Post entry

Kursraket Aerocrine, fortsätter upp...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aerocrine, fortsätter resan :o)

Aerocrine, listad på stockholmbörsens small-cap lista, fortsätter att rusa.. Varför?

- Försäkringsbolaget för hälso- och sjukvård i regionen, Mid-Antlantic i USA, Carefirst Bluecross Blueshield, sägs ha antagit en intern policy för att mäta utandad mängs kväveoxid skall vara medicinskt nödvändigt av patienter för behandling av astma. Detta leder till att försäkringsbolaget kommer att betala för Aerocrines metod, och för att använda?! deras utrustning för mätning av astma och lungsjukdomen KOL, som bolaget själva har utvecklat. Aktien började den branta uppgången i början av förra månaden, efter en resultatrapport för Q2-09, och fick ett verkligt ryck igen den 21/8 efter att Aerocrine meddelade att genombrottet på den amerikanska marknade var ett faktum.. Detta meddelande har lyft Aerocrines börsväde till ca. 1miljard, från dryga 330 miljoner..

Man ska hålla för öga, att Aerocrine är (ännu så länge!!) ett förhoppningsbolag, som ännu inte visat vinst..

Nu till den kluriga frågan; Är detta bara början vi sett på kursutvecklingen? Eller fylls det lite väl mycket varmluft i ballongen?

Ps. Om andra försäkringsbolag kommer att ställa sig bakom Carefirst Bluecross Blueshield beslut, och kräva samma metod.. Om så är fallet, och allt faller på plats, är dagens aktiekurs ett minne blott..

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?