Post entry

Nästa köp Axonkids (Efter Optifreeze)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att ha varit först ut (mig veterligen) både här på Redeye och på Börssnack att rekommendera Optifreeze så känner mig trygg att i att ge aktiespararkollektivet nya tips. Nästa köp är Axonkids, där kursen laddar för ett utbrott över 8 kr. Det är enligt mig en mindre riskfylld placering än Ortoma eller Optifreeze men potentialen är likaledes hisnande. Global försäljning, global produkt, en marknad som växer med ökade regelverk/krav - framförallt i Asien (Kina). Aktiespararna trodde på en riktkurs på 11 kr och givet tillväxtutsikterna under lönsamhet känns det fullt rimligt.

Optifreeze stiger till nya höjder och efter att ha varit mig veterligen först ut att rekommendera aktien känner jag mig komfortabel med att ge nya rekommendationer.

Samtidigt var jag tidigt och grundligt ute o rekommenderade Ortoma (se historik här på Redeye eller börssnack.

Nästa case är som sagt Axonkids, där volymen stiger i aktien. Det är enligt mig en mindre riskfylld placering än Ortoma eller Optifreeze men potentialen är också hisnande.

Global försäljning, global produkt, en marknad som växer med ökade regelverk/krav - framförallt i Asien (Kina) men även en ökad insikt att bakåtvänt är säkrast. Där ligger Axonkids i framkant i och med att man jobbat mest med bakåtvänt som är the scandinavian way.

Intressant att nämna är att Optifreeze fick 270 nya aktieägare i sin emission medans Axonkids fick hela 435 stycken nya. Det betyder en sak framförallt och det är ägandet i Axonkids nya aktier var mer utspritt och det tycker jag man ser nu när väldigt få verkar ha stora poster att sälja ut = finns inte så många aktier att få tag på = kursen fortsätter upp.

Fördelar med Axonkids:

Innovativa produkter som utmanar trötta monopol spelare

High end produkt/low cost of manufacturing = Höga marginaler

När man väl investerat i ett modellprogram kan produkterna leverera positiva cashflow i många år.

Triggers för Axonkids:

· Försäljning som stiger snabbt i Kina/Asien (Lagändring i Kina)

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=70301

"_"_Vid årsskiftet antogs nya lagar i Kina som föreskriver att barn upp till fyra års ålder ska sitta i någon typ av bilbarnstol vid bilfärd."

· Avtal med försäkringsbolag (Försäljning av många stolar)

Från Finwire:

"Ett annat område som Axonkids ser som ett tillväxtområde är försäkringsbranschen. Branschen hyr ut stolar till kunder.
- Vi för diskussioner, sade Daniel Johansson."

· Nya marknader läggs till hela tiden = ökad försäljning

Enligt Axonkids så är dessa länder aktuella i Europa; Frankrike, Benelux-länderna, Polen, Slovakien, Österrike och Ryssland.

· Ökad försäljning = ökad marginal

Från Finwire:

"Bolaget räknar med att kunna lyfta marginalen till 15 procent vid en omsättning på över 50 miljoner kronor"

Mer om Axonkids:

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Sallankopsvaror/Axonkids/Intervjuer/2014/Intervju-Axonkids/

http://aktiespararna.media.fnf.nu/23/stora_analyskvallen_stockholm_2014/4

Ang. Kina:

Kina lanseringen med en lagändring i ryggen att man måste ha bilbarnstol. Där drar även Axonkids fördelen av att förknippas med säkerhet i form av att Sverige gör dom säkraste bilarna, så även bilbarnstolar...

Detta till en värering på 50 mille med ett bolag som redan går plus.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=70301

"Vid årsskiftet antogs nya lagar i Kina som föreskriver att barn upp till fyra års ålder ska sitta i någon typ av bilbarnstol vid bilfärd."

Värdering

Aktiespararna fick fram en värdering på 11 kr enligt DCF (pre-money).

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Sallankopsvaror/Axonkids/Analyser/2014/Sakra-barn-i-bil-vart-att-teckna/

Ett bolag som växer med mellan 50-100% och börjar visa vinst känns väldigt attraktivt.

Axonkids gjorde som sagt redan vinst i Q1 2014 och förväntar sig en EBT på 4,5 MSEK för 2014. Vilket ger ett cirka P/E-tal på 12 för i år för ett bolag som växer med 50-100% det är löjligt om du frågar mig.

Samtidigt är det i mina ögon sannolikt att dom köps ut eller ngn annan industriell aktör tar en corner på sikt i bolaget. Kanske redan inom 2 år. Alternativt ngn finansiell investerare typ Creades eller liknande.

Negativt

Bolaget har haft en motgång och det var förra året i Råd & Rön testet av en gammal modell; Kidzofix. Som nu heter Duofix i en ny version. Det var ett isofix fäste som man bytte till som inte höll måttet på den gamla och man säljstoppade stolen direkt och ersatte den med en ny som sagt i februari i år; Duofix. Alltså skadan åtgärdad men det fick nog till följd att man valde att bli ett publikt bolag och ta in pengar för att man förlorade försäljningen på kort sikt när man hade en produkt försäljningsstoppad en tid och innan man lanserade den nya i februari.

Tycker det inte är ngt konstigt med detta och nu har den nya modellen, godkänd märkning från Euro Ncap som är det som Råd & Rön testade.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?