mål är att utveckla kostnadseffektiva moduler för att separera ut plasma från blod med hjälp av ultraljud, för att ersätta dagens tidsödande centrifugering.

Anslaget gäller cirka 400 000 euro fördelat över 3 år.

Eurostars är ett program i samarbete mellan EUREKA och Europeiska kommissionen, finansierat av nationella budgetar hos de 36 deltagande länderna i Eurostars och av EU genom Horizon 2020. Tidigare meddelades att projektet fått toppbetyg av Eurostars fristående expertjury. Juryns bedömning grundar sig i flera kriterier relaterat till innovation och utveckling, marknad och kommersiell potential samt kompetensen hos samarbetsparterna bakom projektet.

– De goda betygen från Eurostars bekräftade att vi är på rätt väg med våra OEM-moduler för separation av blodplasma. Att vi nu får anslaget innebär att vi kommer kunna accelerera utvecklingen av vår patentsökta metod för akustisk separation i polymerchip vilket är ett område med stor kommersiell potential, säger AcouSorts vd Torsten Freltoft.”

AcouPlast är ett projekt som genomförs tillsammans med Lunds Universitet (LU), Danmarks Tekniska Universitetet (DTU) och Ortofon (tillverkare av polymerkomponenter på mikroskalan).

AcouSort förvärvade i Januari 2018 ett patent av DTU som heter “Methods and devices for operations in Polymer Chips”.

 Man får här 4 miljoner SEK i bidrag för sin del i projektet och 10 miljoner tillförs totalt med övriga parter inräknat.

Akustofores appliceras idag i chip av glas och silikon. Dessa material har visat sig ha perfekta egenskaper för akustiken. Nackdelen är att tillverkningen av glaschip är dyr när det kommer till hög volym.

Målet med projektet är att ta fram fungerande chip av plast. Torsten har nämnt att tillverkningskostnaden av polymerbaserade chip är ca en 10-del av dagens chip av glas. Polymerbaserade chip = chip i plast.

Förbrukningsartiklar inom diagnostik delas upp i “consumables” och “semi consumables”.

Consumables = engångsartiklar

Semi consumables = artiklar som används flera gånger

Projektet med IL (OEM-1) handlar om Semi consumables. Här kommer chippet användas många gånger och tvättas mellan varje provtagning till dess man når en viss säkerställd gräns.

OEM-1 handlar om ca en halv miljon chip per år, tillverkade i glas.

Inom in-vitro-diagnostik måste kontamineringar mellan prover helt undvikas. Man säkerställer detta genom att kassera patronen efter att provet analyserats. Det blir således mycket högre volym vilket gör att priset på varje patron / chip är av stor vikt.

Projektet AcouPlast öppnar upp en gigantisk marknad inom in-vitro-diagnostik. Torsten kommenterade nyligen projektet med följande:

"Anslaget innebär att vi kan accelerera utvecklingen av vår teknik och snabbare nå en marknad som har enormt stor kommersiell potential", säger AcouSorts vd Torsten Freltoft.”

Patentet: https://patentscope2.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2019043198

Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel?id=51901

2019-08-09 – Implementering IL startar

AcouSort skriver i sitt pressmeddelande:

AcouSort AB kommer under Q3 2019 att utföra delar av utvecklingen när Instrumentation Laboratory (IL) implementerar AcouSorts teknologi i sitt kliniska analyssystem.

Projektet kommer generera intäkter om 54 000 US dollar för 2019, och är det första uppdraget inom ramen för det licens- och distributionsavtal som AcouSort slöt med IL under våren 2018.

– Vår vision är ha ett antal OEM-avtal likt detta där vi både licensierar ut teknologi och producerar komponenter. Därför är det tillfredsställande att på allvar komma igång med detta samarbete. Dessutom kommer detta projekt öka sannolikheten att AcouSort även blir en leverantör av moduler till Instrumentation Laboratory i framtiden, säger AcouSorts vd Torsten Freltoft. För AcouSort handlar arbetet om att optimera den detaljerade designen och att sätta samman den akustiska separationsmodulen. Samtidigt testas skalbara produktionsmetoder for separationsmodulen.“

Här kom det svart på vitt. Teknologin implementeras och AcouSort ska hjälpa till med designdetaljer och även testa olika tillverkningsmetoder för att hitta en skalbar modell för hög volym.

Torsten Freltoft (VD) skriver i PM att detta ökar chanserna att bli leverantör av hårdvaran. Ett avtal på tillverkning åt IL skulle öka intäkterna dramatiskt och göra AcouSort till ett ännu mer attraktivt bolag.

Vid full implementering kommer bolaget gå runt på enbart royalty från OEM-1. Intäkterna från en potentiell tillverkning av 500.000 moduler läggs uppe på detta och kommer skapa mycket stora vinstmöjligheter i bolaget.

Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=52346

2019-08-21 - Kvartalsrapport Q2

Vi fick här bekräftat att de bibehåller en låg “burn rate”. AcouSort gör av med ca 10 miljoner per år och vid utgången av Q2 låg kassan på strax över 10 miljoner. Med sin slimmade organisation kommer de snabbt att kunna bli lönsamma när intäkterna ökar.

