Post entry

Ogenomanalyserad Svensk Pärla med Uppsida

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Amhult 2 handlas idag till ca 25% substansrabatt trots väldigt stark finansiell ställning samt påbörjande utav 11 (!) nya projekt. Första projektet färdigställdes iår vilket kommer innebära värdeökningar. De nästa blir klara 2015. Jag menar att bolaget bör handlas till stadig premium och ser enorm uppsida i aktien till relativt låg risk. Ett bolag i startgroparna, det är det marknaden missar.

Vid frågor alternativt mer info, kontakta aktiemalle1 AT gmail.com (byt ut AT till @)

"Amhult 2 AB prospekterar ca 44 000 m2 mark i Amhult, Torslanda (vid Göteborg) för att bygga ett nytt modernt köpcente samt boendeområde i blandad stadsbebyggelse. " Projekterar, bygger och förvaltar fastigheter. Amhult 2 grundades 2004.

Snabbanalys:

Bolaget har historiskt handlat med substansrabatt kring 15-30% men samtidigt sett konstanta värdeökningar genom åren.

Under 2014 har detta skett i form av färdigställande av första projektet, kvarter K, som färdigställdes i juni. Försäljning av dessa lägenheter har inbringat 77 MSEK och stärker bolagets finansiella position. Detta är alltså det första (!) av 11 projekt i det stora projektet utbyggnad av Amhult 2. Projekt P räknas vara färdigställd nov 2015 samt kvarter N & kvarter O bör vara klar våren 2016. Det marknaden har missat är att Amhult2 just precis nu är i startgroparna av enorm uppjustering av fastighetsvärdena successivt genom åren samtidigt som projekten drar igång/färdigställs. Även nollräntan hjälper till här som förväntas vara på dessa nivåer framtill 2016. Detta gynnar bolaget med lägre räntekostnader.

Eget kapital: fastighetsvärde + omsättningstillgångar + övriga - totala skulder.

Idag motsvarar Eget Kapital 314.5 MSEK vilket är 25% substansrabatt på dagens kurs 41.0 sek.

Senast bolaget hade en uppjustering av fastighetsvärdet var 2012, då med ca 9%. Bolaget har gått ut och sagt att de träffar oberoende värderare årligen. Pg.a. det första projektets färdigställande samt den generellt starka bostadsmarknaden talar det för att vi får se en värdeökning på fastigheterna i december, vilket bör kommuniceras till marknaden under februari 2015. Bostadsmarknaden har gått upp enormt mycket sedan 2012 vilket även det talar för en uppvärdering. Detta är en trigger i sig då substansrabatten skulle öka ytterligare vid dagens kurs. Jag tror vi kan se en värdeökning om 10% i början av nästa år.

Idag handlas Amhult 2 till en substansrabatt om kring 25% vilket är förvånansvärt då projekten löper på bra och hade sitt första färdigställande av 11 iår. Det liknande fastighetsbolaget Besqab handlas idag till en premium (!) om 100%. Jag menar att även Amhult 2 bör handlas till premium p.g.a. vad bolaget står inför och hur väl projekten löper ut. Färdigställande av projekten kommer som sagt att öka det totala fastighetsvärdet.

Amhult 2 bör enligt min mening inte handlas till substanrabatt då nu börjar projekten färdigställas (första blev klart iår) vilket leder till värdeökningar. På sikt är detta extremt intressant case med en enorm uppsida baserat på att substansrabatten försvinner med värdeökningarna av fastigheterna successivt samtidigt som projekten färdigställs. Ett bolag i startgroparna, det är det som marknaden missar. Lägg därtill att VD'n har gått ut under en intervju i slutet av 2013 och sagt att hon kommer att köpa på sig aktier i Amhult 2 inom tid.

Övrigt:

"Snittpriset för en bostadsrätt i centrala Göteborg var 2013 ca 42 542:-/m2 en ökning på helåret med 9 %, och för StorGöteborg 28 502:-/m2 en ökning på helåret med 10%."

Baserat på handplock av fastigheter sålda under Projekt K verkar de ha uppnått något över snittpriset för Stor-Göteborg vilket får anses vara bra. Stor-Göteborgs fastighetspriser har ökat 11% senaste 12 månaderna och med 23% sedan 2012 när senaste värdeförändringen skedde. Även detta motiverar värdeförändring i form av ökning av fastighetsvärdet i december.

Största ägare är Egil Jakobsen via bolag som äger 43.9% av aktierna.

Utdelningspolicy: 50% av årets resultat skall delas ut till aktieägarna efter färdigställandet av Amhult Centrum etapp II

Idag får Amhult2 får 1700 kr per kvadratmeter per år, i hyra, för hyresrätter enligt Eigil.

Investeringarna för projekt P & O beräknas till 200 MSEK, totalt väntas de ta 18 månader att slutföra vilket innebär ca 23 MSEK per projekt per kvartal. Detta ger 46 MSEK i investeringar per kvartal när båda körs parallellt.

Nu när försäljningen av Kvarteret K är slutfört har de inga försäljningsintäkter och får finansiera via skulder, t.e.x har kortfristiga skulder ökat från 7.942 MSEK till 21.802 MSEK mellan Q2-14 och Q3-14 (efter att ha betalat ner de kortfristiga skulderna från 84.535 msek till 7.942 msek mellan Q2-14 och Q3-14 mycket tack vare lägenhetsförsäljningen). Skulderna väntas fortsätta att växa för att finansiera.

Nyemission 2013:

"När byggnationen av Amhult Centrum etapp II har påbörjats har ett flertal av de kommande hyresgästerna i de kommersiella lokalerna visat intresse av att få tillgång till lokalerna tidigare än planerat. För att forcera byggnationen av de kommersiella lokalerna som till stora delar är förbokade av hyresgäster genomfördes under 2013 en nyemission"

nyemissionen övertecknades med 30% och drog in 26msek

Insderhandel:

Alf Linqvist, styrelsemedem: Efter att ha köpt på sig 43850 aktier i nyemissionen 2013 sålde Alf av lite av sitt innehav under andra halvåret 2014. Han har totalt sålt 30 350 aktier och äger idag 100 000 aktier.

Styrelsemedlemen Anders Wengholm genom närstående har ökat innehavet med 64972 aktier under 2014.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?