Post entry

Aspire Global börsens mest undervärderade bolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har varit i Australien senaste halv året med vinsten jag gjort på Aspire Global i våras, och fick gnugga mig ordentligt i ögonen för att se om jag läste rätt. Handlas Aspire Global till 32 kr aktien? Det kan omöjligt stämma? IPO kursen var 30 kr 2017 och då omsatte bolaget 17,2 miljoner euro per kvartal med en ebita på cirka 3 miljoner euro. Nu omsätter bolaget och gör en vinst på nästan exakt det dubbla dvs ca 33 miljoner euro med EBITDA på ca 6 miljoner euro. Och dessutom med nya Pairplay förvärvet och senaste kvartalets 6 nya partners plus sportbok och bingo vertikal, så står bolaget kvar på nästan exakt samma som IPO kursen. Hur är detta tekniskt möjligt? Dessutom är börsen upp bara 25% i år och även spelsektorn har uppvärderats senaste tiden med fotbolls EM nästa år bland annat. Aktiespararna och analyst guiden kom igår med en bra analys där uppsidan på 6 månader är över 100% i bas scenario. Den typen av case hittar man inte 2019 när börsen är på all time high.

Jag har handlat aktivt på börsen i ca 30 år, men varit i Australien i 6 månader och spenderat en del av vinsten från Aspire Global som jag sålde i våras på cirka 50 kr efter att jag köpt i IPO för 30 kr. Det tog emot att sälja men jag behövs lite välförtjänt semester. Sedan dess har jag inte följt med på börsen, men jag såg nu att Aspire Global handlas ner över 40% sedan i våras och ändå har bara positiva nyheter hänt senaste halv året. Förvärvet av Pairplay är bra med enorm potential, 6 nya partners bara senaste kvartalet. Det ända jag kan se att aktien fallit på som varit negativt är stämningen från konsumentverket i Sverige, att aktien faller på en stämning för små belopp är obegriplig när dessutom Sverige är cirka 1% av Aspire Globals marknad.

Läste kvartal 2 och 3 rapporten igår, och kan inte förstå varför aktien faller. Hittar inget negativt alls, jag ser bara. positiva saker. Att Aspire Global nu går in på nya marknader är väldigt bra för framtida tillväxt, och självklart sjunker vinsten marginellt. Men jag föredrar långsiktig tillväxt för lite högre vinst i ett kvartal eller två.

Fakta är att Aspire Global aldrig haft en sådan ljus framtid som nu. Dessutom har bolaget dubblat omsättningen och vinsten sedan IPO 2017 och ända står aktien kvar på IPO kursen runt 30 kr. Dessutom på en börs som bara i år stigit med 25% och en spelsektor som senaste tiden uppvärderats.

Aktiespararna kom igår kom med en analys där enbart bas scenariot är på 60 kr aktien, dvs 100% uppsida från idag.

Jag tycker man skall läsa analysen och sedan har man den unika möjligheten att dubbla sina pengar på ett par månader.

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-aspire-bra-tillvaxt-till-en-hog-rabatt

Sedan glömmer många att Aspire Global har 65% av sina intäkter från B2B men över 40 partners och varumärken. Och ca 70% av intäkterna kommer från reglerade marknader. Därför är det för mig obegripligt att bolaget är lägst värderat bland spelbolagen med råge. Det borde vara tvärtom, då risken med över 40 varumärken på i så många olika länder borde vara mycket mindre än hos tex Leo Vegas och den typen av bolag som är exponerade mot ett par marknaden med ett par varumärken.

Detta är en gåta att Aspire står i 32 kr, jag säger som aktiespararna 60 kr minst borde kursen stå i med tanke på dagens resultat i kombination med. den ljusa framtiden. Jag har inte gjort detta på många år, men går nu ALL IN i Aspire Global med X antal miljoner. En uppdatering kommer när aktien är i 60 kr och jag har dubblat mina livs besparingar.

För att fakta säkra min siffror vänligen se följande länkar

https://www.aspireglobal.com/aspire-global-interim-report-q2-2017/

https://www.aspireglobal.com/aspire-globals-interim-report-third-quarter-2019-two-years-sustained-growth/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?