Post entry

Aegirbio – i slagläge !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med en triggerlista som ser explosiv ut så finns alla förutsättningar för ett massivt utbrott i Aegirbio-aktien.

Aegirbio som listades på First North i slutet av juni ryckte snabbt upp från noteringskursen 7,50 kr och peakade på 38 kr blott en månad senare.

Från ATH så har nu aktien rekylerat 42 % samtidigt som det finns en uppsjö av triggers som bör kunna bockas av framöver vilket borgar för ypperliga möjligheter för aktien att avancera.

Mätteknik med potential att spara miljardbelopp

Bolagets kärna är en mätteknik som mäter mängden läkemedel i patientens blod och säkerställer att patienten får exakt rätt dos, vare sig för lite eller för mycket. Detta har hittills varit ett olösligt problem som kostat sjukvården enorma summor.

Supersnabbt covidtest har tillkommit

Det som nu tillkommit är ett covidtest vars finess är enkelheten, ( tas via saliv) och snabbheten , ( ca. 5 minuter)

Den 12 november kom Aegirbio med nyheten att övertygande resultat erhållits i såväl Sverige som i Italien:

https://www.aegirbio.com/news/aegirbios-covidtest-levererar-overtygande-resultat1/

och det heter alltså att ”nu” skalas produktionen upp och att lansering ska ske under Q1, Q1 är ju faktiskt bara veckor bort nu !

FDA,(USA:s läkemedelsmyndighet) - snabbgodkännande

24 november kom denna nyhet om FDA snabbgodkännande där vi kan läsa att produktionskapaciteten redan under Q1 ska uppgå till 100 000 st /dag:

https://www.aegirbio.com/news/aegirbio-startar-fdaprocessen-for-snabbgodkannande/

Och att man så snabbt lyckats ta fram ett covidtest beror på att man förvärvat bolaget Viraspec:

https://www.aegirbio.com/news/aegirbio-ab-starker-sin-satsning-pa-covid19-och-forvarvar-viraspec-ab/

Ett antal covid-triggers

FDA godkännande , godkännande i mellanöstern och orders som vi alltså bör få i nästa kvartal är ju supertriggers som bör sätta fart på kursen ordentligt.

Marginalen/test i dessa pandemitider bör dessutom vara väl tilltagen och 100 000 st tester i potentiell försäljningsvolym/ dag, ja det bör ju bli en ansenlig omsättning det.

Stor marknad för sköldkörtelrelaterad sjukdom

Som om inte ovanstående marknader skulle räcka till så slog ju Aegirbio till och förvärvade bolaget Thyrolytics, se pm 22 sep:

https://www.aegirbio.com/news/aegirbio-ab-fortsatter-sin-forvarvsresa-och-forvarvar-diagnostikbolaget-thyrolytics-ab/

Thyrolytics kommer vidga Aegirbios erbjudande med en precis och unikt enkel testplattform för sköldkörtelrelaterade sjukdomar.

Sjukdom i sköldkörteln är vanligare än man kan tro och drabbar cirka 10% av världens befolkning. Marknaden för sköldkörtelsjukdomar uppskattas som vi kan läsa i pm:et till mellan 2,8 och 3,2 miljarder dollar år 2025 !

Här har vi en fin trigger i form av klinisk validering av test för Tyroidea Stimulerande Hormon (TSH), en markör för att se om sköldkörteln fungerar korrekt.

                                                         Fler förvärv lär vara på gång

Aegirbio har visat aggressiv förvärvstakt och jag tror inte att tempot kommer sänkas. Det blir mycket spännande att se vilket som blir nästa bolag att inkorporeras.

                                                         In på större utländsk lista 2021

Och sen har vi ju planerna på en listning på en större marknad nästa år. Det är ju inte svårt att lista ut att det är USA man siktar på därför att Aegirbio redan har närvaro där i form av styrelseledamoten Bradley Messmer.

Supervinnare år 2021

Jag tror att Aegirbio har alla förutsättningar att bli en supervinnare år 2021.

Messmer blev förra året utsedd till USA:s mest inflytelserika VD i läkemedelsbranschen, smaka på det !

Med lite ironi skulle man kunna säga att den som inte tror att det kommer hända Aegir-saker i USA kan inte vara vid sina sinnens fulla bruk.

Och ska man in på USA börsen vill det till att man får upp bolagsvärdet, d v s att man kommer leverera och det är just precis det jag tror att VD Martin Linde och Aegirbio kommer att göra.

Bästa Hälsningar

Carpe Diem

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?