Post entry

FrontOffice nordic grundläggande och introduktion

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

FrontOffice är ett nytt bolag på börsen som noterades den 19 maj på NGM-listan efter att tidigare i år crowdfundat 600k euro, börsvärdet idag ligger på strax under 100 miljoner kronor.

Deras affärsidé går ut på att hitta bolag som har hamnat i finansiell knipa utav olika anledningar, för att sedan gå in i bolaget och begära det i rekonstruktion och sedan arbeta tillsammans med företaget för att vända skutan. FrontOffice hjälper mest till med all administration, tar kontakt med fordringsägarna, hittar ny finansiering och pratar med personalen. Man debiterar sedan antal timmar man arbetat med företaget.

Man hittar bolag man vill jobba med genom sin egenutvecklade plattform som heter ”KROSS”. Än så länge har man lyckats med 71 % av alla företagsrekonstruktioner man gjort, vilket kan jämföras med de 18 % som i genomsnitt faktiskt klarar sig igenom en rekonstruktion utan att gå i konkurs. Bland dessa finns det två noterade, som är Cefour och PolyPlank. Den 7 juli släpptes ett PM om att man även ska hjälpa företaget Narrative.

Jag tycker att företaget har en mycket intressant affärsidé och man har onekligen lyckats med den då man har 71 % lyckade case, men det som gör mig mycket intresserad av detta bolag är att Peter Gyllenhammar är investerare i det och har inte bara investerat 5 miljoner kronor i preferensaktier till en kurs på 3,50 kr utan han och FrontOffice har tillsammans startat ett investmentbolag som kommer ha hand om 200 miljoner kronor (vilket kan bli betydligt mer, se senaste intervjun med VD:n). FrontOffice äger här 20% vilket blir 40 miljoner kronor. Dessa 200 miljoner kronor kommer FrontOffice investera och använda för att tillföra kapital till företag som de hjälper och är i behov av det. Detta kommer troligtvis ge dem en chans att hjälpa större företag och på sikt få in mycket större intäkter.

I nuläget har man även ännu ett investmentbolag som man äger nästan 30% i vilket är Abelco, som är börsnoterat. Abelco kommer syssla med kortsiktiga till medellånga investeringar, till skillnad från investmentbolaget med Gyllenhammar, som är mer långsiktigt.

Q1 rapporten i år visade på en omsättning på 2,8 miljoner kronor och en förlust på -0,5 miljoner. Detta förklaras enligt VD:n med att man lagt mycket arbete på flytten till nya lokaler och att man har fokuserat på noteringsprocessen, vilket ledde till att man inte kunde debitera så många timmar. I samma rapport kan man läsa att man i år tros nå en omsättning på 19 miljoner (11,3 mkr 2015) och en positiv vinstmarginal.

Q2 visade en omsättning på 3,2 mkr och vinst på drygt 0,4 mkr. Ännu en gång ett kvartal som är belastat av noteringsprocessen.

För att själv få en överblick över bolaget rekommenderar jag att gå in på företagets hemsida samt kolla på Stockaboos två intervjuer som gjorts med VD:n.

http://www.stockaboo.com/index.php/15-fragor-med-stockaboo/

Snabba triggers i framtiden är:

- Känd senior person som ska anställas (tas upp i intervjun)

- Investeringsfonden kommer igång och företagen de investerar i presenteras, vilket är på gång enligt senaste intervjun

- Rapporten den 18 november där man verkligen kommer se potentialen. Verksamheten har inte längre längre någon påverkar av noteringsprocessen

- Utdelning 2017. Bolaget ska dela ut 50 % av vinsten. Och det har hintats om att det kommer redan nästa år i intervjuerna.

- FrontOffice ska hålla i crowdfunding för diverse pre-ipo-företag. Detta kan man läsa om i artikeln nedan:

http://www.crowdfundinsider.com/2016/09/90116-frontoffice-shares-nordic-growth-market-jump-following-crowdfunding-round-fundedbyme/

Jag tycker att bolaget har en mycket ljus framtid och att den har gått lite under radarn nu pga den crowdfundade emissionen. Sedan noteringen så har inte potentialen enligt mig uppmärksammats ännu, men jag nämner inget om värderingen riktigt för det får varje person själv avgöra, Mitt råd är att läsa på!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?