Post entry

Exini - utrullningen har börjat

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Exini är bolaget jag letat efter med ljus och lykta. Exini är en möjlig tiodubblare från dagens nivåer och till skillnad från andra potentiella tiodubblare behöver Exini inte trolla med knäna, utan bara jobba hårt på inslagen bana.Utrullningen av bolagets produkter i världen har precis börjat.

Jag har en förkärlek till bolag med stor potential. Jag har skrivit om, och äger aktier i, Hansa Medical, Eurocine och Kopparberg Mineral. Alla dessa har riktigt stor potential att gå ett par gånger pengarna från dagens nivåer. Exini slår dock alla dessa med hästlängder.

Här följer en kort beskrivning från bolaget: Inom medicinsk bilddiagnostik finns en rad olika metoder varav Exini har valt att fokusera sin verksamhet inom affärsområdena nuklearmedicin och radiologi. Befintlig produktportfölj är utvecklad för användning inom nuklearmedicin där bilddata generas med gammakameror. Nuklearmedicin används främst vid diagnostik och handläggning av patienter med kranskärlssjukdom, cancer och demens. Exinis produkter EXINI heart™, EXINI bone™, EXINI brain™ och EXINI dat™ har utvecklats speciellt för att hjälpa läkare att tolka bilderna inom dessa sjukdomsområden.

Produkterna bygger på avancerad bildbehandling som på ett automatiskt sätt känner igen olika organ och sjukliga förändringar. Den automatiska tolkningen av bildbehandlingens fynd sker sedan med artificiella neurala nätverk. Dessa nätverk har tränats att tolka bilder lika bra som de mest erfarna läkarna genom att de fått analysera en stor mängd diagnostiska bilder under en träningsprocess. Utifrån en och samma plattform utvecklar Bolaget ett antal användarvänliga mjukvaror i form av system för beslutsstöd inom sjukvården. Mjukvara integreras med befintlig kamerautrustning på sjukhusen. Bolagets produkter är kompatibla med gamma-kameror (SPECT) från alla stora leverantörer. Exini säljer mjukvara, installerar denna och utbildar sjukvårdspersonal. Genom att använda Bolagets produkter genereras förbättrad diagnoskvalitet och en kostnadseffektiv sjukvård. I dagsläget erbjuder bolaget följande fyra CE godkända produkter:

EXINI heart™

- erbjuder en integrerad analys av blodflöde och funktion från hjärtscintigrafiska bilder. Analysen är baserad på avancerad bildanalys, artificiell neural nätverksteknik och en stor internationell databas av hjärtscintigrafiska bilder.

EXINI brain™

- för diagnos av Alzeimhers sjukdom genom analys av blodflödet registrerat via hjärnscintigrafiska bilder. Förbättrad behandling måste kombineras med diagnostiska undersökningar och laboratorietester. Läkare med dessa kunskaper är otillräckliga i förhållande till antalet personer som behöver hjälp. Ett sätt att lösa problemet är att effektivisera diagnoserna genom att använda ett system för kvantifiering.

EXINI bone™

- för upptäckt av skelettmetastaser via analys av skelettscintigrafiska bilder. Diagnostiska bilder är en viktig del gällande utvärdering av patienter med konstaterad eller misstänkt cancer. EXINI har utvecklat tekniker för bildprocesser som inkluderar algoritmer för segmentering av huvud, bröst, ryggrad, bäcken och urinblåsa. Kännetecken från varje undersökning används som input i tränade artificiella neurala nätverk som klassificerar bilderna. Kliniska studier har visat att om EXINI bone™ används fås en snabbare och säkrare diagnos vid tolkning av skelettscintigrafibilder. Dessutom så generar EXINI Bone ett unikt index, BSI (bone scan index), som de första kliniska resultaten indikerar kan hjälpa doktorerna att bättre prognosticera skelettmetastaser

EXINI dat™

- för diagnos av Parkinsons sjukdom. Nya innovationer har möjliggjort en tidig diagnos av Parkinsons sjukdom, genom att upptäcka ett minskande antal dopaminreceptorer inom det område i hjärnan som kallas striatum.Tolkningen av dessa bilder sker visuellt men på senare tid har behovet av kvantifiering ökat vilket gör EXINI dattill en attraktiv produkt. EXINI dat™ utvecklas för att automatisera kvantifiering och klassificering av bilderna. Metoden består av segmentering av nervknutar och extraktion av kännetecken utifrån intensitet i nervknutarna i förhållande till intensitet utanför nervknutarna.

