Post entry

Active Biotech – Ett högst sannolikt scenario

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

– är att Teva och FDA fullföljer den sista studien med målet att använda sig av 1,2 mg för att styrka Laquinimods potential. Självklart ligger inte bara vinstintresse till grund för detta, men ur mitt perspektiv så kommer denna studie att öka efterfrågan och priset på Laq. Tevas patent för Copaxone löper fram till 2014, så det finns utrymme att fila på Laq för att få ut så mycket som möjligt. Detta innebär inte att Laq får förhinder. Tvärtom, lanseringen av Europa kommer att ske under tiden som FDA och Teva bedriver sin studie.

Summeringen som följer är: Laquinimod är redo för marknaden, och den kommer först till Europa, varpå patienter i Nord Amerika kommer att kunna använda den fast då endast med 0,6 mg. När studien är klar så kommer Nord Amerika och självklart även Europa att kunna ordinera, marknadsföra 1,2 mg.

Active Biotechs aktievärde är och kommer alltid att vara ifrågasatt. Vilket är fullt naturligt. För oss invigda, pålästa, så upplevs minsta lilla nedgång i aktien som idioti. Vi har ett försprång, och det är att köpa så mycket vi bara kan innan första utbetalning ifrån Ipsen (Tasquinimod) kommer, och framförallt innan Teva betalar ut sin för Europa (Laquinimod).

Vi har inom loppet av fyra år två världsledande läkemedel. Med kännedom av aktien så kan du köpa och sälja AB´s aktie och öka på din redan befintliga portfölj. Men var vaksam så att du inte hamnar mellan nyheter, s.k. triggers då det kan stå dig dyrt. Betänk sedan att om du har likvida medel så öppna ett ISK (Investeringssparkonto) du blir då skattad ca: 500 SEK på 100 000 SEK i dagsläget, oavsett hur mycket vinst du gör...

Mitt råd kvarstår: Köp Active Biotech!

Hälsningar!

M.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?