Post entry

Alzinova ingår samarbete med CRST liksom Roche, Merck & Osuka mfl BP också gjort inom ALZ.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En nyhet som marknaden helt missat om Alzinova är att de inlett ett samarbete med CRST som står för Clinical Research Services Turku. VD lyfte upp det som en milsten. Men med tanke på handeln i aktien verkar marknaden inte fattat någonting av vad det innebär.

En nyhet som marknaden helt missat om Alzinova är att de inlett ett samarbete med CRST som står för Clinical Research Services Turku. VD lyfte upp det som en milsten. Men med tanke på handeln i aktien verkar marknaden inte fattat någonting av vad det innebär.

Clinical Research Services Turku är proffs på kliniska studier.

http://www.crst.fi/crst_clinical%20pharmacology.html

http://www.crst.fi/

Det är absolut inte vilka Biotech som helst som anlitar dom.

Alzinova inledde ett samarbete med dem nyligen.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/09/23/alzinova-alzinova-och-crst-inleder-samarbete-infor-kommande-kliniska-studier-av-vaccin-alz-101.html

"”Vi är mycket glada att Alzinova nu avancerar till nästa fas i arbetet med att utveckla en sjukdoms-modifierande terapi för Alzheimers sjukdom. Vi är också mycket glada att vi gör detta tillsammans med CRST som framgångsrikt har genomfört flera liknande projekt inom Alzheimers sjukdom. Deras erfarenheter och gedigna kunnande inom området innebär stora fördelar för oss när vi nu tar steget mot att påbörja studier på människa. Det är också glädjande att vi kommer igång med dessa detaljerade förberedelser i god tid. Det betyder att vi i nuläget väl följer vår tidplan.” säger Per Wester, VD på Alzinova AB

"

”Vi ser med glädje fram emot att genomföra detta intressanta projekt tillsammans med Alzinova. Samarbeten mellan företag inom Norden fungerar väl och är intressanta för oss, särskilt företag med sådan professionell personal som Alzinovas” säger Antti Iitiä, VD på CRST Oy.

"

I den senaste presentationen kallar VD detta samarbete en väsentlig milestone.

http://www.aktiespararna.se/ondemand

Att Alzinova inleder ett samarbete med dem visar främst att Alzinova är inget vanligt biotech på börsen. Det visar att de har något väldigt speciellt. Det finns dels inga andra Alzheimer bolag på börsen. Det finns några andra börsnoterade som anlitar CRST. Vicore Pharma gjorde det bland annat.

Alzheimer är troligen det mest heta nu inom Biotech globalt. Det är absolut området där de största behoven finns. Marknaden är synnerligen enorm.

De som kan Biotech aktier har förstått detta och att Alzinova har en intressant produkt. Vissa som har läst på lite mer har säkert köpt aktier eftersom de insett Alzinovas substanser är grymt unika och "värlsledande" just nu. Inom det området som verkar kunna bli det mest heta inom Alzheimer forskning. Det är kanske en anledning varför Alzinova inleder ett samarbete med CRST.

Bland prekliniska biotech inom Alzheimer så når inte alla klinisk fas. Därför är samarbetet med CRST en enorm fjäder i hatten för Alzinova. Något som marknaden inte fattat mycket betydelsen av.

Det andra med CRST är att inom Alzheimer bör man kika på CRSTs kunder som de hjälper vetenskapligt och kliniskt.

Jag googlade lite och kikade på historiska och nuvarande kunder CRST har samarbete med inom Alzheimer

https://alzres.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13195-016-0189-7

Flera länkar hittade jag. Men det intressanta är att det är uteslutande Big Pharma som anlitar CRST och andra mångmiljard Alzheimer Pharma inom ALZ området.

Några jag hittat är AC Immune, Merck, Otsuka Pharmaceutical Co., Roche, and TauRx Therapeutics.

Alzinovas börsvärde ryms ungefär 60 ggr till uppemot "10 000" gånger i börsvärdes jämförelse med de jättar som anlitar CRST inom Alzheimer.

Att Alzinova ett 100 miljoners bolag och anlitar nu CRST inom Alzheimer visar en vetenskaplig kvalite. Speciellt när man kikar på de andra bolagen som samarbetar med dem inom Alzheimer.

Om Alzinova genomför själva FAS 1 kommer det kosta ca 50 miljoner. Jag tror inte det är slumpen att Alzinova sagt hela tiden att de avser ta projektet så långt som möjligt själva i preklinisk fas. Inte att det är Alzinova som tar in det i FAS1 själva.

Att CRST samarbetet inleds bekräftar att de tar ett snabbspår. Då är det självklart att ha en stark tilltro att en kommande FAS 1 finansiering ordnar sig.

Att det ska bli en enorm fas 1 nyemssion är det definivt något Alzinova inte flaggat för.

När man tittar på de andra bolagen som anlitar CRST inom Alzheimer så visar det att Alzinova tillhör ett undantag på biotech marknaden. Att de har en substans som är på väg att konkurrera med jättarnas. Vilket ger dem en värdering till åtskilliga miljarder dollar i preklinisk och klinisk fas.

De bolag jag visade är nästan alla värderade till åtskilliga miljarder usd.

Den del av portföljen som fokuserar mot Alzheimer har miljardvärden i dessa bolag. Ex kika på Taurx och AC Immune. Jag har troligen missat något Alz bolag CRST samarbetar med.

Att VD i Alzinova kallar detta en milsten är inte så konstigt med andra ord.

Att majoriteten av marknaden inte fattat något av varken Alzinovas unika triggers och betydelsen av CRST. Det stämmer nog ganska bra. Annars skulle Alzinovas värdering blivit betydligt högre.

När man kikar på helheten och potentialen framöver i Alzinova är dagens värdering ett börsskämt. Bolaget värderas närmare andra Biotech som aldrig kommer bli något. Alzinova tillhör ett undantag med de samarbeten de tidigare har och nu med CRST. Det visar att Alz101 kan bli en framtida blockbuster kandidat. Att deras substans börjar jämföras med miljardjättarnas.

Nästan varje månad nu sker det nya miljardsatsningar inom Alzheimer området. Flera enorma licensavtal har skett nyligen. Jag hittar ingen annan bransch med så mycket riskkapital just nu. Större än det hypade Immunterapi enligt min bedömning.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?