Post entry

Africa Oil - Det mest tilltalande energibolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Africa Oil är ett av de mest lockande investeringsalternativen inom energisektorn.

Det anser den kanadensiska investmentbanken Dundee Capital Markets i ett nytt månatligt marknadsbrev daterat den 7 april, där banken har en köprekommendation med en riktkurs om 88 kronor för oljeprospekteringsaktien.

Analyshuset låter sig inte nedslås av den senaste kenyanska torrborrning, Emong i Lokichar-bassängen, nyligen utan pekar snarare på de sju raka oljeträffar Africa Oil haft i området.

Men för att oljeprospekteringsbolaget ska kunna bibehålla sitt borrningsmomentum och investerarnas uppmärksamhet krävs att olja hittas i fler bassänger i år.

Under 2014 är det upp till sex nya möjligheter för prospekteringsborrningar att stöta på fyra nya oljebassänger, enligt banken. Här nämns de pågående borrningarna i den kenyanska brunnen Sala och den etiopiska brunnen Shimela bland andra.

I Lokichar-bassängen väntas utvärderingsborrningar i brunnarna Twiga-2 och Ngamia-2 och ett flödestest av Agete-brunnen under våren, enligt analysen.

Bland ytterligare händelser som kan komma att påverka värderingen av Lundin bolaget nämns resursuppdateringen som kan komma under innevarande kvartal och ytterligare information kring den etiopiska brunnen El Kuran-3.

Förutom borrningsprogrammet nämns även vikten av framsteg kring kenyanskt myndighetsgodkännande av utbyggnad av bland annat en pipeline under 2015/2016 med möjlighet att påbörja försäljning av olja två till tre år därefter.

/Cashnoproblem

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?