Post entry

Aegirbio – Lindes nya guldägg ? !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aegirbio-aktien går på knock direkt då den idag noterades på First North. Upp 40 % och en omsättning på 11 m kr efter knappa tre timmars handel. Helt fantastisk start !

Det är svenska LifeAssays och amerikanska Abreos BioSciences  som är föräldrar till detta börsbolag som när man gräver lite ser ruskigt spännande ut.

Välkända småbolagsprofilen Martin Linde  är VD för Aegirbio och Linde noterade ju som ordförande för en vecka sedan en annan kursraket, Biofrigas på Spotlight som dragit 54 % på en vecka.

Aegirbio har utvecklat en mätteknik med potential att spara miljardbelopp i minskade sjukvårdskostnader.

Bolagets mätteknik mäter mängden läkemedel i patientens blod och finessen med detta är att vårdgivaren ska säkerställa att patienten får exakt rätt dos, vare sig för lite eller för mycket vilket är ett gigantiskt problem inom sjukvården fram till dags dato.

IPO:n tecknad till 307 %

Via IPO:n som tecknades till 307 % så fick man in maximala 17,25 m kr, ( före emissionskostnader ) och står nu rustade för att kommersialisera sin unika mätmetod.

Det bästa av 2 världar = Aegirbio

Aegirbio använder sig av Abreos Biosciences s.k veritopmolekyler som liknar de proteiner som biologiska läkemedel binder till. Med dessa molekyler fastställs koncentrationen av biologiska läkemedel i en patient genom ett enkelt blodprov. Vid analysen av blodprovet används sedan LifeAssays MagniaReader, en plattform för tester utförda på vårdenheter och i laboratoriemiljö.

LifeAssays testplattformar bygger på att patientens blodprov analyseras med magnetism vilket skiljer sig från konkurrenternas metoder som baseras på optiska analysmetoder. Genom kombinationen av veritope-plattformen, där halten av ett aktivt biologiskt läkemedel i blod bestäms, och LifeAssays plattform för tester via MagniaReader, kan bolaget därför adressera en större marknad genom att sprida testande utanför det centrala laboratoriet till sjukhus, kliniker och enskilda patienter. Samtliga bolagets tester kan köras på samma MagniaReader-instrument när de kommer ut i POC-format (ett diagnostiskt test som utförs i vården), samt senare på miniatyrversionen QDA i PON-format som är ett diagnostiskt test och kan utföras av patienten själv i hemmet.

Bolaget kommer fokusera på sjukdomar inom neurologi, autoimmuna sjukdomar och cancer.

Dessa sjukdomar utgör ju en minst sagt stor marknad och Aegirbio har under första kvartalet 2020 inlett försäljning i USA av testet MoNATor för läkemedlet Tysabri, som används för behandling av den neurologiska sjukdomen Multipel Skleros (MS).

Covid 19 potential – enorm trigger

I början på maj fick Abreos Biosciences och därigenom även Aegirbio, stor uppmärksamhet i tidskriften BioWorld för potentialen att utveckla antikroppstester för att fastställa immunitet mot såväl bakterier som SARS-CoV-2, viruset som orsakar Covid-19.

Även dessa tester ska bygga på veritopmolekylernas kapacitet att precist efterlikna de delar av virus och bakterier som kroppens immunsystem binder till och därmed kunna påvisa immunitet i patienterna. För detta ändamål har Abreos Biosciences lämnat in en ansökan till den amerikanska regeringen för att påskynda utvecklingen av ett veritope-baserad test och dess integration i MagniaReader-plattformen.

I artikeln i BioWorld, där tekniken beskrivs som nästa generations antikroppstest, framhålls att utvecklingen kan leda till tester med betydligt bättre prestanda än de som erbjuds på marknaden idag. I MagniaReader blir testerna dessutom både kvantitativa och möjliga att användas på exempelvis en vårdcentral med samma prestanda som i laboratorier.

Länk till artikeln i Bioworld här:

https://www.bioworld.com/articles/434943-antibody-testing-for-covid-19-prepares-for-its-closeup-in-bid-to-ease-pandemic-restrictions

Fokus på USA

Bolaget adresserar alltså monstermarknaden USA och vem som helst förstår att lyckas man ta en hyfsad del av kakan så lär ju paybacken bli fantastisk. Det fina är att Aegirbio redan har etablerade kommersiella genvägar via Abreos upparbetade kontakter.

Ledning/styrelse

Det är alltså Martin Linde som är VD och presentation nästan överflödig men han är involverad i ett antal olika börsbolag bl.a Optifreeze, Biofrigas, LifeAssays och Acousort.

Det som verkligen sticker ut är namnet Bradley Messmer i styrelsen. Det är alltså han som är VD för Abreos Biosciences och kika på detta:

https://www.lifeassays.com/ir-news-events/abreos-biosciences-vd-utsedd-till-usas-mest-influensrika-vd-i-lakemedelsbranschen-2019-12-09

Hela USA:s mest influensrika VD i läkemedelsbranschen – jo jag tackar jag !

Övriga styrelseledamöter är Anders Ingvarsson, Fredrik Häglund, Kristian Enkvist och Seppo Mäkinen som alla sammantaget verkar ha bra kompetens.

Ägarbild

LifeAssays, där Martin Linde är styrelseledamot och storägare äger tillsammans med Abreos lejonparterna av aktierna i bolaget Kikar man på teckningstagande i Aegirbio så hittar man ytterligare en intressant Biofrigas koppling. Det är storinvesteraren John Fällström som verkar ha näsa för raketer och han slantade upp friska 2 m kr i IPO:n. Det var ju han som satsade 5 m kr i Biofrigas.

Värdering

Kursen ligger i detta nu på 10,78 kr kr vilket ger oss ett bolagsvärde på knappa100 m kr.

Kurspotential

Möjligheterna för aktien ter sig enorma. Kablar man ut nyheter i stil med att man är på väg att lyckas med sitt Covid-test då lär det bli skaplig buzz runt bolag och aktie !

Senaste nytt Senaste nytt Senaste nytt

Där poppade det just upp ett köp på finansinspektionens insynshandel av VD Martin Linde på 98 167 st aktier á 9,50 vilket alltså är en ytterligare investering för honom på nästan 1 m kr, tala om att tro på sitt bolag. Och dessutom ca. 27 % över teckningskursen i IPO:n – wow

Passar på att önska en riktigt härlig helg !

Bästa Hälsningar

Carpe Diem

Ps Det finns som sagt en hel del kopplingar till Biofriogas som nämnts, mer om Biofrigas läs bloggen: https://www.redeye.se/arena/posts/biofrigas-den-goemda-naturresursen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?