Post entry

Bortglömda APTAHEM släpper mycket starkt PM

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom Aptahem med ett signifikant PM. Ett PM som påverkar signifikant bolagets chanser att lyckas under FAS 1 kliniska studier. Den period som biotech uppvärderas mest.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/12/11/aptahem-nyutvecklad-bioanalytisk-metod-for-apta-1.html

APTAHEM

Nyutvecklad bioanalytisk metod för Apta 1 (Cision)

2015-12-11 12:07

Aptahem kan i dag meddela att man genom ett målinriktat samarbete med Accelero Bioanalytics GmbH i Berlin tagit fram en ny och effektiv metod för att analysera Apta1 i biologiska material.

En väl fungerande bioanalytisk teknik är helt avgörande för att säkert kunna kvantifiera Apta1's effekter i djur och människa säger Mikael Lindstam, VD i Aptahem. Metoden som är utvecklad i enlighet med regulatoriska riktlinjer kommer att uppfylla läkemedelsmyndighetens krav. Mikael Lindstam, VD i Aptahem understryker att bolaget genom denna nya kostnadseffektiva metod, som dessutom är mer exakt än de metoder som vanligtvis används, tagit ett betydande steg fram mot sitt kliniska utvecklingsprogram.

"""

Enligt min bedömning är det stora värdet i detta. Att det har en avgörande effekt på bolagets kliniska utvecklingsprogram.

När ett bolag kliver in i klinik uppvärderas mindre biotech enormt oftast.

Aptahem har en unik molekyl som saknar motstycke nästintill. Emot andra prekliniska blodtrycks medecin kandidater.

Denna nyhet är av så signifikant styrka för FAS 1 att Aptahem förtjänar en mycket kraftig uppvärdering framöver.

Därför rekar jag starkt köp med rek kurs 25-30 kr framöver.

Då värderas Aptahem ca 100 miljoner kronor vilket inte är mycket jämfört med andra biotech som levererat så fina nyheter.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?