Post entry

Aerowash - Triggers i höst kan lyfta aktiekursen ordentligt!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aerowash tillhandahåller en produktionsklar och färdig tvättrobot för flygplan. Skrev en tidigare analys om bolaget att ett möjligt avtal med Boeing eller Airbus skulle kunna presenteras, vilket också blev fallet. Avtalet med Airbus innebär att lägga in AW 12 (Aerowash robot) i underhållsmanualen för Airbus flygplan samt i Airbus verktygs- och utrustningsmanual. Under hösten kommer steg 2 (verifiering i operativ miljö) genomföras på plats i Helsingfors då Airbus inte haft haft några väsentliga anmärkningar på dokumentationen (steg 1). En enorm trigger för ett bolag som värderas till under 40 MSEK. Samtidigt väntas svar från en upphandling i Asien presenteras samt andra kursdrivande triggers.

Det finns idag ett starkt tryck från flygindustrin att effektivisera underhållsprocessen då flygplatserna är överbelastade och branschen står inför tillväxt. Bolaget befinner sig i teknologisk framkant utan större konkurrens på en gigantisk marknad. Enligt Aerowash VD Niklas Adler finns det bara en riktig konkurrent som heter Aviator Group vars system är baserat på en äldre teknologi. Aerowash har under det senaste åren utvecklat AW 12 som bygger på den modernaste teknologin. Fortfarande 2018 tvättas ca 99 procent av världens alla flygplan för hand med hjälp av skurborstar, stegar, skylifts med mera. Nu står en hel industri inför en övergång till automatiserade tvättrobotar!

Avtalet med Airbus kan innebära guldregn för aktieägarna

I maj presenterade bolag ett PM att de ingått ett avtal med Airbus som är den största flygplanstillverkaren i världen. Steg 1 är redan avklarat då Aerowash har levererat teknisk dokumentation till Airbus enligt parternas avtal. Airbus har inte haft några väsentliga anmärkningar på dokumentationen.

Under hösten kommer steg 2 (verifiering i operativ miljö) genomföras på plats i Helsingfors. Efter genomförd och godkänd verifieringsprocess kommer Airbus att lägga in AW 12 i underhållsmanualen för Airbus flygplan samt i Airbus verktygs- och utrustningsmanual. Lägger Airbus in AW 12 i sina manualer för tvätt av sina flygplan runt om i världen kan man bara spekulera i vad som kommer hända med aktiekursen. Skulle aktiekursen stiga till 40-50 SEK hade börsvärdet endast uppgått till dryga 200 MSEK.

Att skriva analyser om aktier som redan stigit flera 100 procent är en sak, dagens aktiekurs är definitivt något helt annat. Aerowash är ett bolag som många andra som försöker slå sig in på stora marknader. Inte sällan brukar jämförbara bolag med liknande börvärde enbart befinna sig i utvecklingsfas. Mycket sällan man hittar bolag med så lågt börsvärde (ca 40 MSEK) och som har färdigt produkt samt avtal med världens största aktör inom branschen.

Trots avtal med Airbus handlas bolagets aktie fortfarande under introduktionskursen på 20 SEK, vilket vid den tidpunkten motsvarade ett börsvärde på ca 44 MSEK.

Aerowash väntar besked från upphandling i Asien samt räknar med fler ordrar från Nordamerika i höst

I ett PM i sommar där bolaget uppdaterar om marknadsläget kan man läsa bland annat följande: "I Asien inväntas besked in en upphandling." Ställde frågan till VD Niklas Adler på telefon vart jag kunde finna mer information om upphandlingen. Han bekräftar att det rör sig om en upphandling på 4 st robotar där Air India är kunden. Uppskattat ordervärde bör hamna kring 11-12 MSEK då ordern tidigare från Air Canada på 3 st robotar uppgick till 8,4 MSEK. Mer om upphandlingen går att läsa i nedansteånde länk:

