Post entry

Resurs Holding

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Underskattad, bortglömd och hatad?

Hej gott folk,

Jag har funderat lite kring Resurs Holding och tycker personligen att aktien är relativt underanalyserad, underskattad och bortglömd. Tillväxten plus en fin direktavkastning gör att det ser aptitligt ut. Frågan är om det kostar mer än det smakar. Sett till p/e känns Resurs billigt om man jämför storbankerna. Däremot är det svårt att dra paralleller då Resurs faller under begreppet nisch-bank.

Jag jobbar förnärvarande på e-handel inom Xxl. Varenda cykel som säljs inom Sverige är försäkrade med solidförsäkringar dvs Resurs. I takt med att cykelförsäljningen ökar, vilket den gör explosionsartat bör även solid försäkringar växa enormt och bidra till Resurs kursresa.

I skrivande stund står aktiekursen i 59,20. Kursen har varit slagig sedan börsintåget. Vilket delvis speglats i kvartalsrapporterna som både blandat och gett. Den globala geopolitiska oron speglar hela finanssektorn men de lite mindre tenderar att ta mer stryk.

Jag ser en fin potential i Resurs samt tror det kan vara ett bra case att lägga i en utdelningsportfölj de kommande 10 åren. En riktkurs på 70kr finner jag rimligt. Sen är storbankerna kraftigt upphandlade och har höga p/e så det känns logiskt att investerare börjar leta sig till nischbanker likt Resurs i finanssektorn för att leta tillväxt.

/Jesper Nurkkala

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?