Post entry

Arcoma - Q3 rapport

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Arcoma rapporterade för första gången idag. Det är ett under att aktien handlas till 12,85 krononr. Introduktionskursen var 13,90 kronor och rapporten var kanon. Riktkursen är minst 27 kronor när marknaden vaknat.

Arcomas nettoomsättning för det tredje kvartalet ökade +23 % till 27,6 MSEK. Rörelseresultat före avskrivningar ökade till 1,44 MSEK från i fjol då det var -0,42 MSEK.

För hela perioden januari - september ökade nettoomsättningen +34 % till 101,9 MSEK och Rörelseresultat före avskrivningar ökade till 7,3 MSEK från -3,1 MSEK. Rörelseresultatet före avskrivningar på 7,3 MSEK ska alltså jämföras med ett börsvärde på 89 MSEK inklusive kassa på 15 MSEK. Detta på 9(!) månader. Snorbilligt.

Siffrorna är urstarka med andra ord. Det som kanske lurar den som inte läser ordentligt är att resultat efter skatt är -0,5 MSEK för perioden. Det beror på avkasrivningar. MEN avskrivningar är inte reella kassaflöden. Ser vi till kassaflödet är det +4,4 MSEK.

Vi får också reda på att den nya versionen av Intuition lanseras på RSNA, en stor röntgenmässa i Chicago.

Läs hela min analys här:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/gabather/arcoma-passa-pa

Förr eller senare kommer marknaden att vakna. Dagens rapport bekräftar att Arcoma är ett kap. Riktkursen på minst 27 kronor är verkligen konservativ. Kolla själva!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?