Post entry

Arc Aroma - levererar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att den initiala haussen lagt sig handlas Arc Aroma nu runt 7 kronor. Med tanke på att bolaget levererar borde vi när sommarstiltjen lagt sig i alla fall komma över tidigare toppkursen 12,45 SEK. Klart köpvärd aktie på både kort och lång sikt.

Sedan jag skrev om Arc Aroma Purs första gången har det hänt bra saker i bolaget.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/arc-aroma-var-med-fran-borjan

Bolaget har för det första lyckats med storskaliga försök. Tre kompletta CEPT anläggningar tillverkade en nollserie i en producerande biogasanläggning. Som en följd av det har produktionsfasen inletts. Den första produkten ska vara klar till hösten. Detta arbete inleddes tidigare än beräknat.

Efter det har bolaget anställt två nya specialister inom elektronik och mjukvara. Därmed minskar beroendet av Henriksson.

Ett försäljnings- och distributionsavtal har träffats med spanska Tasnord. Här handlar det främst om att rena vatten utan behov av tillsätta kemikalier.

Dessutom har bolaget fått patent i Kina och ökat isitt inflytande i Optifreeze. Arc Aroma äger nu 42,75 % av Optifreeze. Övriga ägare är Lunds universitets Innovationssystem och forskarna. Otifreeze har också fått "Notice of Allowance". Det innebär att bolaget kommer att få patent i USA för sin frysteknik. Detta är en massiv nyhet som gick obemärkt förbi förmodligen för att det är sommar på börsen också. I och med detta kan Optifreeze inleda samarbete med större livsmedelsaktörer. Det tror jag kan komma att bli nästa nyhet.

Läs gärna på i hängmattan. Alla pm finns på Aktietorget. Efter sommaren borde vi se nya toppkurser i Arc Aroma Pure.

-

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?