Post entry

ADDvise Group: Ett riktigt turnaround case i en mycket snabbväxande miljardmarknad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En ledande leverantör med stora tillväxt möjligheter!

Ett Nytt guldkorn som har precis kommit in i den långsiktiga portföljen!

ADDvise Group är Sveriges ledande leverantör av utrustning, helhetslösningar i form av produkter och tjänster till sjukvårds- och forskningsenheter.

Bolaget har en expansiv tillväxtstrategi (13 st förvärv sedan starten) med syfte att höja aktieägarvärdet och bredda verksamheten både geografiskt och produktmässigt (USA är inkluderad).

1.Pandemin har medfört en väsentligt högre orderingång som uppgick i Q1,2020 till 137 mkr vilket motsvarar en organisk ökning på 37%.

2. Omvänd vinstvarning (2020-07-15)

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/07/15/addvise-omvand-vinstvarning-prel-ebitda-15-mln-kr-2-kv-72.html

3. Avtal med Laborie med ett sammanlagt ordervärde om minst 50 MSEK i mars.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2020/03/05/addvise-group-ab-addvise-tecknar-ett-nytt-avtal-med-laborie-med-ett-sammanlagt-ordervarde-om-minst-50-msek-regulatoriskt-meddelande.html

4. Orderingång under april uppgick till cirka 49 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med cirka 66 procent jämfört med samma period föregående år. Två order gällande provtagningspinnar till ett värde av 12 miljoner kronor, fler beställningar att vänta?!

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/05/06/addvise-orderingang-april-66-fortf-storningar-i-logistik.html

5. Nettoomsättningen i Q2,2020 uppgick till 101,8 MSEK (92,5), en organisk ökning med 10,0 % jämfört med samma period föregående år, EBITDA uppgick till 15,1 MSEK (7,3).

6. Kassaflöde från den löpande verksamheten för perioden (Januari – juni 2020) uppgick till 29,2 MSEK (2,5) vilket motsvarar ca 32% av börsvärdet just nu!

7. Bolaget har levererat starka siffror trots att många operationer och ingrepp av planerad art har skjutits på framtiden och därmed har försäljning av utrustning som används vid dessa ingrepp kraftigt minskat, lägg till det fortsatta störningar i leverantörskedjan ( vilket innebär ännu bättre resultat vid mindre lockdown och en explosion i försäljningen efter att man tagit fram vaccinet!

  1. “Viktig punkt” : Nettoskulden i förhållande till EBITDA uppgick till 4,6 (8,2) väsentlig förbättring! Det intressanta är att bolaget närmar sig målet på (3) vilket kommer stärka den finansiella positionen enormt “ Nyckeltalet är oerhört viktigt då de stora bankerna/investerare lägger en stor vikt på det ifall bolaget vill ta ett lån/emittera aktier genom en riktad nyemission till intressenter för att finansiera ett förvärv, vilket resulterar i mycket bättre villkor och speciellt när bolaget har en expansiv tillväxtstrategi som ADDvise, bolag med såna strategier ökar markant i värdet vid förvärv (Bayn Europé, mer än 600% ökning i ett år!) ”

9. Fler förvärv för att bredda produktportföljen är på gång! (enligt den senaste rapporten).

10. Fina insiderköp av VD och ledningen och inte ens en enda avyttring sedan 2017-05-15.

https://marknadssok.fi.se/Publiceringsklient/sv-SE/Search/Search?SearchFunctionType=Insyn&Utgivare=ADDvise&PersonILedandeSt%C3%A4llningNamn=&Transaktionsdatum.From=&Transaktionsdatum.To=&Publiceringsdatum.From=&Publiceringsdatum.To=&button=search&Page=1

Aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar en vidare kursuppgång. Dessutom ligger aktien nära stödet (golvet i en uppåtgående kanal) efter att ha sjunkit från toppen (1,43kr) under låg omsättning (AVA har varit nettosäljare) så fallhöjden är minimal!

På kort sikt har aktien gått ner och gjort en hälsosam rekyl, stängt gapet och hållit sig över MA50. Ett brott upp med bra volym genom 1.24 kronor kommer ge en köpsignal.

Screen Shot 2020-08-17 at 19.31.12.png

Här pratar vi om “ett riktigt turnaround case”, välskött bolag som tjänar pengar och visar fina siffror på svart och vit!

Aktien har en uppsida på minst 500% på långsikt vilket motsvarar ett börsvärde på (357msek) som är ett rimligt börsvärde i förhållande till bolagets omsättning I en mycket snabbväxande miljardmarknad.

Jag äger aktier i bolaget. Analysen ska inte betraktas som en köprekommendation!

Dagenskurs: 1,21kr

Twitter: https://twitter.com/Serieh_Ahmad

Facebook: https://www.facebook.com/groups/309909706686277/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?