Post entry

Amhult2 delårsrapport uppdatering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Om Bolaget

Amhult 2 AB är ett företag vars verksamhet i första hand är att bygga och förvalta byggprojektet Amhult Centrum, etapp II. Bolaget har som första mål att bebygga de tre fastigheterna i Amhult Centrum, etapp II. Därefter skall företaget successivt förvärva och utveckla nya byggnadsprojekt i närområdet där synergivinster kan göras med befintlig verksamhet. Bolaget bedriver även en mindre entreprenadverksamhet.

Rapport kommentar

Rapporten från Q1 gav egentligen inget nytt som inte stod i årsrapporten. Den löpande verksamheten visar återigen positivt kassaflöde. Intäkterna från första kvartal hamnar på samma nivå som för hela förra året vilket är glädjande. De finansiella intäkterna hamnade på 1,6 Miljoner kr vilket kan jämföras med 2 Miljoner kr för helår förra året. Jämfört med Q1 2009 förra året har resultat för löpande ökat från 575 000 förra året till 1,75 miljoner. Att resultatet är såpass mycket sämre än Q1 2009 14,5 kr/aktien mot årets 0,27 kr/aktie handlar om en värde förändring i fastigheter. Arbetet med att få tillstånd med byggnation i Amhult etapp II pågår för fullt, men tid för byggnation är inte klart. Vilket jag gärna skulle ha sett.

Värdering och möjligheter

Precis som jag skrev i analysen i april är företaget obelånat med omsättningstillgångar på 41,790 Mkr. Byggnadsvärdet uppgår till 175 MKr tas uppskjutna skatteskulder bort hamnar värdet på 190 MKr vilket kan jämföras med dagens börsvärde på 80 Mkr. Detta innebär att bolaget värderas till drygt 42 procent av bokfört värde. Byggnationen av Etapp II väntas påbörjas under andra halvan av 2010 vilket innefattar både bostäder och ett stort köpcenter. Kalkyler på förväntade intäkter är därför svåra att göra. Företaget funderade under årsmötet på att inleda ett återköpsprogram enligt brev från hemsidan i april med blev stoppade av aktiebolagslagen.Att detta kom på tal innebär att även de tycker värderingen av aktien är på tok för låg.

På den negativa sidan står att byggnationen försenats rejält på grund av lågkonjunkturen samt att Eigil Jakobsen äger 91 procent av rösterna i bolaget genom 2 025 000 A aktier och 608 000 B aktier. Ett annat faktum är att Eigil nettosålt sedan introduktion. Detta kanske inte man behöver dra några större växlar av med tanke på innehavet. Annan storägare är ledamot Alf Linqvist med 83 900. Övriga i styrelse och ledning har relativt obetydliga positioner. En annan negativ sak är att löpande verksamheten idag går med drygt 3,6 Miljoner kr plus per år vilket skulle ge ett (p/e) på 22,2 eller vinst 90öre per aktie vilket kan tyckas högt, räknar vi med dagens intäkter på likviditet hamnar värderingen runt (p/e) 11,4. Vinsterna ligger såldes i framtiden.

Sammantaget tycker jag ändå värderingen är för låg.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?