Post entry

Kan inte hålla mig borta från Alliance Oil och PA Resources längre.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej

Ni som brukar läsa mina blogginlägg då och då vet som vanligt vad jag kommer att skriva om(Rubriken gör det också uppenbart :P).

I dagsläget följer jag ganska precis 27 aktier. Jag följer primärt aktier inom klädbolag, energi- och råvarubolag samt detaljhandel. Sekundärt följer jag storbankerna och investmentbolag.

Nu dras allt mer och mer av min portfölj mot sitt absoluta fokus, oljan. Hittills i år har jag gjort ett minusresultat på knappt 2%. Detta räknar jag med att ta igen med råge de kommande sex månaderna. Min ambition är +20% för halvåret. Nu tror jag att samtliga mina oljeaktier står i, eller mycket nära, vad jag tror kan kallas "svingbotten".

Alliance Oil som jag sålde i närmare 118kr står just nu på 105kr. Den har jag köpt tillbaka. Jag tror på de löften bolaget gett om framtida produktion. Kursen straffades senast för att de låg i fas med sina prognoser. Marknaden är inte alltid(sällan?) rättvis.

PA Resources som gav flera av oss en blåtira(men även en vinst för många) står nu i 5,05kr efter att varit över 8,00kr nära årskiftet. Kursen är lika låg som förtroendet. Men i dagens kurs finns utrymme för tidigare besvikelser.

EnQuest som varit väldigt pålitilgt, har senast legat inom intervallet 14-16kr.

Jag kan inte se att kurserna för dessa oljebolagen är justerade för dagens oljepriser på ca 100$. Skulle bolagen dessutom stöta på nya fyndigheter bör kurserna justeras upp ytterligare. Jag skruvar nu upp mina kalkyler till att priset på olja kommer att hålla sig på en 100$-nivå.

Mina tre oljeaktier kommer att få tävla mot varandra i portföljen. Kalla det för OljeGrandprix2011 om ni vill. I min portfölj kommer dessa tre bolagen att få gå upp mot varandra och en vinnare skall koras.

Lundin Mining kommer att följa i deras "backdraft" tills dess att bolaget blir Symterra, och då gå ikapp.

Sist men inte minst ligger jag kvar i JAYS AB. Jag har respekt för den 10-procentiga kryddan som måste finnas i en framgångsrik portfölj. Kryddan är viktig för att man skall kunna bli förmögen på värdepapper inom en tid jag anser rimlig. I min portfölj ligge JAYS AB inte som en10-procentig krydda, utan istället som en drygt 25-procentig barbecue- eller bernaisesås.

Björn Borg åkte ut ur portföljen fast jag tror de kommer att uppvisa en än bättre försäljning i nästa rapport. Det är hetare aktier på gång! Tillväxten för oljebolagen tror jag blir riktigt stor. Jag är här för att ta risker och förverkliga drömmar. I ett positivt scenario ser jag denna tillväxt för bolagen 2011 från dagens nivå:

Alliance Oil: +40%

Lundin Mining: +30%

PA Resources: +40%

EnQuest: +30%

JAYS AB: +300%

Det är höga risker i min portfölj och jag respekterar att samtliga "+" tecken i slutändan kan få bytas ut mot "-" tecken. Men kan kopparpriset bara hålla sig över 9000$ och oljepriset på ca 100$ så gillar jag mina chanser. Ja, också såsen förstås... När man öst sig en rejäl portion bernais, får man hoppas att den smakar.

Min portföljfördelning i procent:

Alliance Oil: 14,52%

Lundin Mining: 30,66%

PA Resources: 15,02%

EnQuest: 14,67%

JAYS AB: 25,12%

Positionerna är tagna. Let the race begin!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?