http://mmd.airindia.co.in/aimmd/tender/AIATSL%20CB%204%2017%2018%20R11.html

Under juni månad genomförde bolaget en fördjupad systemutbildning för Air Canada som börjat använda sig av AW 12. Utbildningen var mycket uppskattad. Samtidigt med denna utbildning genomfördes en demonstration av AW 12 hos Air Canada i Toronto för bolagets USA-distributör där representanter för Air Canada redogjorde för sina positiva erfarenheter av AW 12. Mot bakgrund av den lyckade demonstrationen och den positiva feedbacken från Air Canada är bolagets bedömning att deras USA-distributör under hösten lägger beställningar på minst 3 st system (i enlighet med parternas avtal). Air Canada har ca 200 flyg i sin flotta så möjligheten till fler inköp av robotar finns helt klart.

Även den europeiska marknaden ser lovande ut. Ett stort antal demonstrationer är planerade för hösten med några av de största europeiska flyg- och servicebolagen.

Bolaget har nyligen stärkt kassan ytterligare

Bolaget har nyligen tagit in 5,2 MSEK och stärkt kassan vilket innebär att kassan är stark och bolaget inte befinner sig i ett ansträngt finansiellt läge. Emissionen motsvarar en utspädning om 15,1 procent. Totalt antal aktier ökar från 3 703 979 till 4 362 207 stycken. Emissionskursen var 7,90 SEK. Emissionen beräknas kunna registreras omkring den 10 augusti 2018 och aktierna beräknas kunna bokas ut via Euroclear ca en vecka därefter. Stor mängd av befintliga aktier ägs av ledning och styrelse vilket stärker tilltron till bolaget.

Skälet till att Aerowash genomfört en riktad nyemission är att "bolaget knutit till sig en grupp professionella investerare som kommer att bidra med kompetens och kontakter till gagn för bolaget och aktieägarna", skriver bolaget.

"Denna emission hjälper oss realisera våra offensiva planer", säger vd Niklas Adler i pressmeddelandet.

Teknisk analys

Aerowash AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 10.33. Ger signal om vidare uppgång till 13.42 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid cirka 10.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Uppsidan stor i aktien

Även börsplus analytiker är mycket positiva till Aerowash och ser ett tänkbart börsvärde på 125 miljoner 2018 (ca 200 procent från dagens kurs kring 10 kr) baserat på att bolaget säljer 8-10 robotar i år. Det ska tilläggas att avtalet med Airbus då inte var klart när analysen publicerades.

En nischad aktör med låg konkurrens som nått marknadsacceptans brukar belönas med höga p/s-multiplar på börsen. Ett börsvärde på 125 Mkr känns inte orimlig då (p/s 5). Kan Aerowash på sikt nå 10 procent av den bedömda marknaden kan en försäljning av 100 system vara möjligt och i så fall är bolaget en rejäl framgång.

Aktien och värderingen framstår låg och anser vi bör se en ordentlig uppvärdering i Aerowash inför alla triggers som ligger i höst.

Mer information om bolaget går även att läsa i tidigare analys:

https://www.redeye.se/arena/posts/aerowash-har-roboten-som-ska-effektivisera-flygindustrin

Disclaimer:

Är själv aktieägare, all handel med aktier medför en risk och beslut sker på eget ansvar. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/05/04/aerowash-aerowash-har-tecknat-avtal-med-airbus-avseende-tool-approval.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/08/01/aerowash-beslut-om-riktad-nyemission-fattat.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/07/06/aerowash-aerowash-uppdaterar-kring-marknadsutvecklingen.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/07/06/aerowash-statusuppdatering-aerowash-ab-publ.html

https://www.redeye.se/arena/posts/aerowash-har-roboten-som-ska-effektivisera-flygindustrin

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/01/23/aerowash-aerowash-har-levererat-forsta-systemet-till-air-canada.html

https://www.youtube.com/watch?v=doO9SbkYVIo

https://aerowash.com/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?