Post entry

Africa Oil och Shamaran, att välja rätt!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Africa Oil är en välkänd aktie numera. Den har jag plockat in i mig portfölj igen.

Africa Oil borrade torrt i Sabisa, men som det verkar som har en del "leads". Vart mer olja kan finnas i området. Ett sk. "petroleum system" vilket innebär porösa bergarter som olja kan finnas i fanns. DVS. sådana man ser i 3D seimiska studier. I Etuko-1 har man hittat olja och mer talar för att Etuko-1 är ett nytt fynd motsvarande Ngamia.

Tullow som är Africa Oils partner i licens 10BB fokuserar mer och mer på Lokichar Basin som är det enormt oljerika området där AOi har 50%.

Tidigare drev fynden i Ngamia-1 upp Africa Oils kurs mot 80 kr. Den negativa trenden i AOI verkar har brutits och kursen börjar leta sig uppåt. Snart kommer fler borrresultat och info om Etuko.

Jag gissar att marknaden kommer uppvärdera Africa Oil framöver med råge.

Storägare har börjat tanka AOI igen ex. aktörer via EPB och UBS.

Sedan varnar jag ännu en gång för Shamaran. Borr resultaten försenas och kursen sjönk. Samtidigt så är det numera enbart AVA = småsparare som numera köper upp kursen. STORA utförsäljningar sker dagligen nu främst ifrån SAB (Citigroup). MGF har börjat sälja igen och NON och AVA leder köpligan. De leder också haussar ligan och litar på nätmytomanen Greywolf som haussar sina egna innehav.

Så mellan AOI och Shamaran väljer Africa Oil mot 100 kr denna gången.

Sedan bör man även hålla koll på Shelton. Om det är någon aktie som plötsligt kan rusa 100% minst är det shelton. Aktien är nedpressad. Och sist något är på gång. Och allra sist. REMIUM dammsuger allt kring 20 kr. De har handlat Shelton aktier för flera miljoner kronor senaste veckorna!

Men passa er för Shamaran. Den pumpas upp nu enbart av småsparare. En klassisk varningsignal!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?