Post entry

Appspotr – suveränt PM

Oj vilket dunder PM Appspotr levererade i morse.

Tidigare kursraketen Appspotr vars affärsidé är att Appar ska vara enkla att producera och kodning ska inte behövas, ( samma utveckling som skett vad gäller hemsidor) kom i morse med detta PM

http://www.aktietorget.se /NewsItem.aspx?ID=82693

Appspotr som toppade på 18 kr i början av året har tappat halva börsvärdet i takt med att det varit tyst från bolaget. Nu förstår vi varför, man har förhandlat med stora elefanter, ( åtminstone en) och nu fick vi resultatet.

Verkligen inte dåligt av lilla Appspotr att inte bara få till ett samarbete med Paypal utan dessutom bli Solution Partner . PayPal är nämligen världsledande inom betaltjänster.

Lite info om PayPal här:

PayPal är ett e-handelsföretag som erbjuder tjänster för betalningar och penningöverföringar över Internet och via mobil. Med PayPal kan man betala och överföra pengar utan att avslöja sina betalningsuppgifter, och man kan välja att betala med antingen kontosaldot på Paypal eller med det kreditkort som man har valt att koppla till sitt Paypal-konto. Paypal fungerar som ett elektroniskt alternativ till traditionella betalningsmetoder så som checkar och betalningsanvisningar.

PayPal har över 192 miljoner aktiva konton på 200 marknader och i 25 valutor över hela världen.

PayPal grundades 1998 av bland andra Elon Musk, ( TeslaElon) och har kontor över hela världen. 2010 öppnade PayPal regionkontor i Stockholm för den Skandinaviska marknaden. Under åren 2002-2015 ägdes PayPal av auktionssajten Ebay. Under år 2015 delades bolagen upp i två fristående företag.

Hittade denna årsrapport från 2015

https://investor.paypal-corp.com/secfiling.cfm?filingid=1633917-16-113&cik=1633917

Revenue 9,24 billions, (miljarder) dollar !!

Intäkter på ca 81 miljarder SEK , helt galna siffror.

Att smidigt få kunderna att betala kommer vara guld värt när Appspotr med sina senaste lanseringar ( e-handel/social interaktivitet) nu kan rikta in sig inte bara på att öka antalet användare utan att också tjäna pengar.

Jag noterar i PayPal PM:et:

1

”Initialt kommer lanseringen att riktas mot Västeuropa”. Bör alltså innebära en vidare utrullning över resterande världsdelar om lanseringen går bra.

2

PayPal har själva identifierat ett stort behov att inom B2B segmentet lansera e-handel via sin egen app- wow !

Räkna med att efterfrågan är därefter med andra ord.

3

Nästan för bra för att vara sant men lilla Appspotr ”är för närvarande den enda leverantören av app-baserade e-handelslösningar som har godkänts som Paypal Solution Partner.

Kort och gott ett dunder PM och nu väntar vi på nästa drag från VD Patric Bottne.

0 comments

You need to login to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?