Exini har skattat sin världsmarknad till 7,2 miljarder kronor. Fantasier? Inte alls, läs vidare.

Bolagets produkter finns i dag i Norden, ca 44 installerade system och i Japan, ca 100 installerade system. I Storbritannien och Tyskland finns ett par system installerade. Tanken är att det nu ska bli fart på dessa marknader. Efter en lyckad nyemission så är bolaget finansierat. Det stora genombrottet kom tidigare i år med en order från japanska Fujifilm Pharma.

Vad är bolaget värt?

Det ser ut som att Exini kostar ca 3 MSEK per kvartal med befintlig organisation. Jag bortser från avskrivningar som inte har någon kassaflödeseffekt. Exini har sagt att Japan motsvarar ca 10 % av världsmarknaden. Det befintliga Japan avtalet är värt 15 MSEK + eventuellt 9 MSEK över en treårs period. Tilläggsbetalningen om 9 MSEK är beroende av att vissa mål som Exini inte kommunicerat uppnås. Med tanke på att Fujifilm Pharma sprungit benen av sig genom att på kort tid (4 månader) installera 100 Exini Bone så känns det som att vi kan räkna hem tilläggsköpeskillingen. Viktigt att komma ihåg är att avtalet i Japan avser en av fyra produkter. Magnus Aurell har i en intervju med Redeye bekräftat att diskussioner förs med Fujifilm Pharma om Exinis övriga produkter.

Första räkneexemplet: Hur stora intäkter kan vi räkna med att Exini når. Japanavtalet är värt 24 MSEK på tre år. Japan motsvarar 10 % av världsmarknaden. Hela världsmarknaden skulle således vara värd 240 MSEK. Om vi slår ut det per år ger det 80 MSEK om året. Exinis kostnader är ca 12 MSEK på årsbasis. Med den logiken skulle Exini kunna tjäna 68 MSEK på årsbasis, eller 67 öre per aktie efter schablonskatt. Detta exempel valde jag så klart eftersom det skulle innebära att bolaget kan tjäna lika mycket per aktie som dagens aktiekurs. Med tanke på den goda tillväxten som vi kan räkna med framöver är p/e 20 inte främmande, och då är Exini en potentiell 20-dubblare…

Ett mer realistiskt räkneexempel är att bolaget inom två år når samma marknadsandel i Tyskland som de har i Norden, d v s 18 %. Det skulle enligt bolaget innebära intäkter om 66 MSEK på årsbasis exklusive service och support. Lägger vi till service och support blir omsättningen ca 76 MSEK på årsbasis. Den genomförda nyemissionen är avsedd främst att storsatsa i Tyskland, så vi behöver inte öka kostnaderna får att nå detta inom två år. Lägger vi också till att den Japanska marknaden ger ungefär hälften av detta så omsätter Exini ca 114 MSEK. Om de resulterar i fördubblade kostnader (vilket jag inte tror dels p g a emissionspengarna och dels p g a en skyhög bruttomarginal) så ger det ett resultat före avskrivningar på ca 90 MSEK, eller 1,20 SEK per aktie. Om kursen 20-dubblas så handlas den i detta scenario till p/e 17. Fullt rimligt…

Ett ännu mer realistiskt räkneexempel är att Exini når halva marknadsandelen i Tyskland jämfört med Norden inom två år och att en till produkt ingår i Fujifilms stall. Det skulle resultera i intäkter om ca 55 MSEK på årsbasis kommande tre år. Med dubblade kostnader skulle det ge ett resultat före avskrivningar på 31 MSEK eller 42 öre per aktie. I ett sådant scenario borde Exini värderas i intervallet 6,30 – 8,40 SEK.

Dessa tre räkneexempel syftar till att visa på den grymma potentialen i Exini. Det som talar för att det inte bara är vilda drömmar är främst jätteavtalet med Fujifilm Pharma och den hypersnabba utrullning japanerna gjort (se intervju på Redey och pm). Det är en kvalitetsstämpel som är svår att slå. Att bolaget dessutom har en full kassa och nu storsatsar på försäljning i Tyskland bådar också gott. Förutom dessa marknader hägrar så klart resten av världen på sikt så tillväxtpotentialen är riktigt bra.

Värt att nämna är också att huvudägare är Bo Håkansson, som vi också har som huvudägare i Hansa Medical. Bolaget har meddelat att de har för avsikt att noteras på First North. Just nu handlas aktien på AktieTorget.

För mig är Exini ett självklart köp.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?