Post entry

Addvise Group - Gynnsam position under en pågående corona-pandemi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

ADDvise är Sveriges ledande leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter till både offentlig sektor och privat.

Addvise Group är ett medtech- och labföretag som levererar utrustning och helhetslösningar till sjukvård och forskningsenheter. Bolaget är verksamt inom 2 affärsområden; Lab och sjukvård. Försäljning sker globalt men främst i Norden. Men den näst största, och kanske viktigaste marknaden finns i Nordamerika, där vill Addvise fortsätta växa.

Förvärv är en av de viktigaste komponenterna i ADDvise-koncernens tillväxtstrategi. Bolaget har sedan starten gjort 13 st förvärv där ett av de senaste bolagen, finska Sonar, visat sig vara ett substantiellt förvärv och dess resultat har både uppfyllt och överträffat förväntningarna.

Marknaden i USA växer, framförallt ser läget positivt ut för affärsområde Sjukvård och dotterbolaget Surgical Tables, STI som har 90–95 procent av sin marknad i USA. Surgical Tables - Operationsbord av hög kvalitet. Marknaden för operationsbord växer varje år och här räknas Addvise Group som en av de ledande aktörerna.

COVID19-

Hittills har coronaviruset medfört en väsentligt högre orderingång, framför allt inom affärsområdet sjukvård som har en markant ökning. Affärsområdet förser bland annat sjukvården med provtagningsutrustning som används för att testa patienter för COVID-19, vilket har varit en av drivkrafterna bakom den högre orderingången.

Orderingången i Q1’20 uppgick till 137 mkr vilket motsvarar en organisk ökning på 37%. Under mars månad fick bolaget en stororder från Kanada värd 50mkr. Även ett par order gällande provtagningspinnar till ett värde av 12 miljoner kronor under april månad.

På grund av bland annat störningar i leverantörskedjan lyckades bolaget inte omsätta den ökade orderingången till intäkter, vilket gav en negativ finansiell påverkan i q1 2020, men kollar man lite längre fram till q2 -q3 så bör bolaget sannolikt ha förbättrat sina resultat.

Kraftigt förbättrade kassaflöden under 2019 gjorde att bolaget föreslog utdelning till Addvise aktieägare. Utdelningen slopades sedan under q1 2020 på grund av den ökade orderingången, vilket får ses som helt rimligt. Addvise växer, det fjärde kvartalet 2019 var ett av de starkaste i bolagets historia och 2020 har rivstartat med rekordhög orderingång.

Sammanfattningsvis är Addvise Group är ett välskött företag och ett spännande alternativ under dessa corona-tider och en uppvärdering av aktien från dessa nivåer känns inte orimlig om man är villig att vänta på kommande rapporter.

  • Gynnas av ökad efterfrågan på covid19-relaterad utrustning
  • Fler beställningar att vänta
  • Vd äger många aktier som näst största aktieägare
  • Relativt oupptäckt bland investerare
  • Börsvärde vs orderingång i q1
  • Riktkurs finns 1.85 - 2:15 kr i Analysguiden
  • Ordrarna på 137,5 mkr kommer att visas i kommande rapport

Mvh

Källor

https://links.penser.se/f/a/addv_20200414.pdf

https://www.addvisegroup.se/om-addvise/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?