Post entry

Aerowash - Vinterns stora vinnare?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aerowash är mycket nära ett kommersiellt genombrott som mycket väl kan innebära att företaget kan bli vinterns stora vinnare på börsen. Tillsammans med världens största flygplanstillverkare Airbus väntar nu två mycket händelserika månader!

Aerowash har utvecklat en tvättrobot för flygindustrin. Med den senaste tekniken ligger Aerowash i framkant mot sin enda konkurrent Aviator Group vars teknik som både är äldre och mindre avancerad än Aerowash tvättrobot AW-12. Branschen står inför ett paradigmskifte då merparten av flygbolagens flygplan fortfarande 2018 tvättas manuellt. Påtryckningar om effektivisering inom flygbranschen är stor till följd av den ökade tillväxten inom branschen. Flygbolagen förlora stora summor när flygplanen står stilla på marken. AW-12 reducerar ställtider med fem till sex timmar samt ökar säkerheten för de som utför arbetet avsevärt. Även antal mantimmar minskar betydligt med så mycket som mellan 22-33 timmar beroende på flygplansstorlek och modell.

En bekräftelse att bolagets robot AW-12 ligger helt rätt i tiden fick vi meddelat den 22 oktober i år. Världens största flygplanstillverkare Airbus har lagt in Aerowash tvättrobot i sina underhålls- verktygs och utrustningmanualer. Airbus har godkänt AW-12 för tre flygplansmodeller och ytterligare 3 modeller väntas presenteras inom kort enligt Aerowash. Med Airbus godkännande i ryggen stärks bolagets position i nuvarande och framtida upphandlingar rejält.

Aerowash teknisk avancerade tvättrobot AW-12 med alla dess fördelar.

Tungrodd handtvätt, en föråldrad och ineffektiv metod för tvättning av flygplan.

PM med ordrar bör presenteras mycket snart

Man kan enligt bolagets tidigare PM läsa följande:

“Mot bakgrund av den lyckade demonstrationen och den positiva feedbacken från Air Canada är det vår bedömning att vår USA-distributör under hösten lägger beställningar på minst tre system (i enlighet med parternas avtal).”

“Utfallet av pågående försäljningsaktiviteter kommer vi kunna se först under slutet av året”

Samtidigt deltar Aerowash i en upphandling med Air India där fyra tvättrobotar väntas säljas vid positivt utfall. Det kan alltså komma ordrar i närtid omkring 20-25 MSEK vilket motsvarar en tredje del av Aerowash börsvärde på ca 70 MSEK.

_“Även den europeiska marknaden ser lovande ut. Ett stort antal demonstrationer är planerade för hösten med några av de största europeiska flyg- och servicebolagen._

Dessa demonstrationer kan mycket väl också leda till direkta ordrar eller offerter på större upphandlingar. Kvalitetsstämpeln från Airbus borde nu leda till att AW-12 blir det självklara valet för flygplansbolagen runt om i världen.

Aktiekursen och insiderköp

Aerowash gick till börsen i februari 2017 och introduktionskursen var då 20 kr till ett börsvärde på 44,5 MSEK. Första året hade bolaget stora utvecklingskostnader av AW-12. Därefter har bolaget sålt tre system till Air Canada och ingått avtal med världens största flygplanstillverkare Airbus. Något som är enormt stort för ett litet bolag som Aerowash. Kassan är även påfylld och bolaget står redo för kommersiell expansion. Börsvärdet uppgår idag till dryga 70 MSEK baserat på en aktiekurs på 16,65.

Det ska även tilläggas att den 25 oktober 2018 köpte styrelseledamot Lars Westlund aktier till kursen 16,70 kr för närmare 500.000 kr. Att även VD och grundaren Niklas Adler äger ett stort antal aktier, vilket stärker tilltron till bolaget och dess framtidsutsikter.

Inte nog med att det ser lovande ut fundamentalt och flertalet triggers ligger runt hörnet, även det tekniska indikationer är klart positiva.

https://www.youtube.com/watch?v=Ngj7NMH6z-8&t=1064s

Trading Direkt säger att det fortsatt är positiva till Aerowash och tror på fortsatta uppgångar. En positiv underton, G-kraften är sorterade för uppgångar. Både de korta och långa medelvärdena och alla pekar nästan bortsett från MA20 uppåt.

Disclaimer:

Äger själv aktier i Aerowash. Aktier medför alltid en risk och alla beslut sker på eget ansvar. Det finns alltid en risk att du inte får tillbaka det pengar du investerat i aktier. Gör alltid din egen analys och research.

https://aerowash.com

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/10/22/aerowash-aerowash-far-godkannande-av-airbus-for-tvattrobot.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/08/30/aerowash-star-fast-vid-mal-om-8-till-10-salda-robotar-2018.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/08/01/aerowash-tar-in-drygt-5-mln-kr-utspadning-15.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/07/06/aerowash-aerowash-uppdaterar-kring-marknadsutvecklingen.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/05/04/aerowash-avtal-med-airbus.html

https://news.cision.com/se/aerowash/r/statusuppdatering-aerowash-ab--publ-,c2570567

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?