Post entry

Adverty i jämförelse med Gold Town Games

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har ägt en del aktier i Adverty och har sålt inför rapporten. Eftersom jag trodde Q1 rapporten inte skulle bli särskilt bra. Den kom som en överraskning och aktien rasade kraftigt. Kvartalet är ett av Advertys sämsta någonsin och hur ska man därför värdera aktien!?

Den bästa modellen anser jag att värdera Adverty just nu när de saknar helt intäkter i stort sett. Det är i jämförelse av marknadens värdering med liknande bolag.

Adverty har en intressant teknik men bristen på intäkter senaste 3 åren väcker naturligtvis frågan om affärsidén. Är den realistisk? Om allt var så bra borde väl omsättningen varit bättre!? Q1 präglades av betydligt fler ADs i spel med Advertys logga än vanligt. Ändå var sales bland det sämsta någonsin i bolagets historia.

Så vad bör en marknadens värdering av Adverty vara? Jo det är att titta på andra bolag inom gaming som utvecklar något liknande. Det närmaste bolaget att jämföra med blir då Gold Town Games. De utvecklar en egen lösning med Ingame reklam.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/04/29/gold-town-games-gold-town-games-ingar-samarbete-med-betway-group.html

De har också en egen plattform för spel utveckling. Bland flera bolag på börsen anser jag Gold Town Games är det mest rimliga att jämföra med

GTG har dock en bättre lönsamhet i grunden på några miljoner per kvartal. Vilket är avsevärt bättre än Adverty. Men även andra mjukvaru bolag med låga intäkter som Adverty värderas som GTG. Då tänker jag på nynoterade JS Security bla.

Finns flera exempel på bolag i Advertys situation som värderas mellan 40-50 miljoner på börsen och jag hävdar att efter Q1 och bolagets historik senaste åren. Är det vad som är en ”marknadens värdering”. Speciellt då liknande bolag värderas till ungefär samma.

50 miljoner i värdering för Adverty är runt 2-3 kr aktien. Det hävdar jag är rimligt med stöd av hur de flesta andra bolag på börsen i samma sits värderas till. Speciellt nu när det är fler iPos än någonsin så bör Adverty värderas likt motsvarande bolag.

Äger inga aktier i bolaget.

/Bjänn

https://mobile.twitter.com/Bjaentrading?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?