Flera nyheter om bänktopparna presenterades i rapporten:

“I maj 2019 meddelade AcouSort att ett AcouTrap-system har installerats på ett av de största läkemedelsbolagen i Europa. Företaget utvärderade AcouTrap grundligt och bekräftar att systemet fungerar som väntat. Läkemedelsföretaget har också försett AcouSort med värdefull återkoppling för framtida utveckling av användargränssnitt och sättet som systemet ska användas på.

Biblioteket av plasmaprover, som AcouTrap var tänkt att användas på, var dock ursprungligen skapat på ett sådant sätt att de inte var kompatibelt med extrahering av exosomer och mikrovesiklar. Till följd av detta tvingades gruppen ge upp analysprojektet tillsvidare, då de inte kan använda AcouTrap-systemet eller någon annan metod för att extrahera nanopartiklar från provbiblioteket. Däremot har den positiva utvärderingen av AcouSorts teknologi attraherat intresse från andra delar av läkemedelsföretaget. AcouSorts nästa demonstration hos läkemedelsbolaget är planerad till hösten, då för AcouWash-systemet.”

Olyckligt att provbiblioteket inte var kompatibelt med moderna extraheringsmetoder, så att AcouTrap kunde få visa sin fulla förmåga. Dock väldigt värdefullt med feedback från fältet som inte verkar beröra teknologin utan bara användargränssnittet, vilket rimligen bör vara förhållandevis enkelt att utveckla.

Det är även tydligt att detta var en dörröppnare till flera avdelningar då AcouWash nu ska testas på ett av Europas största läkemedelsbolag under hösten. Det kan faktiskt vara så att AcouWash har en rimligare chans att nå framgång innan AcouTrap. Min uppfattning är nämligen att cellsortering och cellhantering är en mer mogen gren. Forskning på Exosomer / EVs växer kraftigt men är, som Torsten uttryckt det, ännu i sin linda.

Det kom även en liten uppdatering om projektet i Amsterdam som initierades i juni:

“För att förstå exakt hur AcouSort ska positionera AcouTrapsystemet gentemot andra isoleringsteknologier kommer bolaget under året att utföra en verifieringsstudie tillsammans med en extern samarbetspartner i Nederländerna. Projektet gör goda framsteg och väntas avslutas under hösten.“

Att de gör goda framsteg låter väldigt lovande. Jag ser fram emot att få läsa om resultaten från projektet nu under hösten.

Det stod även lite nytt om den alternativa infångningsenheten som är under utveckling:

“Med syfte att kunna uppfylla kundefterfrågan om större trappingkapacitet genomförs ett mindre utvecklingsprojekt riktat mot anrikning av vesiklar i utspädda prover. Även detta projektet gör goda framsteg och förväntas avslutas i slutet av året. En speciell trapping-enhet med högre kapacitet kommer utvecklas och programvaran i AcouTrap-systemet kommer att uppdateras för att möjliggöra drift med den nya större enheten.”

Det här är en ny infångningsenhet som har 40 gånger högre kapacitet, vilket är en stor fördel vid körning med utspädda prover som t ex urin. Den nuvarande infångningsenheten är anpassad för små provvolymer och kommer fortfarande att finnas tillgänglig för kunder parallellt med den nya.

Vetenskaplig publikation om infångningsenhet med ökad kapacitet: https://lup.lub.lu.se/student-papers/search/publication/8978266

 Pressmeddelandet från AcouSort: https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel?id=52471

Summering

Summa summarum är att bolaget arbetar på bra, har bra styr på sina kostnader och ligger helt rätt i tiden. Sjukvården står inför ett teknikskifte inom diagnostik och AcouSort har lösningar på flera av de delar som idag inte är tillräckligt tillförlitliga eller tidseffektiva. Det är även stort fokus på besparingar inom vården där AcouSort kan bidra genom att skära ned på ledtider.

Vi kan förvänta oss många viktiga nyheter från AcouSort innan årets slut:

  • AcouPlasma-bidrag, upp till ca 27 miljoner kronor (“under hösten”)
  • IL-implementation klar (“genomförs under Q3”)
  • AcouWash får CE-märkning (“i slutet av detta år”)
  • ISO-certifiering klar (“slutet av 2019”)
  • Nya versionen av AcouTrap klar för försäljning (“slutet av året”)
  • Resultatet från Amsterdam-projektet redovisas (“under hösten”)
  • Resultat från utvärdering av AcouWash på ett av Europas största läkemedelsbolag (“under hösten”)

Det bör även finnas mycket goda möjligheter att följande går i lås inom några månader:

  • Nya partneravtal (“flera intressanta kontakter som vi nu följer upp och hoppas kunna kommunicera mer om under hösten”)
  • Avtal om utveckling av ny applikation för Instrumentation Laboratory
  • Försäljning AcouWash och/eller AcouTrap

Jag vill tydligt poängtera att jag inte har någon profession i området utan har fått läsa mig till allt. Jag kommer därför säkert använda vetenskapliga termer felaktigt och använda slarviga liknelser för att förklara så begripligt som möjligt. Se inte detta som ett råd att investera, gör egen analys och bedömning. All handel med aktier innebär risker. Jag äger aktier i bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?