Post entry

Aspire Global höstens spelbolagsaktie Del 2

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tänker fortsätta beskriva spelbolaget Aspire Globals verksamhet. Jag som satt mig in i djupet är enormt förtjust och imponerad av Aspires affärsmodell och affärsidé, jag är övertygad om att Aspire har en väldigt ljus framtid framför sig. Att bolaget idag utan marknadsföring omsätter ca 650 miljoner med en vinst på cirka 150 miljoner ebitda är väldigt imponerande. När nu Aspire skall marknadsföra sig kraftigt, så får jag en kittlande känsla i magen när man tänker på vad som kommer kunna hända. En spännande höst väntar.

Sedan 2014 har Aspire Global fokuserat på att stärka sin position i branschen genom att utveckla och förbättra sitt B2B-erbjudande samt genom att utveckla sina egna varumärken. Aspire Global har under denna tid lyckats behålla en stark tillväxt med mycket begränsade marknadsföringsutgifter gentemot nya partners.

Aspire Global, styrelsen och de säljande Aktieägarna anser att Bolaget nu befinner sig i ett läge där man har möjligt att dra nytta av den starka plattform och position man byggt upp under de senaste fem åren för att påskynda Aspire Globals tillväxt. Av det skälet har styrelsen i Aspire Global och de säljande Aktieägarna beslutat att det nu är en lämplig tidpunkt att bredda och diversifiera Aspire Globals aktieägarbas och tillhandahålla en likvid marknad för Bolagets aktier genom en notering på Nasdaq First North Premier.

Bland annat förväntas Erbjudandet, och den efterföljande noteringen av Bolagets aktier på Nasdaq First North Premier, stärka Aspire Globals erkännande och medvetenheten om varumärket bland spelare, partner, investerare och sektorn i allmänhet. Dessutom väntas det ge tillgång till kapital för att finansiera Aspire Globals tillväxtstrategi och noteringen kommer också stärka Aspire Globals kapacitet att använda sina aktier som betalningsmedel i framtida förvärv. Som en del av Erbjudandet avser Aspire Global genomföra en emission av nya aktier som förväntas generera nettointäkter om 53 till Bolaget. Aspire Global avser använda nettointäkterna från emissionen av nya aktier enligt följande prioritetsordning:

• Förvärv och investeringar i Bolagets nuvarande pipeline och framtida möjligheter. Bolaget förväntar sig att huvuddelen av emissionslikviden kommer användas för detta ändamål;

• Utforska och expandera i nya marknader;

• Kontinuerliga investeringar i Bolagets tekniska plattform; samt Stärka Aspire Globals organisation genom rekryteringar, främst inom Bolagets teknik- och produktutvecklingsavdelningar men även inom Bolagets kontohanterings- och kundtjänstavdelningar för att möta framtida tillväxt.

För att fakta säkra mina siffror etc vänligen se länk

http://www.nyemissioner.se/files/rights-issues/2982/prospekt.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?